Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015 14:53

1ο Φεστιβάλ Κωμωδίας στην Αθήνα (Προθεσμία έως 29/03/15)

Ο πολυχώρος Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού στο Γκάζι διοργανώνει για πρώτη φορά φεστιβάλ θεάτρου με θέμα την κωμωδία. Σε μία εποχή που το θεατρόφιλο κοινό, έχει ανάγκη το γέλιο ως μέσο ψυχαγωγίας περισσότερο από ποτέ, το θέατρο Λύχνος έρχεται με το 1st Athens Comedy Festival 2015 με σκοπό τη δημιουργία αυτού ως θεσμό.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να δώσει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες, να παρουσιάσουν το έργο τους, προσφέροντας τους αντίστοιχο δημιουργικό χώρο. Καθώς ο θεσμός είναι θεματικός, βασικός γνώμονας της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της κωμωδίας, με σκοπό πάντα τη στήριξη του είδους, μέσα από νέες συνεργασίες που αποσκοπεί να συνάψει ο χώρος για την επερχόμενη θεατρική περίοδο.

Για το λόγο αυτό κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε θιάσους και θεατρικές ομάδες, να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους.
Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό το οποίο θα κληθεί να ψηφίσει, αλλά και επιτροπή από καταξιωμένους καλλιτέχνες που ειδικεύονται στο είδος της κωμωδίας (σκηνοθέτες, συγγραφείς, ηθοποιοί), θα αξιολογήσει τους συμμετέχοντες.
Κατόπιν συμψηφισμού της γνώμης του κοινού και της επιτροπής, με τη λήξη του φεστιβάλ, θα απονεμηθεί ο τίτλος της νικήτριας συμμετοχής και ως έπαθλο θα παραχωρηθεί δωρεάν ο χώρος του θεάτρου για συγκεκριμένο αριθμό παραστάσεων.

Οι υποψήφιοι καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 29/03/2015. Η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο χώρο του θεάτρου στις 17, 18 και 19 Απριλίου 2015. Το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες μετά τη λήξη της υποβολής των συμμετοχών.
Δεκτά γίνονται όλα τα είδη κωμωδίας (μονόλογοι, μονόπρακτα, θεατρικά έργα) ενώ η διάρκεια της παρουσίασης δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 90 λεπτά.

Η αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από τίτλο και περίληψη του έργου, ονόματα συντελεστών (συγγραφέα, σκηνοθέτη, ηθοποιών κλπ.) καθώς επίσης και ένα σύντομο βιογραφικό των καλλιτεχνών. Σε περίπτωση που υπάρχει φωτογραφικό υλικό και βίντεο, για την καλύτερη προώθηση της εκάστοτε συμμετοχής τις ημέρες του φεστιβάλ, όπως συμπεριληφθεί.
Τα δικαιώματα των έργων βαρύνουν τους καλλιτέχνες.

Πληροφορίες-Επικοινωνία:
ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΧΝΟΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Χαλκιδικής 83 και Ιερά Οδός 59, Γκάζι 118 55
τηλ.: 211-012.16.86
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.