Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 18:06

Δωρεάν "Με-Νου" για 5000 άτομα κατά της σπατάλης τροφίμων

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Την Κυριακή 11 Οκτώβρη, 12μμ -6μμ, στην πλατεία Κοτζιά σερβίρεται ένα δωρεάν λαχταριστό γεύμα για 5000 άτομα.

Kύρια συστατικά θα είναι ολόφρεσκα λαχανικά και φρούτα που δε θα καταναλώνονταν γιατί δεν έφτασαν στην αγορά λόγω εμφάνισης ή λόγω περισσεύματος, όπως στραβά καρότα, άσχημες πατάτες και κολοκυθάκια με «χαρακτήρα».

Το Με-Νου θα περιλαμβάνει:

  • 5000 χιλιάδες μερίδες λαχταριστό μπριάμ που θα ετοιμάσει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος
  • Επιδείξεις μαγειρικής από τους σεφ Νταϊάνα Κόχυλα, Αλέξανδρο Παπανδρέου, Γκίκα Ξενάκη και Tip the Chef που θα παρουσιάσουν ευφάνταστες προτάσεις για την αξιοποίηση περισσευούμενου φαγητού
  • Disco Soup street party με DJs όπου το κοινό θα φτιάξει και θα μοιραστεί μια γιγαντιαία σαλάτα, καθαρίζοντας και κόβοντας λαχανικά στο ρυθμό της μουσικής
  • Anti-Food waste cocktails από τον Γιάννη Κοροβέση
  • Εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το Βritish Council και την κολλεκτίβα Troo Food Liberation.

Στόχος είναι να αναδειχθούν τις θετικές και πεντανόστιμες λύσεις στο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το Με-Νού για 5000 είναι μέρος της διεθνούς εκστρατείας Feeding the 5000 και είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, η Νέα Υόρκη, το Οουκλαντ, το Ναϊρόμπι, η Βαρσοβία και η Θεσσαλονίκη.

H εκδήλωση στην Αθήνα διοργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση Feedback σε συνεργασία με το Μπορούμε, την WWF - Καλύτερη Ζωή, το ΒacktoCommons, το British Council Greece και το πρόγραμμα EU Fusions. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμος Αθηναίων και την υποστήριξη του προγράμματος συνΑθηνά.