«Ημέρες Βιβλιοθηκών» στη Θεσσαλονίκη

Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011, το αφιέρωμα «Ημέρες Βιβλιοθηκών», που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, συνεχίζεται με πέντε εκδηλώσεις, ενταγμένες στο πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης.


Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

18:00, Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3 και Στ. Νούκα, τηλ. 2310 324666)

«Μάθημα μαγειρικής με την Στέλλα Σπανού»
Η Στέλλα Σπανού, Chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, συγγραφέας βιβλίων
και φωτογράφος γαστρονομίας, παρουσιάζει το βραβευμένο βιβλίο της «Καβάλας Γεύσεις». Δοκιμάζει τις τοπικές σπεσιαλιτέ της Θεσσαλονίκης που θα φέρουν νοικοκυρές της περιοχής και μαζί με τον Ευριπίδη Τζινόπουλο, Executive Chef και
Αντιπρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, ανακηρύσσουν τον Chef της
γειτονιάς.

18:00, Περιφερειακή Βιβλιοθήκη 40 Εκκλησιών (Γ. Βιζυηνού 57, τηλ. 2310 203443)

«Γυρίζουμε σελίδα και... ανοίγουμε φύλλο»
Η Μαριάννα Καζάκη, θα αποκαλύψει μικρά και μεγάλα μυστικά, για πίττες που θα σας μείνουν... αξέχαστες. Ξεκινώντας από το φύλλο (χωριάτικο, ποντιακό, σφολιάτα, κουρού) και προχωρώντας στην γέμιση με κιμά, τυρί, μανιτάρια κ.λ.π. Ακόμη, μαζί με τον Δημήτρη Τσανανά, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και Executive Chef του ξενοδοχείου The Met, θα δοκιμάσουν τις πίττες που θα φέρουν οι νοικοκυρές της περιοχής και θα αποφανθούν για την καλύτερη απ' όλες.

18:00, Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης (Χατζητσίρου και Πελειάδου 1, τηλ. 2310 544851)

«Διαγωνισμός Chef της γειτονιάς με την Κική Εμμανουλίδου»
Η Κική Εμμανουηλίδου παρουσιάζει το βιβλίο της «Οικογενειακά γεύματα με 5 €»
και δίνει μαγειρικές συμβουλές. Δοκιμάζει τα φαγητά που θα φέρουν οι νοικοκυρές
της περιοχής και μαζί με τον Γιώργο Παλησίδη, Executive Chef, καθηγητή Μαγειρικής Τέχνης και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος ανακηρύσσουν τον Chef της γειτονιάς.

18:00, Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας «Γ. Ιωάννου» (Πυλαίας 59, τηλ. 2310 919039)

«Μαμάδες, πόσο σωστά μαγειρεύετε;»
Η Ειρήνη Πασχαλέρη, βιολόγος με ειδίκευση στην διατροφή και η Νάσια Πασχαλέρη, διαιτολόγος-διατροφολόγος, καθοδηγούν τις μαμάδες πως να μαγειρεύουν υγιεινά γεύματα για τα παιδιά τους.

18:00, Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας (Αρχαιοτήτων 13, τηλ. 2310616076)

«Αμπέλι, σταφυλάκι και γλυκό κρασάκι»
Η συγγραφέας και παιδαγωγός Άντα Φωτοπούλου αφηγείται στα παιδιά τις ιστορίες της για το αμπέλι και το κρασί. Στο τέλος γεύονται όλοι μαζί τα γλυκονόστιμα του τρύγου και γίνονται μικροί αμπελουργοί και οινολόγοι.
tzibres 1Το μπλουζάκι του Foodfestival

Το πλήρες πρόγραμμα της δράσης «Ημέρες Γεύσης στις Βιβλιοθήκες» βρίσκεται αναρτημένο στον σύνδεσμο: http://foodfestival.thessaloniki.gr/library/