Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 13:09

Greek Marble Initiative | Δύο νέες συμμετοχές

Γράφτηκε από  Δ.Τ.
Έργο του  Αλέκου Τζομάκα Έργο του Αλέκου Τζομάκα

Η Greek Marble Initiative -η πρωτοβουλία για την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής μαρμαρογλυπτικής διεθνώς- ανακοινώνει με χαρά την συμμετοχή δύο ακόμα ελλήνων γλυπτών στις εργασίες της παραγωγής και προώθησης πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων. Πρόκειται για τον Αλέκο Τζομάκα και για τον Στράτο Πάλλα, οι οποίοι εργάζονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, παράγωντας πρωτότυπα έργα τους σε μάρμαρο.

 

Ο Αλέκος Τζομάκας γεννήθηκε το 1977 στα Γιάννενα, αλλά έζησε στην Αθήνα. Σπούδασε δύο χρόνια ζωγραφική και σχέδιο στην σχολή αρχιτεκτονική και ελεύθερου σχεδίου "Πλάκα", και στην συνέχεια στο "Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου" μαρμαρογλυπτική. Στην συνέχεια τελείωσε γλυπτική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα και την Ιταλία (Φλωρεντία). Έχει εργαστεί ως βοηθός στον Χρήστο Λάμπρου, στον Antonio Di Tomasso και στον Antonio Bianci. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συμπόσια γλυπτικής διεθνώς.

pallasΈργο του Στράτου Πάλλα

Ο Στράτος Πάλλας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπουδάζει στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π.Θ. Με κατεύθυνση γλυπτική, υπό τον καθηγητή Γιώργο Τσάρα. Επικεντρώνεται στην μαρμαρογλυπτική και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις με έργα του, όπως στο ART IS HARD 2012, την έκθεση PANDORAS BOX 2012, και το workshop PANDORAS BOX 2012.

Η Greek Marble Initiative και πως να συμμετέχετε

Μια ομάδα ανθρώπων της τέχνης συγκεντρωθήκαμε στην Θεσσαλονική μετά από πρωτοβουλία του συλλέκτη & αντικέρ Σταύρου Μυρωνίδη και δημιουργήσαμε την Greek Marble Initiative με στόχο την παραγωγή πρωτότυπων έργων σύγχρονης ελληνικής γλυπτικής -κυρίως με μάρμαρο- και την δημιουργία διεθνούς αγοράς για αυτή, μέσα από ιδιωτική επένδυση. Η Πρωτοβουλία αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της ανάδειξης της σύγχρονής ελληνικής γλυπτικής σε μάρμαρο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σαν πρώτο βήμα αγοράστηκαν εκατοντάδες τόνοι εκλεκτό ελληνικό γλυπτικό μάρμαρο και υπάρχει μια ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς κάθε γλύπτη που εργάζεται σε μάρμαρο να δείξει έργα του και να καταθέσει πρόταση συμμετοχής στην πρωτοβουλία.

Προς το παρόν για την Πρωτοβουλία εργάζονται οι: Γαβριήλ Ανδρονικίδης, Θάνος Καρώνης, Παρασκευάς Μάγειρας, Κυπριάν Χοπιρτεάν, Γιώργος Ηλιόπουλος, Οδυσσέας Τοσουνίδης, Ιωάννης Μπίζας, Μαρία Χαλβατζή, Θανάσης Πάλλας, Τάκης Κοζόκος, Αλέκος Τζομάκας και Στράτος Πάλλας, παράγοντας καθημερινά έργα τους με τα μάρμαρα που επιλέγουν.
Το project δεν έχει περιορισμένη διάρκεια, αλλά θα συνεχιστεί ώσπου οι κλιματολογικές συνθήκες να ανακόψουν την ροή των υπαίθριων εργασιών.Για την συμμετοχή σας επικοινωνήστε άμεσα με τον Πάρη Καπράλο (6948813460) και τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη (6971890212).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: www.myro.gr

Έκθεση εικόνων