Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 14:58

6η Βαλκανική Πλατφόρμα Χορού

Η διοργάνωση που γίνεται εδώ και 10 χρόνια ανά δύο έτη, θα διεξαχθεί εφέτος στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας, από 20 έως 24 Απριλίου 2011, σε συνεργασία με το Exodos Festival, ένα διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού για τις σκηνικές τέχνες.

Στόχος της Βαλκανικής Πλατφόρμας Χορού είναι :

* να δημιουργηθεί ένας χώρος συνάντησης καλλιτεχνών και πολιτιστικών φορέων στο τομέα του σύγχρονου χορού,

* να παρουσιαστούν οι πιο πρόσφατες δουλειές καλλιτεχνών από τα Βαλκάνια,

* να γίνει ανταλλαγή πληροφοριών,

* να δημιουργηθούν ευκαιρίες για νέες συνεργασίες, παραγωγές και δικτύωση στην περιοχή των Βαλκανίων.

Συμμετέχουσες χώρες : Αλβανία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Σερβία, Μαυροβούνιο, FYROM, Σλοβενία, Κροατία, Κόσσοβο και Τουρκία.

Στην επιτροπή της Β.Π.Χ 2011 που θα αποτελείται από μέλη ? εκπροσώπους όλων των κρατών, θα συμμετέχει και ο Jan Fabre ως καλεσμένος καλλιτέχνης και επιμελητής του Exodos Festival.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχής 1η Δεκεμβρίου 2010. Στις αιτήσεις θα γίνουν δεκτά και works in progress, που όμως αν επιλεχθούν, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως 15 Φεβρουαρίου 2011. Εκτός από το κυρίως φεστιβάλ, θα λειτουργήσει και Market Hub, όπου οι καλλιτέχνες θα μπορούν να παρουσιάσουν νέες ιδέες και να διαπραγματευθούν τη δυνατότητα συμπαραγωγών με τη Βαλκανική Πλατφόρμα Χορού για το 2013. Σε αυτή την περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν τις προτάσεις τους το αργότερο έως 15 Ιανουαρίου 2011