Δημοπρασία 7ης Νοεμβρίου: Σύγχρονο Χαρακτικό & Σχέδιο

Θέατρο “Αυλαία” Θέατρο “Αυλαία”

Στις 7 Νοεμβρίου στο θέατρο "Αυλαία" (πλατεία ΧΑΝΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης) το Antiques House διοργανώνει μια βραδυά με τίτλο "Σχέδιο & Χαρακτικό auction style", μια έκθεση διάρκειας μίας ημέρας, που θα συγκεντρώσει έργα από τους καλύτερους σύγχρονους Έλληνες χαράκτες και ζωγράφους, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλότεχνους να τα αποκτήσουν σε συγκλονιστική τιμή: αυτή που θα διαμορφώσουν οι ίδιοι.

Η εκδήλωση "Σχέδιο & Χαρακτικό auction style" είναι μία έκθεσης της μίας ημέρας που θα καταλήξει σε δημοπρασία των εκτιθέμενων έργων, διαμορφώνοντας έναν νέο θεσμό, καθώς απέχει πολύ από το να είναι μια συνηθισμένη δημοπρασία. Με την βοήθεια και την τεχνογνωσία της Λόλας Νικολάου, σε συνεργασία με την Myrό Gallery, και με την ευγενική παραχώρηση της κεντρικής θεατρικής αίθουσας του ιστορικού θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ, με έργα πλειάδας γνωστών σύγχρονων χαρακτών & ζωγράφων, με πολλούς από τους καλλιτέχνες παρόντες για να συνομιλήσουν με το φιλότεχνο κοινό πριν την έναρξη της διαδικασίας, το Antiques House αποπειράται να απαντήσει στην "στάση αγορών" που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση και να δώσει την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό να αποκτήσει αριστουργήματα σε πολύ χαμηλότερες από το συνηθισμένο τιμές.

Στην all-star βραδυά συμμετέχουν με έργα τους οι: Γιώργος Τσακίρης, Δημήτρης Εφέογλου, Χάρης Κοντοσφύρης, Κώστας Τσόκλης, Έλλη Χρυσίδου, Χριστίνα Μήτρεντσε, Μάγδα Ταμμάμ, Χρήστος Κάλφας, Δήμητρα Σιατερλή, Παναγιώτης Φερεντίνος, Μαρία Κομπατσιάρη, Γιάννης Μονογυιός, Γιώργος Τουλκερίδης, Γεωργία Γρηγοριάδου, Γιάννης Πρώιος, Καρράς, Θανάσης Πάλλας, Ορφέας Παυλίδης, Κώστας Ξανθόπουλος.

Η προσέλευση των ενδιαφερομένων πρέπει να γίνει εγκαίρως και συγκεκριμένα μέχρι τις 20.00. Εκτός από τους διοργανωτές το κοινό θα υποδεχτούν καλλιτέχνες και άνθρωποι της τέχνης, ενώ τα έργα θα βρίσκονται σε δημόσια θέα προκειμένου να εξεταστούν από τους επισκέπτες. Είναι σημαντικό να έρθετε στην ώρα σας, ώστε να δείτε τα έργα πριν την εκκίνηση της διαδικασίας. Στις 21.00 θα ξεκινήσει η δημοπρασία. Αυτή θα γίνει στην εντυπωσιακά ανακαινισμένη κεντρική θεατρική σκηνή της "Αυλαίας". Επίσης τα έργα μπορείτε να τα δείτε από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι δύο μέρες πριν την δημοπρασία στις εγκαταστάσεις του Antiques House (2ο χλμ. Σουρωτής - Αγίου Αντωνίου, κάθε μέρα και τα Σαββατοκύριακα, κατόπιν ραντεβού, τηλ. επικοινωνίας 6971890212), καθώς και στην ιστοσελίδα www.antiqueshouse.gr, όπου μπορεί κανείς να δει όλα τα αντικείμενα με λεπτομέρειες, τιμές εκκίνησης και βιογραφικά στοιχεία καλλιτεχνών.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  MYRO ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η δημοπρασία
Για να δείτε τα έργα της δημοπρασίας πατήστε εδώ

Η είσοδος και η παρακολούθηση της δημοπρασίας είναι απολύτως ελεύθερη, ωστόσο όλοι οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να έχουν εγγραφεί και ως εκ τούτου πρέπει να έχουν μαζί την ταυτότητα τους, ή το διαβατήριο τους. Κατόπιν της εγγραφής τους όλοι οι παρευρισκόμενοι θα λάβουν κάποιον διακριτικό αριθμό, ώστε, αν επιθυμούν, να διεκδικήσουν κάποιο έργο στην διάρκεια της δημοπρασίας. Η δημοπρασία θα γίνει στο στυλ των αμερικάνικων δημοπρασιών, και δεν δέχεται absentee biddings ("χτυπήματα" μέσω internet, τηλεφώνου ή αγορές εν τη απουσία). Τα έργα θα αναγγέλονται από τον δημοπράτη, σε πολύ χαμηλές τιμές έναντι της πραγματικής τους αξίας, θα προβάλλονται με προτζέκτορα και θα κατακυρώνονται σε όποιον πλειοδοτήσει.

Αγορές
Οι αγοραστές θα μπορούν να καταβάλουν το αντίτιμο επί τόπου μετά το πέρας της δημοπρασίας, για να παραλάβουν τα έργα τους, διαδικασία που θα ξεκινήσει μισή ώρα κατόπιν της λήξης της δημοπρασίας. Εναλλακτικά, μπορούν να τα παραλάβουν από την Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, τηλ. 6971890212) μέχρι και μία εβδομάδα κατόπιν της δημοπρασίας.

Σχετικά με το Myrό Antiques House
Ξεκινώντας από την ίδρυση του Myrό Antiques House ο Σταύρος Μυδωνίδης έστησε ένα οικοσύστημα επιχειρήσεων και δράσεων στους τομείς της αντίκας και των τεχνών, που, σε πείσμα της οικονομικής και κοινωνικής δυσπραγίας αντιπροτείνει σε καιρούς κρίσης την ανάπτυξη και την δημιουργικότητα. Το Myrό Antiques House υπηρετεί με συνέπεια τον χώρο της ποιοτικής αντίκας και Τέχνης από το 1996, καταρχήν με καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Παύλου Μελά 46, Νικηφόρου Φωκά 8), ενώ από τον Μάιο του 2009 και έπειτα στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, σε κτίριο 1100τμ., τριών επιπέδων, που λειτουργεί ως εκθετήριο αντικών, παλαιοπωλείο, γκαλερί, και οίκος δημοπρασιών. Διαβάστε περισσότερα στην διεύθυνση www.antikesthessaloniki.gr, ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Αθήνα 2012 »