Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015 11:16

Athens print Fest: Κάλεσμα συμμετοχών (Προθεσμία έως 31/09/15)

Το Athens print Fest είναι ένα Φεστιβάλ Τέχνης, το μοναδικό του είδους του στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια στην Αθήνα. Μια συνάντηση πολιτιστικών φορέων με έμφαση στην Χαρακτική και τις εκτυπώσεις με νέες και καινοτόμες δημιουργίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκθέσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες , εκπαιδευτικά προγράμματα και ανοικτά εργαστήρια καλλιτεχνών.

Το 3ο φεστιβάλ, (third edition) που θα έχει τον γενικό τίτλο “Abracadabra”, είναι μια σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων που θα έχουν σαν άξονα τους την Χαρακτική και θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικούς χώρους ταυτόχρονα στην Αθήνα. Η διάρκειά του θα είναι από 1-31 Μαρτίου 2016.

Εκτός από την Ε.Ε.Χ που είναι και ο επίσημος διοργανωτής, θα συμμετάσχει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων σαν συνδιοργανωτής.

Συμμετοχές:

Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν στην κεντρική έκθεση με θέμα «Μαγικοί Ορίζοντες» καλλιτέχνες που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα. Η επιλογή των έργων θα γίνει σε δυο στάδια.

Στο πρώτο στάδιο θα γίνει προεπιλογή των έργων. Για την προεπιλογή των έργων θα πρέπει να κατατεθεί στην τράπεζα το ποσό των 10€. Οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να λάβουν μέρος θα πρέπει να συμπληρώσουν και να στείλουν σε ηλεκτρονική μορφή την αίτηση συμμετοχής βιογραφικό σημείωμα από 1 έως 5 πρωτότυπα έργα φιλοτεχνημένα τα τελευταία τρία χρόνια την απόδειξη πληρωμής (αντίγραφο) στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα έργα για το δεύτερο στάδιο θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή αξιολόγησης όπου θα κάνει και την τελική επιλογή.

ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 31 Σεπτεμβρίου 2015

Τελική επιλογή έργων

Για την τελική επιλογή τα πρωτότυπα των έργων που θα επιλεγούν από την ηλεκτρονική μορφή θα πρέπει να υποβληθούν στην επιτροπ.τα ονόματα των διακριθέντων θ ανακοινωθούν και τα έργα που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν στην κεντρική έκθεση με θέμα «Μαγικοί Ορίζοντες» με την καταβολή του επιπλέον ποσού συμμετοχής των 30 ευρώ.

Παρουσίαση

Κάθε καλλιτέχνης θα μπορεί να παρουσιάσει στην έκθεση έως 2 έργα φιλοτεχνημένα τα τελευταία τρία χρόνια (2013-16). Είναι δεκτές όλων των ειδών οι τεχνικές εκτός των ψηφιακών. Τα έργα πρέπει να είναι υπογεγραμμένα και κορνιζαρισμένα.

Το μεγαλύτερο μέγεθος (Χαρτιού) που μπορεί να εκθέσει είναι 100Χ100 εκ. και το μικρότερο 30Χ30 εκ. Σε περίπτωση που το έργο είναι πολύπτυχο, δεν θα πρέπει το τελικό μέγεθός τους να ξεπερνάει τα παραπάνω μεγέθη.

Πώς συμμετέχετε

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής με όλα τα στοιχεία σας. Τα καταθέτετε ηλεκτρονικά Σε περίπτωση επιλογής του έργου για την έκθεση, θα πρέπει να τα φέρει ο καλλιτέχνης στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού κέντρου «Μελίνα». Σε περίπτωση που μένει εκτός Αθηνών μπορεί να τα στείλει με δικά του έξοδα κι ευθύνη.

Με τη λήξη της έκθεσης οι συμμετέχοντες έχουν την υποχρέωση να παραλάβουν άμεσα τα έργα τους από τον εκθεσιακό χώρο. Τα έργα εκτός Αθηνών θα επιστραφούν το αργότερο σε ένα μήνα από τη λήξη της έκθεσης.

Τα έξοδα αποστολής των επιστρεφομένων έργων επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα καλλιτέχνη.

Προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το έργο για την προώθηση του φεστιβάλ, η ΕΕΧ θα έχει τα πνευματικά δικαιώματα.

Η Οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα ν’ αλλάξει τους όρους του Φεστιβάλ.

Η καταβολή του ποσού προεπιλογής δεν σημαίνει και συμμετοχή. Το ποσό αυτό δεν επιστρέφεται.

Επιτροπή αξιολόγησης

  • Γιάννα Ανδρεάδη: Εικαστικός
  • Μιχάλης Αρφαράς: Επικεφαλής καθηγητής του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής στην ΑΣΚΤ της Αθήνας. Τακτικό Μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, Μέλος της ΕΕΧ
  • Νίκος Δεσεκόπουλος: Χαράκτης, Έφορος Χαρακτικής του ΕΕΤΕ, Μέλος της ΕΕΧ
  • Πίνο Παντολφίνι: Χαράκτης, ζωγράφος, μέλος της εισηγητικής επιτροπής της ΕΕΧ
  • Marie-Christine Vandoorne: Μορφωτική Ακόλουθος στη Πρεσβεία της Γαλλίας και στο Γαλλικό Ινστιτούτο