SFF-rated Athens – 8η διοργάνωση

Αφίσα, SFF-rated Athens – 8η διοργάνωση Αφίσα, SFF-rated Athens – 8η διοργάνωση

Το 8ο SFF-rated Athens, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας, που διοργανώνεται από την Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ), πιστό στο ραντεβού του με τους Έλληνες λάτρεις του είδους (και όχι μόνο), είναι και πάλι εδώ για να δώσει στις νύχτες σας άλλη ...διάσταση!

Η 8η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 10 Απριλίου έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 (8 ημέρες) στον καθιερωμένο τόπο συνάντησης, στον κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ FILMCENTER, Λεωφ. Συγγρού 106 (Στάση Μετρό Συγγρού-Φιξ), αλλά και στον κινηματογράφο ΤΙΤΑΝΙΑ CINEMAX, Πανεπιστημίου & Θεμιστοκλέους (Στάση Μετρό Ομόνοια), καθώς το SFF-rated ATHENS εγκαινίασε από πέρσι την παρουσία του σε δύο αίθουσες προβολής παράλληλα, ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης προσέλευσης του κοινού.
Με ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο μόνο 5,00 €, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των καιρών, η 8η διοργάνωση φιλοδοξεί να προσφέρει στο κοινό της Αθήνας, μυημένο ή λιγότερο μυημένο, μια προσιτή όσο και μοναδική κινηματογραφική εμπειρία!
Εκτός από τις ταινίες μεγάλου μήκους, εξασφαλίσαμε για φέτος ένα εξαιρετικό σύνολο ταινιών μικρού μήκους απ' όλο τον κόσμο, από τις καλύτερες όλων των ετών του φεστιβάλ, για εκείνους που ξέρουν ότι για τα αριστουργήματα στον κινηματογράφο του Φανταστικού συχνά αρκούν μόνο δέκα λέπτα...
Φέτος διπλασιάζουμε τις avant-premières: Έχουμε λοιπόν την ταινία "The Host" («Το Σώμα»), από τη συγγραφέα του "The Twilight Saga", Stephenie Meyer, σε σκηνοθεσία Andrew Niccol (Gattaca, The Τruman Show, In Time), που είναι ίσως ο πιο ενδιαφέρων σκηνοθέτης του Φανταστικού στο Χόλυγουντ αυτή τη στιγμή, αλλά και το γαλλικό "Dead Shadows" για όσους ξέρουν από ούζι... ενώ η ανακοίνωση ότι στο 8o SFF-rated Athens θα προβληθεί η ελληνική ταινία "Kame Koummando", έχει ήδη ξεσηκώσει μια θύελλα θετικών και αρνητικών αντιδράσεων!
Και επειδή συχνά μας ρωτάτε πού μπορείτε να δείτε ταινίες παλαιότερων ετών, καθώς οι περισσότερες από αυτές δεν προβάλλονται ούτε κυκλοφορούν σε κάποιο άλλο μέσο, φροντίσαμε φέτος να προβληθούν οι καλύτερες και δημοφιλέστερες ταινίες από τις προηγούμενες διοργανώσεις του φεστιβάλ, προκειμένου να έχετε την ευκαιρία να τις δείτε ή και να τις ξαναδείτε!
Όπως κάθε χρόνο, όλες οι ξένες ταινίες θα προβληθούν υποτιτλισμένες στα ελληνικά με τη φροντίδα της ΑΛΕΦ. Και φέτος το SFF-rated ATHENS θα κερνάει το κοινό του σφηνάκια αψέντι, το ποτό της φαντασίας.

The Host

Ακολουθούν αναλυτικές παρουσιάσεις των ταινιών μεγάλου μήκους, των avant-premières καθώς και των re-screening series της 8ης διοργάνωσης:

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

ΒΑΙΚΟΝUR - ΜΠΑΪΚΟΝΟΥΡ
https://www.facebook.com/baikonurthefilm

Στα περίχωρα του Μπαϊκονούρ, του (κάποτε Σοβιετικού) Διαστημοδρόμιου, ορισμένοι ουζμπεκο-ταταρο-κοζάκοι έχουν εγκαταλείψει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και επιβιώνουν από τα μεταλλικά κομμάτια που πέφτουν από τις εκτοξεύσεις πυραύλων στην περιοχή τους -και καμιά φορά τους σκοτώνουν...
Ένας νεαρός που ζει εκεί, ονειρεύεται να γίνει κοσμοναύτης, γι αυτό και το όνομά του είναι... Gagarin. Τον προλαβαίνει όμως μια πλούσια Γαλλίδα τουρίστρια (Μarie de Villepin, κόρη του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας), η οποία έναντι αδρού ποσού «αγοράζει εισιτήριο» για μια πτήση στο διάστημα. Στην επιστροφή όμως μια βλάβη στο σύστημα πλοήγησης ρίχνει τη διαστημική κάψουλα σε άγνωστο σημείο, ο Gagarin No2 βρίσκει την νεαρή Γαλλίδα σε κώμα... και δεν ξέρει τι να πρωτοκάνει!
Μια δροσερή και χιουμοριστική ταινία ονείρων και σκληρής ζωής, ρομαντισμού και πείσματος με φόντο το ταξίδι στο διάστημα (και την ασιατική στέπα!), το BAIKONUR περιέχει σκηνές που εγγυόμαστε ότι το ελληνικό κοινό δεν έχει ξαναδεί ποτέ, αλλά και την εξαιρετική μουσική του αγαπημένου Goran Bregovic. Για να μπορέσει να γυρίσει απρόσκοπτα την ταινία στις αυθεντικές τοποθεσίες, ο σκηνοθέτης Veit Helmer (Tuvalu, Gate to Heaven, Absurdistan) χρειάστηκε να βάλει στο καστ και την 9χρονη εγγονή του «Προέδρου» του Καζακστάν!

DIMENSIONS - ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
http://dimensionsthemovie.com/

Ο Χρόνος παραμένει πάντα το μεγάλο μυστήριο του σύμπαντος. Εκτός κι αν ζεις στη μεσοπολεμική Αγγλία, όπου με ένα μαυροπίνακα, ένα παλιό πιάνο και μερικούς μηχανισμούς η κατασκευή μιας χρονοπύλης δεν φαντάζει ακατόρθωτη. Φυσικά όμως το ενδιαφέρον της σκηνοθέτιδας Sloan U'Ren δεν είναι η τεχνολογία αυτή καθεαυτή, αλλά το πόσο μακριά μπορούν να μας οδηγήσουν οι εμμονές μας, και πόσο πολύ πρέπει να ανατραπεί ο Κόσμος για να ησυχάσει το ανθρώπινο πνεύμα από τις ενοχές του και να θεραπευτεί η ανθρώπινη ψυχή από τα τραύματά της. Μια παιδική αγάπη που δεν αφήνει έναν έρωτα να εξελιχθεί, κινεί τα νήματα της ψυχής του ήρωα, αλλά και το Χρόνο γύρω του...
Πολυβραβευμένη ταινία εποχής (και επιστημονικής φαντασίας!) το Dimensions χαρακτηρίζεται από αυτή τη γνωστή και αποκλειστικά βρετανική φινέτσα, και είναι ακριβώς η ταινία που θα γύριζε ο Τζέιμς Άιβορυ αν έκανε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Η παραγωγή της ταινίας είναι εντυπωσιακή στη λεπτομερή αναπαράσταση της εποχής, ενώ μεταξύ των ηθοποιών της υπάρχουν και σταθεροί συνεργάτες του... Τζέιμς Άιβορυ.

SHUFFLE – Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
http://www.shufflethemovie.com/

Ο φωτογράφος Lovell Milo (T.J. Thynes, Erin Brokovich, Bones Tv series) δεν πρέπει να κοιμηθεί -γιατί κάθε φορά που κοιμάται, ξυπνά και σε μια διαφορετική ηλικία του. Γιατί του συμβαίνει αυτό; Κανείς δεν ξέρει, και κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να τον βοηθήσει. Μήπως όμως η νεκρή αγαπημένη του (νεκρή πότε;) έχει κάποια σχέση με όλο αυτό; Από τον ανερχόμενο σκηνοθέτη Kurt Kuenne, το Shuffle είναι μια πολυβραβευμένη ταινία που ανανεώνει την παράδοση του σινεμά του Φρανκ Κάπρα με εντελώς πρωτότυπο (και φανταστικό) τρόπο. Γυρισμένη σε ασπρόμαυρο, με δυνατό ρυθμό και μια αυτοσαρκαστική ματιά, προωθεί την άποψη ότι καμιά φορά, ο καλύτερος ψυχοθεραπευτής μας είναι τα φαντάσματα αυτών που αγαπήσαμε...

ASTRONAUT: THE LAST PUSH - Η ΤΕΛΙΚΗ ΩΘΗΣΗ
http://www.thelastpushmovie.com/THE_LAST_PUSH/Home.html

Από τότε που ο γιος του David Bowie, Duncan Jones γύρισε το "Μοοn", o κόσμος ανακάλυψε ξανά τη γοητεία της ρεαλιστικής ταινίας με θέμα την έξοδο στο διάστημα, όπου οι ήρωες διαθέτουν καρυδότσουφλα κι όχι σούπερ διαστημόπλοια, και το να ταξιδέψει κανείς μέχρι τον Δία για να δει τις «φάλαινες» που καταγράφηκαν στο δορυφόρο του Ευρώπη, είναι μια τιτάνια προσπάθεια-συνδυασμός μυριάδων υπολογισμών, ατέλειωτων ημερών μοναχικής ζωής και πολλής τύχης.
Το "Astronaut: The Last Push" συνεχίζει αυτή την παράδοση, με το σκηνοθέτη Eric Hayden (ειδικό των special effects με συμμετοχή σε πολλά γνωστά φιλμ, όπως τα Terminator 3 και Spider Man, στην πρώτη του σκηνοθετική προσπάθεια), να κάνει δύο κινήσεις-ματ που δίνουν στην ταινία ένα νεύρο που συνήθως απουσιάζει από τις προκατόχους της: οι περισσότεροι διάλογοι ήταν αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού των ηθοποιών, και το casting είναι απλά, τέλειο: στον κεντρικό ρόλο ο Κhary Payton παίζει ιδανικά έναν ήρωα που όσο απρόθυμος δείχνει, τόσο εσωτερικά δυνατός αποδεικνύεται ότι είναι. Ο θρυλικός Lance Henriksen (Alien, Terminator, Millenium series και αμέτρητα άλλα) δεν ξεχωρίζει από το ρόλο του επιχειρηματία που έχει χρηματοδοτήσει την αποστολή, ενώ ο Brian Baumgartner (The Office TV series) δείχνει τις εξαιρετικές του ικανότητες, καθώς σε όλη την ταινία εμφανίζεται μόνο close-up ως ένα πρόσωπο μέσα από μια οθόνη -και η εκφραστικότητά του είναι αξέχαστη.
Μια ταινία-ύμνος στο ανθρώπινο πείσμα, στο σθένος και στην επιμονή που απαιτεί η έξοδος στο διάστημα, το "Astronaut: The Last Push", με αυτόν τον τίτλο που μας παραπέμπει στο τελευταίο στάδιο της ανθρώπινης γέννας, μας περιγράφει το πώς η ανθρωπότητα θα (ή μήπως «πρέπει να»;) ξαναγεννηθεί ως Φυλή του Διαστήματος.

PHASE 7 - Η 7Η ΦΑΣΗ
http://www.imdb.com/title/tt1568816/

Η Αργεντινή έχει χτυπηθεί από μια θανατηφόρα επιδημία. Οι άνθρωποι υποχρεώνονται να κλειστούν στα σπίτια τους και περιμένουν να τους επισκεφθεί εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για να τους εξετάσει. Αυτός όμως που εμφανίζεται στο νεαρό ζευγάρι που περιμένει παιδί, δημιουργεί ακόμη περισσότερη ανησυχία... στον θεατή. Γιατί ο ήρωας της ταινίας δείχνει να μην θέλει να συνειδητοποιήσει την κατάσταση. Από τη χώρα του νέου Πάπα, ο σκηνοθέτης Nicolás Goldbart, χρησιμοποιεί ως πρόφαση μια ιστορία παγκόσμιας συνωμοσίας των κυβερνήσεων κατά των πολιτών τους, για να προσεγγίσει με υποδόριο χιούμορ και καυστικότητα μια σειρά από κλισέ καθημερινούς χαρακτήρες: ο καλοκάγαθος γέρος με το σκυλάκι του, ο μελλοντικός πατέρας που μπερδεύει την ψυχραιμία με την αδιαφορία, οι «φιλικοί» γείτονες, ο παρανοϊκός με ιστορικό ψυχοθεραπείας που νομίζει ότι ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει και είναι πάντα με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Τίποτα όμως δεν είναι όπως το περιμένει κανείς, και οι ανατροπές στη συμπεριφορά των χαρακτήρων ακολουθούν η μία την άλλη... αφήνοντας ένα χαμόγελο στα χείλη του θεατή!

SPACE MILKSHAKE - ΓΡΑΝΙΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
http://spacemilkshake.com/

Στο διάστημα, κανείς δεν μπορεί να σ' ακούσει να γελάς. Τέσσερις υπάλληλοι καθαριότητας -του διαστήματος- συλλέγουν μια μυστηριώδη συσκευή που φαίνεται να επηρεάζει το χωροχρόνο και μεταφέρονται μαζί με το διαστημικό σταθμό τους σε άλλο σύμπαν, όπου η Γη έχει εξαφανιστεί. Τα προβλήματά τους όμως δεν τελειώνουν εδώ: δέχονται επίθεση από μια λαστιχένια πάπια (που φυσικά μόνο λαστιχένια πάπια δεν είναι), ενώ ο υπολογιστής του σκάφους τους δεν μπορεί να τους φτιάξει ούτε ένα σάντουιτς της προκοπής...
Ταινία που στοχεύει στην παρωδία γνωστών κινηματογραφικών ταινιών επιστημονικής φαντασίας, αλλά πετυχαίνει να αποκτήσει μια γνήσια κωμική διάσταση μέσω του λεπτοδουλεμένου χιούμορ, αλλά και της απολαυστικής ερμηνείας των ηθοποιών της, με ηγέτη έναν κυριολεκτικά αγνώριστο Billy Boyd (το χόμπιτ "Pippin" στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»).

ΚΑΜΕ ΚOUMMANDO
http://kame-koummando.com/

Πέρσι, ήταν ο «Σούπερ Δημήτριος» από τη Θεσσαλονίκη. Φέτος το SFF-rated ATHENS σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε την νέα cult ελληνική ταινία επιστημονικής φαντασίας "Kame Koummnado", από την Κρήτη αυτή τη φορά, που έχει διχάσει κοινό και κριτικούς όπου έχει παιχτεί. Υπό τους ήχους hip-hop (ή low-bap) μουσικής από τους Ferma Group, o σκηνοθέτης Μανόλης Δαμιανάκης βάζει το στρατιώτη από το μέλλον Kame Koummando, που υποδύεται ο Γιώργος Αρμένης, να αναζητά στο παρόν τους υπόλοιπους της ομάδας του -μήπως όμως στην πραγματικότητα αυτό που ψάχνει είναι οι βαθύτερες πληγές της ελληνικής κοινωνίας; Ό,τι κι αν ψάχνει, άραγε τα καταφέρνει; Ελάτε να δείτε και να αποφασίσετε μόνοι σας!

MYSTERY SCREENING (Μικρόκοσμος FilmCenter, Tετάρτη 17 Απριλίου)

Το κάναμε πέρσι για πρώτη φορά, και άρεσε σε όλους. Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ και πριν την ανακοίνωση των βραβείων, θα προβληθεί η ταινία μεγάλου μήκους... ποιος ξέρει; Πέρσι ήταν οι «Αστροναύτες» με τον Θανάση Βέγγο και τον Κώστα Βουτσά, φέτος; Μην προσπαθήσετε να μαντέψετε, δεν θα τα καταφέρετε. Σας το λέμε εξ ιδίας πείρας, κι εμείς έχουμε προσπαθήσει να μαντέψουμε, αλλά πέσαμε έξω. Την Τετάρτη 17 Απριλίου θα το μάθουμε όλοι μας.

AVANT-PREMIERES

Πέρσι διπλασιάσαμε τις αίθουσες προβολής του φεστιβάλ. Φέτος διπλασιάζουμε και τις avant-premières!

Avant-première #1: THE HOST - ΤΟ ΣΩΜΑ
ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ FilmCenter, Τετάρτη 10 Απριλίου, 21:00

Σε συνεργασία με την Audiovisual, προσφέρουμε στο κοινό του SFF-rated ATHENS την ευκαιρία να δει στο γνώριμο περιβάλλον του Μικρόκοσμου, μια από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων ετών. Το "The Host" («Το Σώμα») συνδυάζει δυναμικές που έχουμε συνηθίσει να τις βλέπουμε χωριστά. Η Stephenie Meyer δημιουργός της παγκόσμιας επιτυχίας "Twilight Saga", που έδωσε στο βαμπιρικό μύθο μια σύγχρονη ρομαντική και εφηβική ορμή, συναντά τον σκηνοθέτη Andrew Niccol, (Gattaca, The Truman Show, In Time), ίσως τον πιο ενδιαφέροντα αυτή τη στιγμή σκηνοθέτη σοβαρής επιστημονικής φαντασίας και φανταστικού του Χόλυγουντ. Η ταινία εξερευνά το γνώριμο στους φίλους του είδους θέμα της «κατάληψης» του ανθρωπίνου σώματος από ένα εξωγήινο ον... Τι θα συμβεί όμως όταν το ον αυτό, αυτή η «Ψυχή», δεν είναι η προσωποποίηση του Κακού, αλλά αρχίζει να συμπαθεί την οικοδέσποινά της, αλλά και αυτούς που η οικοδέσποινά της αγαπά; Ένα θρίλερ συναισθημάτων όπου η έννοια «διχασμένη προσωπικότητα» αποκτά μια διάσταση που μόνο η επιστημονική φαντασία θα μπορούσε να προσφέρει!

Avant-première #2: DEAD SHADOWS
ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ FilmCenter, Σάββατο 13 Απριλίου, 24:00 (Μεταμεσονύχτια)

Τη νύχτα του Σαββάτου τα πράγματα αγριεύουν... Στις 12 τα μεσάνυχτα, τα πλάσματα που θα εμφανιστούν δεν θα είναι βρικόλακες, αλλά εσείς και οι γείτονές σας, όμως κάπως ...αλλαγμένοι! Και ποια σχέση έχει ο κομήτης που περνά κοντά από τη Γη απόψε; Ο Chris (ο ανερχόμενος νεαρός ηθοποιός Fabian Wolfrom) θα το μάθει απ' την καλή κι απ' την ανάποδη... Με το "Dead Shadows", ο συμπαραγωγός και σκηνοθέτης David Cholewa θέλει να επαναπροσδιορίσει το κινηματογραφικό είδος "creature horror" προσθέτοντας άφθονη δράση και δημιουργώντας τελικά μια ταινία που έχει διασκέδαση, σασπένς και τρόμο, εμπνευσμένη από τη μυθολογία του HP Lovecraft και το σχεδιαστή comics Paolo Eleuteri Serpieri (Druuna). Η προβολή διοργανώνεται σε συνεργασία με την FilmBoy Pictures.

RE-SCREENING SERIES

Kάθε χρόνο τα ίδια: Πού μπορούμε να δούμε την τάδε ταινία που παίξατε πέρσι; Ακούσαμε ότι ήταν πολύ καλή! Mήπως υπάρχει σε dvd; Μήπως κυκλοφορεί στο internet;
Η απάντηση είναι όχι. Οι περισσότερες ταινίες μεγάλου μήκους που προβάλλονται στο SFF-rated ATHENS δεν κυκλοφορούν ούτε σε dvd, ούτε στο internet. Αλλά και να κυκλοφορούσαν, συγκρίνεται η εμπειρία με αυτή της Μεγάλης Οθόνης; Δεν συγκρίνεται. Φέτος λοιπόν αποφασίσαμε να επαναπροβάλουμε 8 από τις καλύτερες ταινίες μεγάλου μήκους από τις προηγούμενες διοργανώσεις του φεστιβάλ. Όλες οι προβολές θα γίνουν στον κινηματογράφο ΤΙΤΑΝΙΑ CINEMAX. Αν τις χάσετε και φέτος ...

ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Για τους φίλους του H.P.Lovecraft, επαναπροβάλλουμε τις δύο καλύτερες μεταφορές στον κινηματογράφο έργων του, από την H.P. Lovecraft Historical Society:

  • CALL OF CHTULHU (Το Κάλεσμα του Κθούλου): το πρώτο sold-out του SFF-rated ATHENS το 2008
  • THE WHISPERER IN DARKNESS (Το Πλάσμα που Ψιθύριζε στο Σκοτάδι, σκην. Sean Branney): παγκόσμια πρεμιέρα στο SFF-rated ATHENS 2011, Βραβείο Σκηνοθεσίας Κοινού, δύο ασφυκτικά sold-out με κόσμο που έπρεπε να φύγει, γιατί αλλιώς θα ερχόταν η πυροσβεστική...
  • CHEMICAL WEDDING (Ο Αλχημικός Γάμος του Άλιστερ Κρόουλι): του Μonty Python Julian Doyle, η πιο εμπνευσμένη ταινία για τον αμφιλεγόμενο αποκρυφιστή Άλιστερ Κρόουλι, με μουσική από τον τραγουδιστή των Iron Maiden Bruce Dickinson. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Διχογνωμίας Κοινού στο SFF-rated 2009. Kαι φυσικά, δύο sold-out.
  • 8TH WONDERLAND (Η 8η Χώρα Των Θαυμάτων): η ταινία για τη «Χώρα στο internet», επίκαιρη όσο ποτέ. Βραβείο Κοινού καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Σεναρίου στο SFF-rated ATHENS 2011, και, ε ναι, δύο επικίνδυνα sold-out.
  • PIG: ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας και υπαρξιακής αγωνίας, σάρωσε τα βραβεία της Κριτικής Επιτροπής (Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου στο SFF-rated ATHENS 2012) και έχασε στο νήμα το Βραβείο Κοινού από το...
  • TRANSFER (Η Μεταφορά): μια ταινία για το πόσο μακριά μπορεί να μας οδηγήσει ο κόσμος του εμπορίου... μακριά ακόμη κι από τα ίδια μας τα σώματα. Βραβείο Κοινού 2012, γεμάτες αίθουσες και στις τρεις προβολές του.
  • DEPOSITARIOS (Αποδέκτες): από το Μεξικό, το αστυνομικό-πολιτικό-ΕΦ-θρίλερ για το πιο απίστευτο αντικαταθλιπτικό που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς... έκανε το κοινό του 2011 να φύγει σκεπτικό και προβληματισμένο...
  • STRIGOI: ένα αναπάντεχο μείγμα βρετανικού και βαλκανικού χιούμορ, που διασκέδασε το κοινό του SFF-rated ATHENS 2010, με θέμα τους βρικόλακες της διπλανής πόρτας στη Ρουμανία!

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Την Τετάρτη 17 Απριλίου στον ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ FilmCenter, και πριν το Mystery Screening, θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους από τα δύο διπλά dvd που έχει εκδώσει το SFF-rated ATHENS, με επιλογές από τις καλύτερες μικρές της περιόδου 2006-2011. Ελάτε να δείτε «όλες τις ταινίες που θα θέλατε να δείτε για 2η φορά», όπως σας ρωτά κάθε χρόνο το ερωτηματολόγιο από το οποίο προκύπτουν τα Βραβεία Κοινού για τις ταινίες μικρού μήκους.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

H ΑΛΕΦ, η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας, είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό την ανάπτυξη και τη διάδοση της Επιστημονικής Φαντασίας και των τεχνών του Φανταστικού. Συγκεντρώνει λογοτέχνες, μεταφραστές, εκδότες, δημοσιογράφους και άλλους επαγγελματίες και λάτρεις του είδους. Στις εκδηλώσεις της περιλαμβάνονται παρουσιάσεις συγγραφέων, βιβλίων, καθώς και κύκλοι διαλέξεων και προβολών. Εκδίδει το περιοδικό ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ και διοργανώνει τακτικά λογοτεχνικά εργαστήρια. Διοργανώνει από το 2006 το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας και Φανταστικού "SFF-rated ATHENS". Δεν επιδοτείται από κανένα ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://alef-gr.blogspot.gr/

Το δημιουργικό της επικοινωνίας έχει επιμεληθεί ο Παναγιώτης Φώτος, ιδιοκτήτης του creative hot shop Black Mamba.

Πληροφορίες

SFF-rated Athens – 8η διοργάνωση
10-17 Απριλίου 2013
Κινηματογράφος ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ FILMCENTER
Κινηματογράφος ΤΙΤΑΝΙΑ CINEMAX

Με ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο μόνο 5,00 €

Για περισσότερες πληροφορίες:
Αλέκος Παπαδόπουλος Μ. 6945 378 680 | Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
και στη διεύθυνση http://sffrated.wordpress.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ FILM CENTER
(Λεωφ. Συγγρού 106, Στάση Μετρό Συγγρού-Φιξ)

ΤΕ 10-4
21:00 THE HOST (Avant Premiere)

ΠΕ 11-4
17:30 SPACE MILKSHAKE (Μεγάλου Μήκους)
19:15 Μικρού Μήκους Ζώνη 1
21:00 Μικρού Μήκους Ζώνη 2
22:30 DIMENSIONS (Μεγάλου Μήκους)

ΠΑ 12-4
17:30 Μικρού Μήκους Ζώνη 3
19:00 Μικρού Μήκους Ζώνη 4
20:30 ASTRONAUT: THE LAST PUSH (Μεγάλου Μήκους)
22:15 PHASE 7 (Μεγάλου Μήκους)
00:00 KAME KOUMMANDO (Μεταμεσονύκτια)

ΣΑ 13-4
17:30 Μικρού Μήκους Ζώνη 5
19:00 Μικρού Μήκους Ζώνη 6
20:30 SHUFFLE (Μεγάλου Μήκους)
22:15 BAIKONUR (Μεγάλου Μήκους)
00:00 DEAD SHADOWS (Special Avant Premiere)

KY 14-4 Το Βασίλειο των Μικρών
17:30 Μικρού Μήκους Ζώνη 1
19:00 Μικρού Μήκους Ζώνη 2
20:30 Μικρού Μήκους Ζώνη 3
22:15 Μικρού Μήκους Ζώνη 4

ΔΕ 15-4
17:30 DIMENSIONS (Μεγάλου Μήκους)
19:15 Μικρού Μήκους Ζώνη 5
20:45 Μικρού Μήκους Ζώνη 6
22:15 SPACE MILKSHAKE (Μεγάλου Μήκους)

ΤΡ 16-4 Το Βασίλειο των Mεγάλων
17:30 ASTRONAUT: THE LAST PUSH (Μεγάλου Μήκους)
19:15 PHASE 7 (Μεγάλου Μήκους)
21:00 BAIKONUR (Μεγάλου Μήκους)
22:30 SHUFFLE (Μεγάλου Μήκους)

TE 17-4
17:30 SFF-rated DVD 2006-2009
19:00 SFF-rated DVD 2010-2011
20:00 MYSTERY SCREENING
21:30 Βραβεία Κοινού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ TITANIA CINEMAX
(Πανεπιστημίου & Θεμιστοκλέους, Στάση Μετρό Ομόνοια)

ΠΕ 11-4
20:00 PIG (Re-screening Series)
22:00 BAIKONUR

ΠΑ 12-4
20:00 8TH WONDERLAND (Re-screening Series)
22:00 SHUFFLE

ΣΑ 13-4
20:00 TRANSFER (Re-screening Series)
22:00 PHASE 7

KY 14-4
20:00 CHEMICAL WEDDING (Re-screening Series)
22:00 ASTRONAUT: THE LAST PUSH

ΔΕ 15-4 Ημέρα H.P. Lovecraft
20:00 THE WHISPERER IN DARKNESS
22:00 CALL OF CTHULHU

ΤΡ 16-4
20:00 KAME KOUMMANDO
22:00 DIMENSIONS

TE 17-4
20:00 DEPOSITARIOS (Re-screening Series)
22:00 STRIGOI (Re-screening Series)