Γιώργος Δρακάκης

Γιώργος Δρακάκης

Σπούδασα Γραφικές Τέχνες και Προγραμματισμό εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα ενώ έκανα ένα πολύχρονο πέρασμα απο μουσικές σπουδές. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με βασικό αντικείμενο την  κατασκευή πρότυπων και απαιτητικών εφαρμογών για το διαδίκτυο. Έχω διδάξει τις αρχές Ψηφιακού Ραδιοφώνου σε Ιδιωτικό ΙΕΚ και ειμαι ο σχεδιαστής/προγραμματιστής όλων των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Artspot.

Δεχόμαστε δεκάδες προτάσεις και δελτία τύπου καθημερινά. Φαντάζομαι ότι ένα μεγάλο και εμπορικό μέσο δέχεται αντίστοιχα εκατοντάδες. Υπάρχει λοιπόν η ανάγκη το δικό σας email, κάπως να ξεχωρίσει έναντι των υπολοίπων. Κάντε το σωστά και ο χρόνος που θα κερδίσετε θα είναι πολλαπλάσιος και τα αποτελέσματα πιο θετικά και ξεκάθαρα. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για το πως μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Email που θα διαβαστεί και τελικά θα φέρει το αποτέλεσμα που ζητάτε.

Κατηγορία ΔΙΚΟ ΣΑΣ!

Ανάμεσα στις ιδέες που θα παρουσιαστούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Disrupt Startup SacelUp 2014, ειναι αυτή της Enter-Art. Όταν διάβασα για το αντικείμενο της ιδέας, θέλησα σχεδόν αυτόματα να μάθω -και τελικά να μοιραστώ μαζί σας- τις σκέψεις αυτών των νέων ανθρώπων που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο εν μέσω κρίσης και μάλιστα με αντικείμενο την Τέχνη! Σε μια συνέντευξη αστραπή η Χριστιάνα Χειραναγνωστάκη μας μίλησε για αυτό το ενδιαφέρον startup.

Κατηγορία ΦΟΡΕΙΣ
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 09:48

Ikeda Manabu: Πένα & μελάνι.

Ο στόχος του Ιάπωνα καλλιτέχνη Ikeda Manabu μοιάζει αδύνατος. Ένα μεγάλο άδειο χαρτί και μόνο εργαλεία μια μικρή ακρυλική πένα... και εκατοντάδες ημέρες.

Μάλιστα μερικές φορές έχει φτάσει να δουλεύει για χρόνια επί οκτώ ώρες την ημέρα για ένα και μόνο έργο. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι δεν προαποφασίζει τι θα φτιάξει, το εξελίσσει καθημερινά ίντσα προς ίντσα.

Κατηγορία 1000 ΛΕΞΕΙΣ
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 23:27

Γλυπτά απο σύρμα

Γεννημένος στην Λισαβόνα, ο David Oliveira δημιουργεί γλυπτά από σύρμα με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζουν με σκίτσα πάνω σε φωτογραφίες. Μερικές εγκαταστάσεις του κρέμονται από αόρατα νήματα δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι αιωρούνται στον χώρο.

Κατηγορία 1000 ΛΕΞΕΙΣ

Ορθώνεται σε ύψος 7 μέτρων. Το Κάρμα είναι ένα πρόσφατο γλυπτό του Κορεάτη γλύπτη Do Ho Suh και βρίσκεται στο Sydney and Walda Besthoff στον Κήπο των Γλυπτών, στο Μουσείο Τέχνης της Νέας Ορλεάνης. Το έργο απεικονίζει έναν πύργο από άντρες καβάλα ο ένας πάνω στον άλλο, που ο καθένας διαδοχικά, καλύπτει τα μάτια εκείνου που βρίσκεται από κάτω του, δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση ότι ο τυφλός πύργος μοιάζει να απλώνεται στο άπειρο σαν μορφόκλασμα (φράκταλ), παρόλο που τεχνικά πρόκειται για 98 φιγούρες κατασκευασμένες από χυτό ανοιξείδωτο ατσάλι!

Κατηγορία 1000 ΛΕΞΕΙΣ
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 23:02

Ο αόρατος άνθρωπος

O Liu Bolin είναι ένας καλλιτέχνης απο την Κίνα γεννημένος το 1973. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Πεκίνο. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε μουσεία και γκαλερί σε ολόκληρο τον κόσμο. Ειναι γνωστός ώς "Ο αόρατος άνθρωπος".

Κατηγορία 1000 ΛΕΞΕΙΣ
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 00:52

O αρχιτέκτονας τρελάθηκε!

Χωρίς την χρήση κάμερας, ο Jim Kazanjian αναζητά  και εντοπίζει, μέσα από μια βιβλιοθήκη 25.000 εικόνων, πολύ προσεκτικά τα ιδανικά στιγμιότυπα όπου θα τον βοηθήσουν να δημιουργήσει τα μυστηριώδη ψηφιακά του κτίρια.

Κατηγορία 1000 ΛΕΞΕΙΣ
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 01:21

Διχοτομημένα πορτραίτα!

Αυτές οι φωτογραφίες ειναι δημιουργήματα του Ulric Collette από τον Καναδά. Συνδυάζει τα πορτραίτα από δυο ανθρώπους που έιναι συγγενείς, προκειμένου να δείξει τις ομοιότητες τους. Η σειρά λέγεται "Genetic Portraits".

Κατηγορία 1000 ΛΕΞΕΙΣ
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 09:00

Τρισδιάστατη ζωγραφική

Τρισδιάστατη ζωγραφική απο τόν Nagai Hideyuki.

 

Κατηγορία 1000 ΛΕΞΕΙΣ

H Coca-Cola πάντα πίστευε στην δύναμη της διαφήμισης και αυτή η πεποίθηση της την έστειλε στην κορυφή και την έκανε αυτό που ειναι σήμερα. Ακολουθούν 50 διαφημίσεις της, απο το 1889 μέχρι σήμερα. Αξίζει κανείς να προσέξει τις χρονολογίες, το ύφος, την τεχνοτροπία και το μήνυμα κάθε φορά. Προσωπικά μου έκανε εντύπωση ότι απο της δεκαετία του 80 και μετά αρχισε να χρησιμοποιεί την φωτογραφία. Μέχρι τότε και για σχεδόν έναν αιώνα η ζωγραφική είχε τον πρώτο λόγο.

Κατηγορία 1000 ΛΕΞΕΙΣ
Σελίδα 1 από 12