Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 17:33

Διαγωνισμός Ex Libris, Comics & Animation cartoons στην Βουλγαρία (Προθεσμία έως 31/05/16)

Η τοπική βιβλιοθήκη στο Ruse της Βουλγαρίας,”Lyuben Kravelov” με το όνομα Lyuben Karavelov, διοργανώνει διαγωνισμό EX LIBRIS . Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι 31-5-2016, σφραγίδα ταχυδρομείου. Χρηματικό βραβείο 400 €. Επίσης διοργανώνει και διαγωνισμό κόμικς και κινούμενων σχεδίων, με θέμα «Χώρος και Χάος», αιτήσεις συμμετοχής μέχρι 30 Απριλίου 2016. Χρηματικό βραβείο 300 €.

Η τοπική βιβλιοθήκη ,”Lyuben Kravelov” στο Ruse της Βουλγαρίας, είναι μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες βιβλιοθήκες στην Βουλγαρία, η οποία ιδρύθηκε πριν από 127 χρόνια. Κάθε μέρα την επισκέπτονται 350 άτομα περίπου. Προσφέρει επίσης εκπαίδευση σε άνεργους άνω των 40 ετών στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και στο internet, διοργανώνει δε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μια από τις σπουδαιότερες δράσεις της είναι ο ετήσιος Διεθνής Διαγωνισμός για Ex Libris, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2005. Στο Διεθνή Διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 600 καλλιτέχνες , προερχόμενοι από 50 χώρες.

Για πληροφορίες, αίτηση συμμετοχής και όρους διαγωνισμού απευθυνθείτε στις ιστοσελίδες : http://www.libruse.bg/image/tid/22, http://libruse.bg/konkursi-proekti/vhod-exlibris, http://libruse.bg/konkursi-proekti/vhod-comics e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στην προκήρυξη προβλέπεται η παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών στους διοργανωτές.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ σας ενημερώνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην προκήρυξη αυτή, με την ρήτρα περί εκχώρησης των πνευματικών δικαιωμάτων του καλλιτέχνη στην Βιβλιοθήκη. Σας παραπέμπουμε στο νόμο 2121/1993 που προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρησης Έργων Εικαστικών Τεχνών και των Εφαρμογών τους, (ΟΣΔΕΕΤΕ) τηλ. 210 3301992, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ σας επισημαίνει ότι δεν φέρει ευθύνη για διοργανώσεις τρίτων που δημοσιεύονται στις οποίες δεν συμμετέχει οργανωτικά το ΕΕΤΕ