Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 09:54

Προγράμματα διαμονής καλλιτεχνών στο Παρίσι από το Γαλλικό Ινστιτούτου

- Πρόγραμμα διαμονής στην Cité internationale des Arts - Παρίσι (Β' εξάμηνο 2012 - Α' εξάμηνο 2013).

Το Γαλλικό Ινστιτούτο στο Παρίσι διαθέτει 10 ατελιέ -γκαρσιονέρες για να φιλοξενηθούν αλλοδαποί νέοι δημιουργοί που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους και επιθυμούν να αναπτύξουν ένα ειδικό σχέδιο στο Παρίσι (αφορά σε οποιοδήποτε τομέα δημιουργίας).

Διάρκεια : 3 μηνές - Προσοχή : το ποσό διαμονής (1200 € μηνιαίως το ελάχιστο), το αεροπορικό εισιτήριο και η ασφάλεια επαναπατρισμού επιβαρύνουν τον υποψήφιο.Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο http://www.institutfrancais.com/cooperation-et-ingenierie-culturelle/residence-et-recherche (συμπλήρωση στα γαλλικά ή αγγλικά) και πρέπει να αποσταλλούν στην Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .


- Πρόγραμμα διαμονής στο Centre international des Récollets - Παρίσι (υποψηφιότητες 2012- διαμονή το 2013).

Αυτό το πρόγραμμα αφορά σε συγγραφείς και δημιουργούς με αναγνωρισμένη διεθνή καριέρα - Διατίθενται 5 γκαρσονιέρες - Διάρκεια: 3 μήνες.

Προσοχή : οι υποψήφιοι οφελεί να αναλάβουν τα έξοδα μεταφοράς και ασφάλισης. Το Γαλλικό Ινστιτούτο στο Παρίσι θα καταβάλει επίδομα 1500 € μηνιαίως και ο Δήμος του Παρισιού αναλαμβάνει την ενοίκιαση της γκαρσονιέρας.

Εγγραφή και συμπλήρωση των αιτήσεων (στα αγγλικά ή γαλλικά) στον ιστότοπο: www.international -recollets-paris.org (έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων, από τον Απρίλιο 2012)