"Τετράπολις 2013" - Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κέας

Με επίκεντρο κάθε φορά ένα ιστορικό μέρος του νησιού, το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κέας φιλοδοξεί να διοργανώνει σημαντικές πολιτιστικές δράσεις, που θα συνδυάζουν νέες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης με την παράδοση, την ιστορία και τα έθιμα της Κέας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της γκαλερί Art s.a. με την πολύτιμη συνεργασία του Stigma Lab υπό την αιγίδα του Δήμου Κέας από τις 20 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου.

"Τετράπολις 2013" είναι ο τίτλος του κύκλου εκδηλώσεων πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας, που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο στο νησί της Κέας με επίκεντρο το Κέντρο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, το ιστορικό μοτέλ " Η Τζιά μας" στην παραλία της Κορησσίας.

Οι καλλιτέχνες Cacao Rocks, Dimitris Taxis, Ser & WD θα δημιουργήσουν τέσσερις τοιχογραφίες εμπνευσμένες από τις αρχαίες πόλεις της Τετράπολις (Ιουλίδα, Κορησσία, Ποιήεσσα & Καρθαία) σε διάφορα σημεία του Μοτέλ. Επίσης στην πλαϊνή όψη του κτιρίου ο καλλιτέχνης b. θα ζωγραφίσει την βασική τοιχογραφία του Φεστιβάλ "Υδρούσα", παλιότερη ονομασία της Κέας κατά την περίοδο της αρχαιότητας λόγω για των πολλών νερών και της πυκνής της βλάστησης.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ οι καλλιτέχνες b., George Callas, Cacao Rocks, Ino, Ser, Simoni, Dimitris Taxis, The Krah, Alexandros Vasmoulakis, WD, Woozy & Yiakou θα εκθέσουν έργα τους στην γκαλερί Αrt s.a. (Βουρκάρι Κέας). Τα εγκαίνια είναι το Σάββατο22 Ιουνίου και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουλίου. Επίσης, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν Street Art/ Stencil Workshops την Κυριακή 23 & 30 Ιουνίου.

Παράλληλες δράσεις-εκδηλώσεις που εντάσσονται στο Φεστιβάλ θα είναι ο "Κλήδονας"από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Σιμωνίδης ο Κείος ". Ένα αρχαίο έθιμο που κάθε χρόνο αναβιώνει μέσα από ένα παραδοσιακό πανηγύρι με τσαμπούνες και τουμπί από λαϊκούς Τζιώτες οργανοπαίκτες με την συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου (Κυριακή 23 Ιουνίου 22.00 - 23.00). Επίσης το Σάββατο 29 Ιουνίου (20.00-21.00) θα λάβει μέρος η εκδήλωση "Αφήγηση για Παιδιά" από τo Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών στην παραλία της Κορησσίας.

Ελεύθερη είσοδος για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις.
Στοιχεία Επικοινωνίας:
Stigma Lab
FB: Stigma Lab
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Gallery Art S.A.
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
phone: 22880 21458