Ζωγράφισέ μου ένα βιβλίο!

Αφίσα, Ζωγράφισέ μου ένα βιβλίο! Αφίσα, Ζωγράφισέ μου ένα βιβλίο!

Η ανανεωμένη IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ επαναδιατυπώνοντας την ταυτότητά της, παρουσιάζει υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, θεματικά αφιερώματα και ατομικές εκθέσεις με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν του βιβλίου.

Οι προγραμματιζόμενες εκθέσεις συνομιλούν με παράλληλες δράσεις στον υπόλοιπο χώρο του βιβλιοπωλείου (διαλέξεις, μουσικά, θεατρικά και άλλα θέματα) καθώς και με βιβλιοφιλικά αφιερώματα αντίστοιχης θεματικής.

Κωνσταντίνα Καπανίδου

Η νέα εικαστική πρόταση με τίτλο «Ζωγράφισέ μου ένα βιβλίο!», εστιάζει στη χαρά της ανάγνωσης και την περιπέτεια της αφήγησης, αλλά και στο ίδιο το βιβλίο ως αντικείμενο-κόσμο.

Έτσι, η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ - Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και τον Πρόεδρό του Βαγγέλη Ηλιόπουλο, απευθύνθηκε σε διακεκριμένους αλλά και νεότερους εικονογράφους παιδικών βιβλίων προτείνοντάς τους το ίδιο το βιβλίο ως συναρπαστικό αντικείμενο έμπνευσης. Στόχος των ζωγραφικών και των τρισδιάστατων έργων που προέκυψαν από αυτή τη συνομιλία είναι λιγότερο η συγκεκριμένη εικονογράφηση μιας ιστορίας ή ενός κλασικού παραμυθιού από τα ενυπάρχοντα πεδία της εικονογραφικής δραστηριότητας κάθε εικονογράφου και περισσότερο η ανάδειξη της εικαστικής εμπλοκής του κάθε έργου του ως αισθητικής αυτοτέλειας.

Χρήστος ΔήμοςΤην έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων Ίρις Κρητικού.

Παράλληλα, προγραμματίζονται εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για ενήλικες, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και παιδιά.

Στην έκθεση συμμετέχουν:

Νικόλας Ανδρικόπουλος, Ελίζα Βαβούρη, Έφη Βάγκνερ, Φιλομήλα Βακάλη-Συρογιαννοπούλου, Λήδα Βαρβαρούση, Κατερίνα Βερούτσου, Σπύρος Γούσης, Σοφία Γρηγοριάδου, Έλλη Γρίβα, Βασίλης Γρίβας, Μυρτώ Δεληβοριά, Χρήστος Δήμος, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Αλεξάνδρα Ισακίδη, Κωνσταντίνα Καπανίδου, Ναταλία Καπατσούλια, Έλλη Κελεμένδρη, Έφη Λαδά, Αγγελική Μακρή, Μάρια Μπαχά, Πέτρος Μπουλούμπασης, Πωλίνα Παπανικολάου, Διατσέντα Παρίση, Βασίλης Παπατσαρούχας, Στέφανος Ρόκος, Ίρις Σαμαρτζή, Σβετλίν, Γιώργος Σγουρός, Ντανιέλα Σταματιάδη, Μαρίνα Στελλάτου, Φωτεινή Στεφανίδη, Τέτη Σώλου, Μαρία Τζαμπούρα, Σοφία Τουλιάτου, Εύη Τσακνιά, Κατερίνα Χαδουλού, Βάσω Ψαράκη, Δήμητρα Ψυχογιού.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Νικόλας Ανδρικόπουλος

 Την Τρίτη 19 Μαρτίου, στις 18.00
Συγγραφείς διαλέγουν ένα έργο και γράφουν μια ιστορία για παιδιά
Στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης εικονογράφων καλεσμένοι συγγραφείς διαλέγουν ένα έργο, εμπνέονται και γράφουν μια μικρή ιστορία, την οποία παρουσιάζουν στο κοινό.
Για παιδιά και ενήλικες.
Είσοδος ελεύθερη.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 13.00
Ξενάγηση στο συναρπαστικό κόσμο των παιδικών βιβλίων από τους εικονογράφους που συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής "Ζωγράφισέ μου ένα βιβλίο!".
Στο πλαίσιο της ξενάγησης τα παιδιά θα μυηθούν από τους ίδιους τους δημιουργούς στα μυστικά της εικονογράφησης και θα ζωγραφίσουν το δικό τους βιβλίο!
Για παιδιά 5 - 11 ετών.
Είσοδος ελεύθερη.

 

 

 

Πληροφορίες
Ζωγράφισέ μου ένα βιβλίο!
Ομαδική εικαστική έκθεση στην IANOS Αίθουσα Τέχνης
Μια περιπέτεια ανάγνωσης & ζωγραφικής από σύγχρονους εικονογράφους

Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, 20:00
Διάρκεια: 14 - 30 Μαρτίου 2013

I A N O S
Α Λ Υ Σ Ι Δ Α  Π Ο Λ Ι Τ Ι Σ Μ Ο Υ
IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ, Σταδίου 24, 210-3217917, www.ianos.gr
Ώρες λειτουργίας: Δευ - Παρ: 10:00 - 20:00, Σαβ: 10:00-18:00

Επικοινωνία: IANOS, Άννα Θεοδόση, |Τ 2103217406 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μικρή Άρκτος, Ειρήνη Λαγουρού