Cirque du Soleil - Alegría

Η "Alegría" -Ισπανική λέξη που σημαίνει αγαλλίαση, χαρά, ψυχική ευφορία- είναι μια υπερπαραγωγή του Cirque du Soleil (Τσίρκο του Ήλιου), που μάγεψε πάνω από 10 εκατομμύρια ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο. Φέτος "ταξίδεψε" στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ ΟΑΚΑ στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2012. Βρεθήκαμε εκεί και ζήσαμε μια εξαιρετική εμπειρία, όπου ο μαγικός κόσμος του Cirque du Soleil είχε αποστολή «να κινητοποιήσει τη φαντασία, να διεγείρει τις αισθήσεις και ν' αφυπνίσει τα συναισθήματα των ανθρώπων» με θεάματα που «πλέκουν το εγκώμιο της ανθρωπότητας και των επιτευγμάτων της».

Η Alegría διαθέτει στο δυναμικό της μια διεθνή ομάδα 55 ερμηνευτών και μουσικών από 15 χώρες. Η Alegría έχει μπαρόκ και οπερατικό ύφος, με φανταχτερές στολές, πρωτότυπη, ζωντανή μουσική κι ένα περίτεχνο σκηνικό, που υποστηρίζει δυναμικά το εκπληκτικό θέαμα αθλητισμού και καλλιτεχνίας. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό μείγμα επιδεξιότητας, δύναμης και ταχύτητας σε συνδυασμό με τις καλαίσθητες, σχεδόν αιθέριες ερμηνείες.
DSC 9493Μεγαλειώδη, επιβλητικά σκηνικά μνημειακών διαστάσεων, που παραπέμπουν σε ισχυρούς θεσμούς, φτιαγμένα περίτεχνα ώστε να υποστηρίζουν δυναμικά την παράσταση. Από κάτω, μια τεράστια σκηνή με κρυφούς μηχανισμούς που εμφανίζουν ως δια μαγείας τα λειτουργικά τους κομμάτια. Και ψηλά, πολλά μέτρα πάνω απ' το έδαφος, η άλλη, η εναέρια σκηνή, ένα βάθρο όπου υμνείται η καλαισθησία και η δεξιοτεχνία, αποθεώνεται η δύναμη και η τόλμη και βρίσκει επιτέλους τεκμηρίωση η κατάρριψη κάθε φυσικού νόμου.

Μαζί τους, περισσότερα από 400 πανέμορφα, πολύχρωμα κουστούμια, κεντημένα στο χέρι με πετράδια, πούλιες, δαντέλες, και άλλα χειροποίητα αξεσουάρ (καπέλα, περούκες, παπούτσια). Όλα, από κοινού με τους εκπληκτικούς φωτισμούς, τα οπτικά εφέ, τις απίστευτες ερμηνείες και την πρωτότυπη ζωντανή μουσική, συνθέτουν ένα άκρως εντυπωσιακό και ονειρικό περιβάλλον, που μέσα του γεννιέται, αναπτύσσεται, ανασαίνει και κινείται ο μαγικός κόσμος του Cirque du Soleil.
DSC 9404Στη διάρκεια του θέαματος (Δυόμιση ωρών με το διάλειμμα) παρουσιάζονται ακροβατικά που κόβουν την ανάσα, ανάμεσα στα οποία, η έντονα αισθησιακή Συγχρονική Αιώρα και οι απίστευτα δυναμικές Εναέριες Μπάρες, όπου παράτολμοι ακροβάτες πετούν στον αέρα, για να τους πιάσουν συνάδελφοί τους που κάνουν κούνια σε ύψος 12 μέτρων πάνω απ' το έδαφος. Φανταστείτε δυο ευκίνητες ερμηνεύτριες να ζωντανεύουν στη σκηνή τη Μογγολική τέχνη της συστροφής του σώματος και καλλιτέχνες που χειρίζονται μ' επιδεξιότητα φλεγόμενα μαχαίρια σ' απόσταση αναπνοής απ' το κορμί τους στο ρυθμικό αλλά κι επικίνδυνο Χορό των Μαχαιριών της Φωτιάς.
DSC 9442Το παλλόμενο σφρίγος της νεότητας αποθεώνεται με ζωηρό ρυθμό στο Μονοπάτι της Δύναμης, μια εκθαμβωτική επίδειξη συγχρονισμένης χορογραφίας και ακροβατικών πάνω σ' ένα ιδιότυπο τραμπολίνο, που αποκαλύπτεται μαγικά στο πάτωμα της σκηνής. Στις Ρωσικές Μπάρες οι καλλιτέχνες πετούν στον αέρα εκτελώντας θεαματικές τούμπες κι εναέριους ελιγμούς, για να προσγειωθούν πάνω σε μπάρες πλάτους 10 εκατοστών, που στερεώνονται στους στιβαρούς ώμους των συνάδελφων τους.

H Alegría πέρα από τους ακροβάτες, κλόουν, χορευτές, διαθέτει κάποιους βασικούς θεατρικούς χαρακτήρες που αντιπροσωπεύουν τους δύο αντιμαχόμενους κόσμους της.

DSC 9583Η Alegría είναι κάτι παραπάνω από μια απλή παράσταση και σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!!

Η Alegría είναι μια συναρπαστική, μοναδική εμπειρία, που θα αιχμαλωτίσει τους θεατές κάθε ηλικίας.

coca-cola-alegriaΕίσοδος για το κοινό στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ (Φωτογραφία: Ανδριανή Αμπάβη)

Η νέα καμπάνια της Coca-Cola, «Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο», μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τους χιλιάδες αληθινούς λόγους που υπάρχουν γύρω μας για να πιστέψουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τη χώρα μας, η Coca-Cola επιθυμεί να μεταδώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας μέσα από καθημερινά παραδείγματα, για να μας μεταφέρει ότι μπορεί να υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, και ανάμεσα στο σύνολο των συναρπαστικών αλλά και επωφελών για το κοινωνικό σύνολο ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν, η Coca-Cola είναι μεγάλος χορηγός της παράστασης 'Alegria' του διεθνούς φήμης Cirque Du Soleil. H 'Alegria' ενσαρκώνει ιδανικά τα θετικά μηνύματα που η Coca-Cola επιθυμεί να μεταδώσει μέσα από την καμπάνια «Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο».

Η καμπάνια "Reasons To Believe.gr"
Γεγονότα και καταστάσεις που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας, αλλά πολλές φορές περνούν απαρατήρητα. Θετικές χειρονομίες που μπορούν να μας κάνουν λίγο πιο χαρούμενους και αισιόδοξους, πέρα από φύλο, εθνικότητα ή οικονομική κατάσταση. Δράσεις ουσίας και νέα ξεκινήματα από ανθρώπους γεμάτους όνειρα και ιδέες, που μπορούν να μας συγκινήσουν και να μας εμπνεύσουν. Όλα, αληθινοί λόγοι για να πιστέψουμε σε ένα καλύτερο αύριο! Η καμπάνια της Coca-Cola «Υπάρχουν λόγοι για να πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο»έχει σκοπό να αναδείξει ότι ο κόσμος γύρω μας είναι πολύ πιο όμορφος από ό,τι νομίζουμε και ότι υπάρχει ένα καλύτερο μέλλον. Βασίζεται σε στοιχεία διεθνούς έρευνας και χρησιμοποιεί πραγματικά παραδείγματα και αριθμούς για να δείξει πως το καλό μπορεί να νικήσει το κακό. Το παρόν site φιλοδοξεί να γίνει ένα μέσο μετάδοσης αυτής της ελπίδας, ένας αγγελιοφόρος καλών ειδήσεων που θα μοιράζεται μαζί σου σε τακτική βάση όλα τα καλά πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά γύρω σου, έτσι ώστε να σου υπενθυμίσει ότι υπάρχουν λόγοι να πιστέψεις σε ένα καλύτερο αύριο, να πάρεις μια «δόση» αισιοδοξίας και να τη μεταδώσεις στους ανθρώπους γύρω σου!

Υπάρχουν χιλιάδες αληθινοί λόγοι για να πιστέψεις σε ένα καλύτερο αύριο.