Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2010 17:01

Πρόσκληση συμμετοχής: V.A.F.F.T.A.! 100 παρεμβάσεις σε δημόσιο χώροTo Ash In Art αναλαμβάνει την ευθύνη παρέμβασης στο δημόσιο χώρο και καλεί εικαστικούς και κοινό να συμμετέχουν. VAFFTA OLA. Με αισθητικές παρεμβάσεις όλο το 2011 εκεί που η αισθητική μας καταρρέει, εκεί που ο χώρος αδιαφορεί για τους ανθρώπους που ζουν γύρω από αυτόν. Προτείνουμε δράσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε σημεία της υπαίθρου και των πόλεων και θα φωτογραφηθούν για να αποκαλύψουν δημιουργικότητα και ευαισθησία και... αυτό το υλικό θα συγκεντρωθεί και θα αποτελέσει το εκθέσιμο υλικό της έκθεσης.

Προτεινόμενες ατομικές ή συλλογικές δράσεις:

- Εφήμερες κατασκευές ή εγκαταστάσεις σε αίθριο χώρο - Αι'ωρηση αντικειμένων από δέντρα, κολώνες, στύλους (ύφασμα, καλώδιο, σχοινιά, σύρμα, αντικείμενα κ.α.)
- Performance εικαστική, θεατρική, χορευτική, παντομίμας στο δρόμο από άτομο/ομάδα που θα βιντεοσκοπηθεί
- Βιντεο της δράσης σας ή vιdeo art δρόμου
- Βάψιμο παλαιών κάδων απορριμάτων και ταλαιπωρημένων στύλων
- Βάψιμο παλαιών δημόσιων τοίχων, ακάλυπτων χώρων πολυκατοικιών και εγκαταλειμένων αυτοκινήτων
- Stencils σε σημεία που προυπάρχουν συνθήματα & άλλες παρεμβάσεις
- Graffiti σε στάσεις υπεραστικών οχημάτων & υπόγειες διαβάσεις, πανεπιστήμια και σχολές.
-Φωτογράφηση της δράσης σας σε κάθε περίπτωση

Σε όλες τις δράσεις πρέπει σε κάποιο σημείο να εμφανίζεται η φράση "Ash In Art" και οι δημιουργοί με το ψευδώνυμό τους. Οι φωτογραφίες πρέπει να αποσταλούν διακριτικά (με το ταχυδρομείο) σε cd με 5 διαφορετικές λήψεις. Την εκτύπωσή τους αναλαμβάνει το Ash In Art.

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται με μήνυμα στο 6948.6888.29 και με e-mail με την ένδειξη VAFFTA, τα στοιχεία των συμμετεχόντων μένουν μυστικά εάν επιθυμεί. Γράψτε ένα nick name και την περιοχή-είδος δράσης ή αφήστε μήνυμα στον τηλεφωνητή του Ash In Art, πρωϊνές ώρες, εάν θέλετε. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Εν συνεχεία δημιουργείται χάρτης παρεμβάσεων και θα γίνεται κάλεσμα σε περιοχές που δεν θα υπάρχει αισθητική κάλυψη.

H έκθεση με το συγκεντρωμένο υλικό θα πραγματοποιηθεί Nοέμβριο & Δεκέμβριο στο Ash In Art. Οι φωτογραφίες θα κοστίζουν 50? (poster 35X50cm) Τα έσοδα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών θα διατεθούν για καλό σκοπό...

Ενεργήστε μαζί με τους φίλους σας, τους συμμαθητές/φοιτητές σας, την παρέα σας. Δώστε όνομα στην ομάδα σας και στείλτε το μήνυμα σας σε όλο τον κόσμο μέσω της δημιουργίας σας.

To υλικό που θα συγκεντρωθεί θα κυκλοφορήσει από τις εκδ. Ash In Art