Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 10:24

Athens Fringe Live 2013

To δημιουργικό πανηγύρι του Fringe ανοίγει την πόρτα του για 5η συνεχή χρονιά. Από 1η Ιουνίου και για 30 μέρες, το Live δίνει βήμα σε καλλιτέχνες και ομάδες κοινωνικής δράσης για να παρουσιάσουν το έργο τους, να ανταλλάξουν ιδέες και να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους σε παρεμβατικές ενέργειες που θα ανατρέψουν και θα εμπνεύσουν την καθημερινότητα της πόλης.

To Fringe Live αποτελεί το κυρίαρχο πεδίο έκφρασης, δράσης και συγκέντρωσης του κοινωνικού δικτύου Athens Fringe Network. Το δίκτυο καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου φέρνει σε επαφή καλλιτέχνες, φορείς και ακτιβιστές. Λειτουργεί σαν ένας ζωντανός συνεκτικός ιστός ανάμεσα στους δημιουργικούς πυρήνες της πόλης, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να δράσουν.

fringe1

Η πρωτοποριακή οργάνωση είναι ανοιχτή σε όλους όσους νιώθουν την ανάγκη να συνομιλήσουν με το κοινό και την πόλη και να συμβάλλουν δυναμικά με το σύνθημα «η Αθηνά μας ανήκει!»

Το πρόγραμμα του Live περιλαμβάνει παραστάσεις, μουσικά lives, εκθέσεις, παρουσιάσεις, installations, προβολές, παρεμβάσεις, δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις, σεμινάρια, παιδικά θεάματα και event στο Fringe Bus. Στο Fringe Agency Fair την 1η Ιουνίου, οι μεγαλύτεροι πολιτιστικοί φορείς θα συναντηθούν ατομικά με τους καλλιτέχνες για να τους παρουσιάσουν τη δουλειά τους και στο Fringe Round Table στις 2 Ιουνίου θα συζητηθούν δημιουργικές ιδέες και δράσεις γύρω από το θέμα «Παλιά Πόλη – Νέα Πόλη». Ανάμεσα στα έργα που θα παρουσιαστούν στο Fringe, κάποια θα επιλεχθούν για να παρουσιαστούν στο εξωτερικό στα πλαίσια του Fine Young Greeks project.

Σημαντικές Ημερομηνίες του Athens Fringe Live 2013

  • 18 Μαρτίου: Έναρξη συμμετοχών
  • 21 Μαρτίου: 1o Open Day
  • 1 Μαΐου: Λήξη συμμετοχών
  • 15 Μαΐου: Ανακοίνωση Προγράμματος
  • 1 Ιουνίου: Έναρξη Live '13
  • 1 Ιουνίου: Fringe Agency Fair
  • 1-30 Ιουνίου: ATHENS FRINGE LIVE '13

 

Τρόπος συμμετοχής στο Athens Fringe Live 2013

Οι δημιουργοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Athens Fringe Live 2013 θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:
ΒΗΜΑ 1: Συμπληρώνετε την online φόρμα εγγραφής στο Athens Fringe Network (www.fringenet.gr)
ΒΗΜΑ 2: Καταβάλετε το κόστος συμμετοχής που ανάγεται στα 50€.
α. Στο Βρυσάκι
β. Μέσω τραπέζης Citibank
γ. Paypal
ΒΗΜΑ 3: Λαμβάνετε τον κωδικό συμμετοχής σας για το Live'13
ΒΗΜΑ 4: Ολοκληρώνετε την αίτηση συμμετοχής σας για το Live'13, εισάγοντας τον κωδικό συμμετοχής όπου σας ζητηθεί και συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα πεδία

Οι ΜΚΟ δεν καταβάλλουν κόστος συμμετοχής.

Οικονομικά οφέλη

Εκτός από την παρουσίαση της δουλειάς τους στα πλαίσια του Live, δίνεται η δυνατότητα στους δημιουργούς να αποκομίσουν και οικονομικά οφέλη:
Α. Τα Ζωντανά Θεάματα έχουν εισιτήριο 10€, εκ των οποίων το 50% αποδίδεται στο δημιουργό (με νόμιμο παραστατικό)και το 50% για τα έξοδα της διοργάνωσης.
Β. Οι Εκθέσεις έχουν ελεύθερη είσοδο, με δυνατότητα εκ μέρους των καλλιτεχνών να πουλήσουν τα έργα τους, αποδίδοντας το 10% για τα έξοδα της διοργάνωσης.
Γ. Για τα Έργα σε δημόσιους χώρους η είσοδος είναι ελεύθερη.
Τα εικαστικά, και οι προβολές θα εκτίθενται για μια εβδομάδα, ενώ τα ζωντανά θεάματα, οι δράσεις, οι παρουσιάσεις, τα δημόσια έργα θα πραγματοποιούνται για μια μοναδική φορά. Οι διαδρομές τους Fringe Bus θα διαρκούν 3-4 ώρες και περιλαμβάνουν 4-5 στάσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Προβολή έργων στο εξωτερικό

Σε κάποιους από τους δημιουργούς θα δοθεί η δυνατότητα παρουσίασης του έργου τους στο εξωτερικό στα πλαίσια του Fine Young Greeks project από την sinthesis.co.uk.

Χώροι Διεξαγωγής - Athens Fringe Live 2013

Πολιτιστικοί χώροι:
- Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης (Βρυσακίου 17, Πλάκα)
Δημόσιοι Χώροι:
- Στην αρχαία Αγορά, στην Πλακα, σε δρόμους, πάρκα και πλατείες του κέντρου της Αθήνας
- Σε ΜΜΜ και σε διαδρομές σε όλη την Αθήνα με το Fringe bus με μουσική και χορό

Περισσότερες Πληροφορίες

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για πλήρεις πληροφορίες: www.fringenet.gr
Πληροφορίες για τα ΜΜΕ: http://www.fringenet.gr/press
Υλικο και φωτογραφιες απο προηγούμενες διοργανώσεις: http://www.fringenet.gr/live/archive

Συμμετοχές: Χριστίνα Ζαφειρούλη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πρόγραμμα/ Υπεύθυνη Χώρου: Αθανασία Πισίνα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Υπεύθυνη Συντονισμού: Μάγια Φιλιπποπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Agency Fair/Round Table/Fringe Bus: Ζαφειρένια Μπροκαλάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τεχνική Υποστήριξη: Τάσος Μαυράκης