Το περιοδικό

Στον οδηγό που ακολουθεί σας δείχνουμε τα σημεία που κάνουν "διαφορετικό" το Art Magazine, την χρήση του και πως μπορείτε να πλοηγηθείτε σε αυτό. Μάθετε σε λίγα λεπτά τα πάντα για την ιστοσελίδα!

Responsive Design

Ακολουθώντας τις εξελίξεις, το περιοδικό Art Magazine μπορεί να διαβαστεί απ' οποιαδήποτε συσκευή, αφού προσαρμόζει το μέγεθός του ανάλογα με την οθόνη θέασης. Κινητά τηλέφωνα, Τηλεοράσεις, Laptops, Palmtops, όλα μπορούν πλεον να έχουν πρόσβαση και οι χρήστες κερδίζουν μια μοναδική εμπειρία κάθε φορά!

Online Διαγωνισμοί / Ticketing System

Το "Ticketing System" προέκυψε γιατί θέλαμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο άμεσοι και γρήγοροι στους διαγωνισμούς μας. Με αυτό τον τρόπο η όλη διαδικασία γίνεται «παιχνίδι» για το περιοδικό, τον φορέα και τους νικητές! Με την έναρξη αυτής της υπηρεσίας το Art magazine μπορεί να παρέχει προσκλήσεις για δεκάδες παραστάσεις ταυτόχρονα! Πιο αναλυτικά οι ενδιαφερόμενοι το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να συντάξουν ένα σχόλιο στο αφιέρωμα - Δ.Τ. της παράστασης.
Αν νικήσουν λαμβάνουν αυτόματα από το σύστημα ένα email με τον μοναδικό νικητήριο κωδικό τους. Ο φορέας που πραγματοποιεί την εκδήλωση έχει ήδη ενημερωθεί  νωρίτερα.

Τα μέλη, μετά από την σύνδεση τους στο περιοδικό, μπορούν πλέον εύκολα και άμεσα να ενημερώνονται για το αν νίκησαν η όχι, αν βρίσκετε σε αναμονή η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ή αν έκλεισε ο διαγωνισμός που συμμετείχαν!

Οnline Art Photo Gallery

Το Art Photo Gallery φιλοξενεί ήδη πάνω από 1.000 έργα σε φωτογραφίες και ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ανατρέχοντας στη γκαλερί τα μέλη/ χρήστες μπορούν να βρουν φωτογραφίες έργων ανά κίνημα ή και ανά καλλιτέχνη, δίνοντας έτσι έναν πραγματικά εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Αν κάποιο μέλος έχει τον δικό του αγαπημένο καλλιτέχνη μπορεί να επικοινωνήσει με το Artmagazine και να γίνει μέρος της ψηφιακής γκαλερί!

Ιστορία Τέχνης & Πρόσωπα

Στη συγκεκριμένη στήλη υπάρχουν κείμενα που αναλύουν τα γεγονότα συγκεκριμένων εποχών και εμβαθύνουν στα βασικά χαρακτηριστικά των κινημάτων αλλά και των καλλιτεχνών που επηρεάστηκαν και εκφράστηκαν μέσα από τις τέχνες, από τις απαρχές έως και σήμερα. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα που σε συνεργασία με την φωτογραφική γκαλερί, το αναγνωστικό κοινό μπορεί άμεσα να καταλάβει την πορεία της Ιστορίας της Τέχνης.

Ψηφιακό Ραδιόφωνο

Η μορφή του δεν καθορίζεται από τις λεγόμενες εμπορικές playlist, ενώ η μουσική βάση συνεχώς ανανεώνεται με σκοπό το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν πιο πολυμορφικό. Η μετάδοση του γίνεται αποκλειστικά από το διαδίκτυο δίνοντας έτσι την δυνατότητα, με την εκκίνησή του, να είναι προσβάσιμο από κάθε γωνιά του πλανήτη. Τα μουσικά είδη που παρουσιάζονται σε γενικές γραμμές είναι soul, funk, jazz, world-music, movie soundtracks, musical, electronica, experimental, new age, rock ή pop. Το Art.radio έχει έναν απόλυτα εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Άμεσα μπορεί ο ακροατής να βλέπει ένα σύντομο ιστορικό της μουσικής που άκουσε και φυσικά το τρέχον μουσικό κομμάτι με αναλυτικές λεπτομέρειες, για να μπορεί να αναζητήσει οτιδήποτε τον ενδιαφέρει. Επιπλέον το Art.radio δημιουργεί ανά περιόδους μουσικά αφιερώματα σε μουσικές προσωπικότητες ή είδη μουσικής.

Ανακοινώσεις / Κάλεσμα καλλιτεχνών

Η στήλη αυτή αφορά ανακοινώσεις για καλέσματα καλλιτεχνών σε διαγωνισμούς, audition και casting. Υπήρχε μεγάλη ανάγκη να δημιουργηθεί μια τέτοια στήλη, αφού τέτοιου είδους πληροφορία δεν είναι διαθέσιμη απλόχερα από την πλειοψηφία των φορέων.

TED official Translator

Το Artmagazine δημιούργησε ειδικό τμήμα μετάφρασης βίντεο υλικού με ομιλίες από πολύ σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες, ξεκινώντας συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό TED, όπου έχει κεντρικό άξονα τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Αυτή η νέα δραστηριότητα θα φανεί χρήσιμη στην πλειοψηφία των φίλων του περιοδικού, αλλά τελικά και σε όλους του Έλληνες που συνδέονται απευθείας στην ιστοσελίδα του οργανισμού και πλέον θα έχουν ακόμα περισσότερο υλικό διαθέσιμο στην Ελληνική γλώσσα.

NewsLetter

Η υπηρεσία ενημερώνει για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ενώ τεχνικά έχει δοκιμαστεί και ξεπεράσει όλους τους περιορισμούς σε επίπεδο απεικόνισης των Web Mail μεγάλων εταιρειών όπως Yahoo, Gmail και Hotmail. Ο κώδικας του NewsLetter ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες για απόρριψη από antispamming φίλτρα, ενώ τηρείται μόνιμα αρχείο των News Letter. Με το αρχείο, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες που δεν μπόρεσαν να δουν το newsletter -λόγω τεχνικών προβλημάτων ή προσωπικής τους δυσκολίας- από σήμερα να μπορούν, ανά πάσα στιγμή, 24 ώρες την ημέρα μέσω του browser τους!

Με την λύση αυτή, το Art magazine μπορεί πλέον να ενημερώνει άμεσα όλες τις επαφές του από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κ.α.), μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την βάση των χρηστών που ενημερώνονται για τις καινούργιες προσθήκες του περιοδικού!