Love is like Oxygene - Festival

Love is like Oxygene Love is like Oxygene

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 είναι η έναρξη του φεστιβάλ "Love Is Like Oxygene" διάρκειας 12 ημερών, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο "The Artist", στο Χαλάνδρι.

30 εικαστικοί (ζωγράφοι, φωτογράφοι, εικονογράφοι, γλύπτες), θα παρουσιάσουν τα έργα τους περιστρεφόμενοι γύρω από το υπέρτατο και μοναδικό συναίσθημα

Την Αγάπη!

Θα ακολουθήσουν μία σειρά από συζητήσεις με ψυχολόγους, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ανθρώπους της τέχνης.
Ποιητικές βραδιές με ανθρώπους καταξιωμένους ο καθένας στον χώρο του.
Lives με τα συγκροτήματα και τραγουδιστές (Penny and the swinging cats, Empty Frame, Lovefools, Αλεξάνδρα Κλάδη, Λεωνίδα Μαριδάκη, Λευτέρη Δούρο).
Workshops αυτοβελτίωσης, Yoga, Tango, Bιωματικά Eργαστήρια καθώς και ένα Kινηματογραφικό Eργαστήρι με την προβολή της ταινίας του Vim Wenders «Τα φτερά του έρωτα», την οποία θα ακολουθήσει ανάλυση.
Τέλος, θα διοργανωθεί Bazaar κοσμημάτων και αντικειμένων.
Καθημερινά θα παίζουν θεματικά mixtape.

Σ' αυτές τις 12 φεστιβαλικές μέρες θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τη σημασία της αγάπης, να την προσφέρουμε και να τη δεχτούμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

«Μόνο η αγάπη μπορεί να μας κάνει να δούμε συνηθισμένα πράγματα, με έναν ασυνήθιστο τρόπο»
Gramb J . Kerisen

Πληροφορίες
Love is like Oxygene Festival
Έναρξη Τετάρτη 22 Μαΐου 2013
EIΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
Πολυχώρος The Artist
Κολοκοτρώνη 24, κέντρο Χαλανδρίου 15233
τηλ: 2130252668, 6937277440
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Θοδωρής Κουτουβίδης, Ειρήνη Αρχοντάκη
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ντέπη Θεοδοσίου
http://loveislikeo2.blogspot.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

TETAΡΤΗ 22/5/2013
20:00
Εγκαίνια έκθεσης με θέμα Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ OΞΥΓΟΝΟ?
Zωγράφοι, Φωτογράφοι, Εικονογράφοι, Γλύπτες μας ταξιδεύουν παρουσιάζοντας μέσα από τα έργα τους τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την αγάπη
Εικαστικοί που συμμετέχουν:

ΕΙΡΗΝΗ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ(ΕΑΡ), ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΕΝΕΤΗ, ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΛΥ ΓΕΩΡΓΙΛΑ, ΙΩΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΩΞΑΝΗ ΔΙΑΚΟΥΜΕΑ, ΝΤΕΠΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, MAΡΙΖΑ ΚΑΤΣΙΩΤΗ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΛΟΤΕΡΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΟΥΣΗ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΟΥΒΙΔΗΣ, RODRIGO MELO, ΡΕΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΣΙΟΥ(ΜΟΚΑ), ΣΑΝΤΑ ΜΠΑΡΔΗ, ΠΑΝΟΣ ΝΤΟΥΣΚΑΣ, ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΡΟΥΒΕΛΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΡΑΤΑΚΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΣΤΡΙΦΤΟΥ, ΚΥΠΑΡΗΣΙΑ ΣΥΜΕΩΝIΔΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ(JO), ΗΛΕΚΤΡΑ ΤΕΡΖΗ, MAΡΙΑ ΤΖΕΦΕΡΗ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΡΝΑΣ, TAΣΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ANTIΓΟΝΗ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ(ΙNOGITNA), ΝΤΟΡΑ ΧΡΥΣΟΜΥΤΗ.

ΠΕΜΠΤΗ 23/5/2013
20:00
ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ (συζήτηση)
Ο έρωτας ως πηγή ζωής από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας γεννά ερωτήσεις, δίνει απαντήσεις, κινεί τη ζωή. Έχει άραγε μαγικές ιδιότητες; Κι αν ναι, ποιες είναι αυτές;
Τρεις άνθρωποι, που μέσα από τη δουλειά τους βλέπουν τον έρωτα με άλλη ματιά, μας καλούν να συνομιλήσουμε μαζί τους και να τους θέσουμε τα δικά μας ερωτήματα.
Η ΜANINA ZOYMΠΟΥΛΑΚΗ, συγγραφέας , ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ, ζωγράφος , και η ΣΟΦΙΑ ΣΒΟΡΩΝΟΥ, ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις και σας καλούν να συμμετέχετε σε μια ανοιχτή συζήτηση - αναζήτηση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/5/2013
21:00
Ποιητική βραδιά "ΟΣΑ Η ΑΓΑΠΗ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ"
Επιμέλεια: ΑΛΕΞΗΣ ΔΑΡΑΣ
Συμμετέχουν οι ποιητές:
Ιωάννα Αργυρίου
Ανδρέας Βατίστας
Μαρία Γκόλια
Αλέξης Δάρας
Γιώργος Καπετανάκος
Βασίλης Κυριάκης
Παναγιώτης Ντούσκας
Μαρία Παπανδρεοπούλου
Ανθούλα Ρεβύθη

Μαζί τους οι μουσικοί:
Διονύσης Καρούσος
Αντώνης Σπυράκος
Σοφία Σιάνου

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/5/2013
13:00-15:00
Από το στομάχι περνάει ο Έρωτας και όχι από την Καρδιά. Πού συγγενεύουν και πώς διαφωνούν.
Ομιλία και βιωματικό σεμινάριο Αυτογνωσίας για αυτοβελτίωση με τη δύναμη της Αγάπης.

16:00-17:15
Συνδυασμός Yoga - Ασάνες με επεξήγηση - θέσεις για όλο το μυοσκελετικό σύστημα, με αναπνοές pranayama και kundalini relaxation. Βάλτε άνετα ρούχα και φέρτε μαζί σας μια πετσέτα προσώπου και αν έχετε, στρώμα yoga ή μια μεγάλη πετσέτα σώματος. Με την ΗΒΗ ΜΑΡΙΑ Jyothi, Rainbow Shaman.

21:00
Full Moon Night with: EMPTY FRAME (live)
Ενα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα σχήματα της ανεξάρτητης σκηνής της Αθήνας, που συνδυάζει ήχους απο indie και post έως folk και gypsy.
Αντώνης Βαβαγιάννης: πιάνο, κιθάρες, φωνητικά
Μπάμπης Βασιλειάδης: τύμπανα
Χρήστος Καλλιμάνης: κιθάρες
Kαίτη Πάντζαρη: τσέλο, φωνητικά
Νίκος Σολωμός: βιολί, μαντολίνο
Παναγιώτης Φέτσης: μπάσο, φωνητικά

after live
DJ set MEΛΙΝΑ ΘΕΩΧΑΡΙΔΟΥ (Freestyle) Η Μελίνα δημιουργεί μουσικές για τον κινηματογράφο, είναι παραγωγός μουσικής και dj

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/5/2013
21:00
IT'S A LIVE with ALEXANDRA KLADI & THE BAND Η Αλεξάνδρα Κλάδη θα τραγουδήσει τα τραγούδια της με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο, τραγούδια γραμμένα με αμεσότητα και χιούμορ, ιστορίες που περιγράφουν έξυπνα και με (αυτο-) σαρκασμό τις εμπειρίες πολλών από εμάς... Οι διασκευές που συνοδεύουν το original υλικό, φλερτάρουν με indie pop, surf και jazz ενορχηστρώσεις.

 • Αλέξανδρος Καραδήμος: κιθάρα
 • Κώστας Γιώτης: μπάσο
 • Ορέστης Γράβαρης: τύμπανα

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/5/2013
20:30
Χορεύοντας TANGO ME ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟ KAI ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ
... παρουσιάζουν η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΕΤΡΟΒΑ και η ΕΛΛΗ ΚΑΡΑΜΟΣΧΟΥ
Το σεμινάριο έχει ως άξονα την κατανόηση του tango σε σχέση με την επαφή, την ισορροπία και την εμπιστοσύνη που πρέπει να υπάρχει στο ζευγάρι. Χρησιμοποιούμε την τεχνική και την φιλοσοφία της yoga σε συνδυασμό με τις κινήσεις και τα βήματα του tango.

21:00
Προβολή της ταινίας "ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ" (WINGS OF DESIRE) 1987
Ο θεατρικός σκηνοθέτης και συγγραφέας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ επιμελείται, παρουσιάζει και συζητάει με το κοινό, με αφορμή την εξαιρετική ταινία του VIM WENDERS

ΤΡΙΤΗ 28/5/2013
21:00
ΨΗΛΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
Μια βραδιά ποίησης και όχι μόνο...Χορός, Υποκριτική, Μουσική, Ζωγραφική παντρεύονται με τα ποιήματα του Βραβευμένου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΕΤΑ και απογειώνουν την Αγάπη γύρω μας και εξυμνούν τις ονειρικές στιγμές της.

 • Κωνσταντίνος Καραμέτας: Ποίηση, Επιμέλεια
 • Φανή Δαλεζίου: Υποκριτική, Αφήγηση
 • Εμμανουήλ Μανιός: Ζωγραφική
 • Ρεβέκκα Ιωάννου: Φιλική Συμμετοχή

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/5/2013
21:00
ΤΗΕ LOVEFOOLS μας ταξιδεύουν με αγαπημένα jazz standards από τις δεκαετίες 40, 50 με θέμα την αγάπη και τον έρωτα, παιχνιδιάρικη αλλά και νοσταλγική διάθεση.

 • Ιωάννα Παναγοπούλου: φωνή
 • Γιώργος Μικρός: πιάνο
 • Αλέξης Αντωνόπουλος: ντραμς
 • Χρήστος Τσιλιγιάννης: μπάσο

ΠΕΜΠΤΗ 30/5/2013
20:30
Με το «γυφτάκι» τους στον ώμο οι "Penny And The Swingin' Cats" καταφθάνουν στο "Artist" για να αναστατώσουν τo Χαλάνδρι και το "LOVE IS LIKE OXYGENE" Fest!
Εσείς μπορείτε να βάλετε τα καλά σας ή τα καθημερινά σας και να λικνιστείτε με τη βελούδινη φωνή της Penny, να ταρακουνηθείτε με τα τύμπανα του γάτου των Πατησίων και το κοντραμπάσο του γάτου Σταλλόνε, να ξεσηκωθείτε με το performance του γάτου Ζερβού στην κιθάρα, να ταξιδέψετε με τo σαξόφωνο του αρχηγού μαυρόγατου και τα πλήκτρα του γάτου Μπενέκιου, που θα αγκαλιάσουν το χώρο και τις καρδιές όλων.

γάτοι της παρέας

 • Πέννυ Μπαλτατζή: φωνή
 • Γιώργος Ζερβός: ηλεκτρική κιθάρα, φωνή
 • Ορέστης Μπενέκας :keyboards
 • Μάριος Βαληνάκης: τενόρο σαξόφωνο
 • Δημήτρης Γρηγοριάδης: τύμπανα
 • Στάθης Παρασκευόπουλος: κοντραμπάσο
 • Στέφανος Δουβίτσας : ηχοληψία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/5/2013
21:00
O τραγουδοποιός της νεώτερης γενιάς ΛEΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ, με δύο προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό του (αβάδιστα/Universal 2006 & Σε βάθος δρόμου/Μetronomos 2010) και συνεργασίες με μουσικούς όπως η Μάρθα Φριντζήλα, ο Φοίβος Δεληβοριάς κ.α. ή εικαστικούς (Δέσποινα Μεϊμάρογλου, Eλεάννα Mαρτίνου) παίρνει την κιθάρα του και μπαίνει στο κόνσεπτ ''LOVE IS LIKE OXYGENE''. Με κάποιους στενούς φίλους του & συνεργάτες μουσικούς από την Banda Me Renda (όπως η Δανάη Μπότιτς στο τραγούδι ή ο Χρήστος Σπηλιόπουλος στο τρομπόνι). Θα μοιραστεί τραγούδια του, όπως το "Η αγάπη νικάει", το "Κόκκοι Καφέ" κ.α., αλλά και τραγούδια αγάπης άλλων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/6/2013
12:00-21:00
Bazaar κοσμημάτων κ αντικειμένων από σχεδιαστές-δημιουργούς. Επίσης κατ' επιλογή θα έχετε την ευκαρία να πουλήσετε η να ανταλλάξετε ρούχα, βιβλία, δίσκους, cd, αντικείμενα που κάποτε αγαπούσατε και θέλετε να τα μοιραστείτε με κάποιον άλλο.
Συμμετοχές στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

22:00
Saturday LOVE and COOL PARTY
DJ set

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/6/2013
12:00
Αφήγηση Παραμυθιών με Μουσική
Η Άννα Ρηνιώτη και ο Μηνάς Μπόγρης συνθέτουν τρεις Ιστορίες για την ομορφιά της ψυχής. Ένα ταξίδι σ΄έναν κόσμο γεμάτο αγάπη και ευαισθησία.
Σιρανό
ο ποιητής με τη μεγάλη μύτη.
Διασκευή - κείμενα : Tai Mark Le Tan
Εικονογράφηση: Rebecca Dautremer
Απόδοση στα ελληνικά: Μελίνα Καρακώστα
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Το Βουβάλι και το πουλί
Κείμενο: Catherine Zercate Εικονογράφηση: Olivier Charpentier.
Μετάφραση: Γεωργία Τσάκωνα
Εκδόσεις Ηλίβατον
Το Γιαλένιο Μάτι
Κείμενο: Ναπολέων Λαπαθιώτης
Παραμύθια από την Ελληνική Πεζογραφία, Εκδόσεις Απόπειρα

19:00
"Αγάπης Αγώνας Γόνιμος". Στο βιωματικό εργαστήρι που θα λειτουργήσει με το συντονισμό της Ζέφης Θανάσουλα, κοινωνικής λειτουργού-ψυχοθεραπεύτριας και της Σοφίας Σβορώνου, ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας, θα έχουμε την ευκαιρία να σκεφτούμε πάνω σε αυτά τα ερωτήματα και ο καθένας να τα απαντήσει με το δικό του μοναδικό τρόπο.
Οι άνθρωποι διψούν για αγάπη και έχουν πάντα μεγάλες ελπίδες και προσδοκίες για μια αγάπη που ξεκινάει. Γιατί όμως τόσο συχνά οι προσδοκίες αυτές ματαιώνονται; Χρειάζεται να μάθουμε πώς να αγαπάμε; Και αν ναι, ποια είναι τα βασικά στοιχεία που χωρίς αυτά η αγάπη δεν έχει ελπίδα; Αξίζει να αγωνιστούμε για την αγάπη; Και αν ναι, πώς θα κάνουμε έναν καλό αγώνα;

21:30
"Acoustic Life" O Λευτέρης Δούρος, παρέα με την κιθάρα του εξερευνά τον ήχο της μουσικής μέσα από γνωστά τραγούδια με θέμα την αγάπη, από Pearl Jam, Archive, Pink Floyd, Portishead, Damien Rice και άλλους πολλούς καλλιτέχνες. Ένα απολαυστικό ακουστικό live που θα περιέχει πολλές εκπλήξεις και ίσως και guest εμφανίσεις.

 • Λευτέρης Δούρος: Κιθάρα και φωνή
 • Χρήστος Κωνσταντάρας: Ηχοληψία