Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015 15:41

Το Forum For European Journalism Students Greece αναζητά εθελοντές

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Το Forum for European Journalism Students Greece αναζητά νέους και νέες φοιτητές, επαγγελματίες ή ενδιαφερόμενους δημοσιογραφίας, με σκοπό τη συγκρότηση ομάδας εθελοντών που θα συμμετάσχει ενεργά στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 16-21 Απριλίου 2015.

Το συνέδριο έχει θέμα «Stereotypes, Media Exclusion & Far-right Rhetoric in European Media». Από τις 16 έως τις 21 Απριλίου, επαγγελματίες από την Ευρώπη & την Ελλάδα θα μιλήσουν για τα στερεότυπα, τον αποκλεισμό μειονοτήτων από τα Μέσα, ενώ θα θίξουν και το φαινόμενο της "ακροδεξιάς ρητορικής", ενός συστήματος έμμεσα εκφρασμένων πολιτικών θέσεων και διατυπώσεων που παραπέμπουν σε θέσεις και διατυπώσεις ακροδεξιών πολιτικών σχηματισμών της Ευρώπης (πχ. Front National στη Γαλλία και Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα). Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν τέσσερα workshops (print, online, video, photo), με στόχο την παραγωγή ρεπορτάζ πάνω στο θέμα.

1b36199

Ενδεικτικά, οι εθελοντές θα απασχοληθούν στους παρακάτω τομείς:
♦ Προγραμματισμός & οργάνωση
♦ Συντονισμός συμμετεχόντων
♦ Εξυπηρέτηση & φροντίδα ομιλητών

Γίνε και εσύ εθελοντής για να ενεργοποιήσεις το ενδιαφέρον σου για τη δημοσιογραφία, να γνωρίσεις και να συνδιαλεχτείς με 100 συμμετέχοντες από όλες τις γωνιές της Ευρώπης, αλλά και να συναντήσεις από κοντά προσωπικότητες των ΜΜΕ με πολυετή πείρα στο χώρο.
Στον ελεύθερό τους χρόνο, οι εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης του συνεδρίου. Το φαγητό καλύπτεται από τη διοργάνωση, καθώς και η διαμονή (στο Hotel Arion) αν κριθεί απαραίτητη η διανυκτέρευση.

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με θέμα «Volunteer for FEJS Greece», λίγα λόγια για τον εαυτό σου καθώς και τι σημαίνει για εσένα δημοσιογραφία!