Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 06:48

Shiseido ART Contest

Η Shiseido με αφορμή τον εορτασμό των 140 χρόνων δημιουργεί το διαγωνισμό «Shiseido ART Contest». Ένα διαγωνισμό για νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς, οι οποίοι καλούνται με την τέχνη τους και τη δημιουργικότητα τους να αντικατοπτρίσουν το μοναδικό κόσμο της Shiseido, την ιδιαίτερη φιλοσοφία της, τις αξίες της, αλλά και την Ιαπωνική κουλτούρα.

 

Πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία για όσους θέλουν να εκφράσουν τη δημιουργικότητα και τις ιδέες τους. Ο δημιουργός του οποίου το έργο θα αναδειχθεί πρώτο από την επιτροπή, θα ανακηρυχτεί νικητής και θα λάβει το πόσο των 3.000€, ένα χρηματικό ποσό που θα λειτουργήσει ως αφετηρία προκειμένου ο νικητής να καταφέρει είτε να προχωρήσει τις σπουδές του είτε να δημιουργήσει ένα καινούργιο έργο ή μια έκθεση, πραγματοποιώντας το όνειρό του.

Ο διαγωνισμός λήγει στις 15 Φεβρουαρίου 2013.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην ξεπερνούν την ηλικία των 30 ετών. Επίσης, πρέπει να είναι φοιτητές ή απόφοιτοι καλλιτεχνικής σχολής. Οι καλλιτέχνες μπορούν να συμμετάσχουν ως φυσικά πρόσωπα, είτε ατομικά είτε σε ομάδες. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή εταιρειών ή οργανισμών οποιασδήποτε μορφής.

Οι τομείς που μπορούν να συμμετέχουν είναι ζωγραφική, φωτογραφία, comics, και γραφιστική. Οι Όροι Συμμετοχής και οι Δημιουργικές Προδιαγραφές των έργων αναφέρονται αναλυτικά στο αντίστοιχο τμήμα της ιστοσελίδας του διαγωνισμού.
Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται, κυρίως, από εκπροσώπους της τέχνης.

Η προθεσμία για την υποβολή των έργων λήγει στις 15 Ιανουαρίου 2013. Τα ονόματα και τα έργα του νικητή και των 5 επιλαχόντων θα δημοσιευθούν στον δικτυακό τόπο της πρωτοβουλίας Shiseido ART Contest.

Η Shiseido ζητάει από τους καλλιτέχνες να εκφράσουν με μοναδικό και προσωπικό τρόπο τρεις έννοιες-κλειδιά που αποτελούν τη βάση της φιλοσοφίας της Shiseido και της Ιαπωνικής κουλτούρας: Ομορφιά, «Omotenashi», Δυισμός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.shiseidoartcontest.gr και τη σελίδα μας στο facebook www.facebook.com/ShiseidoGreece