Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 08:37

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών και Οικολογίας (Προθεσμία έως 2/5/13)

Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών και Οικολογίας, υποδέχεται για τρίτη φορά φέτος καλλιτεχνικές προσπάθειες από κάθε καλλιτεχνική ψυχή που θέλει να παρουσιάσει τη δημιουργία του στο κοινό.

 

Έως τις 2 Μαΐου 2013
δηλώστε την συμμετοχή σας στο email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τόπος και χρόνος διεξαγωγής του Φεστιβάλ

17 έως 26 Μαΐου 2013 στο Κινηματοθέατρο Αλέξανδρος για

Μουσική, Θέατρο και Εικαστικά (10 Προδιαγεγραμμένες εικαστικές δημιουργίες)*

03 έως 09 Σεπτεμβρίου 2013 σε χώρους του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη για

Χορό, Λογοτεχνία, Κόμικς, Φωτογραφία, Εικαστικά με ελεύθερο θέμα, Οικολογία, Χειροτεχνίες, Καινοτόμες προτάσεις

Αναλυτικές οδηγίες για τις αιτήσεις συμμετοχής σας:

Μουσική – αφορά όλα τα είδη μουσικής με ατομική ή ομαδική δουλειά. Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον μισής ώρας. Στείλτε βιογραφικό, προτεινόμενο αναλυτικό ρεπερτόριο καθώς και όσο περισσότερα δείγματα δουλειάς στο emailτου Φεστιβάλ.

Θέατρο - αφορά όλα τα είδη θεάτρου και θιάσους έως 25 μέλη. Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον μισής ώρας. Στείλτε βιογραφικά και videoαπό πρόβες ή παραστάσεις του συγκεκριμένου έργου.

*10 Προδιαγεγραμμένες εικαστικές δημιουργίες – αναλυτικές οδηγίες συμμετοχής για την δράση θα αναρτηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Εικαστικά με ελεύθερο θέμα – κάθε καλλιτέχνης ή ομάδα καλλιτεχνών θα αποστείλει φωτογραφίες των έργων ως ψηφιακά αρχεία. Από κάθε καλλιτέχνη ή ομάδα καλλιτεχνών θα επιλεγούν έως 3 εικαστικές συνθέσεις ζωγραφικής ή γλυπτικής επεξεργασίας.

Χορός – αφορά όλα τα είδη του χορού. Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον μισής ώρας. Στείλτε βιογραφικό, μουσικό κομμάτι και δείγματα της χορογραφίας σε video.

Λογοτεχνία - αφορά όλα τα είδη της λογοτεχνίας (πεζά, ποιήματα, χρονογραφήματα, κλπ.). Κάθε καλλιτέχνης ή ομάδα καλλιτεχνών θα πρέπει να αποστείλει όλο το προτεινόμενο υλικό το οποίο θα ήθελε να παρουσιάσει, μη ξεπερνώντας την διάρκεια της μια ώρας.

Κόμικς – Αφίσα, ιστορία. Κάθε καλλιτέχνης θα πρέπει να αποστείλει το σύνολο του προς επίδειξη έργου του.

Φωτογραφία – κάθε καλλιτέχνης ή ομάδα καλλιτεχνών θα αποστείλει φωτογραφίες των έργων ως ψηφιακά αρχεία.

Καινοτόμες προτάσεις – περιμένουμε οποιαδήποτε καινοτόμα πρόταση για οποιοδήποτε θέμα, αντικείμενο, σπουδή κλπ. έχετε αναπτύξει, ακόμα και για την διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Αναλυτική περιγραφή της πρότασης και αν είναι δυνατόν μια πρώτη μορφή παρουσίασης της (πχ. φωτογραφία, σκίτσο κλπ.)

Οικολογικές προτάσεις – περιμένουμε οποιαδήποτε πρόταση με θέμα την οικολογία. Αναλυτική περιγραφή της πρότασης και αν είναι δυνατόν μια πρώτη μορφή παρουσίασης της (πχ. φωτογραφία, σκίτσο κλπ.)

Χειροτεχνήματα – στείλτε μας φωτογραφίες και αναλυτική περιγραφή του χειροποίητου αντικειμένου με το οποίο ασχολείστε και θέλετε να το εκθέσετε.

Εθελοντής – ένα συνοπτικό βιογραφικό και στοιχεία επικοινωνίας.

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να αποσταλούν στο email του Φεστιβάλ.

Φροντίστε τα αρχεία σας να μην είναι πολύ μεγάλα, αλλά ενδεικτικά της δουλειάς σας.

Συμπληρώστε οπωσδήποτε στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο τουλάχιστον).

Όλα τα έργα θα αξιολογηθούν από την ομάδα του Φεστιβάλ και θα επιλεγούν τα ποιο ολοκληρωμένα έργα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα αποσταλεί σε όλους ηλεκτρονική απάντηση έως 12 Μαΐου 2013.