Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 11:13

Μια ευχάριστη έκπληξη για το χώρο της Τέχνης στην Πάτρα! RE-culture 1

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Απόλυτη επιτυχία χαρακτηρίζει τη διεθνή έκθεση RE-culture 1, η οποία πραγματοποιείται από τον Art in Progress.
Η επισκεψιμότητα της έκθεσης σύγχρονης τέχνης ξεπερνά κάθε προηγούμενο στα εικαστικά χρονικά της πόλης, έχοντας υποδεχτεί περισσότερα από 6.000 άτομα τη στιγμή που διανύει τις πρώτες τρείς εβδομάδες λειτουργίας της!
Κάτι παρόμοιο από πλευράς διοργάνωσης αλλά και επισκεψιμότητας δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην Πάτρα.

Οι διοργανωτές ισχυρίζονται πως «...ο κόσμος ανταποκρίνεται έτσι θετικά διότι έχει κορεστεί από τη μετριότητα και την κατήφεια. Οι άνθρωποι αισθάνονται τη συγκεκριμένη έκθεση ως κάτι διαφορετικό, ως διαφυγή από την καθημερινότητα και τους αρέσει• νιώθουν να συμμετέχουν σε κάτι νέο με δυναμική που μιλά στην αισθητική όλων, των παιδιών, των νέων αλλά και των μεγάλων.
Σημαντικό είναι πως ο Art in Progress φιλοξενεί στο RE-culture 1 τη δουλειά 150 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο και καλύπτει το σύνολο των εκφραστικών μέσων της μοντέρνας εικαστικής τέχνης.
Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται περισσότερα από 40 πολυδιάστατα εκπαιδευτικά προγράμματα. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες-εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες σε ένα τοπίο μακριά από τη γκρίζα καθημερινότητα της ανασφάλειας και της απελπισίας. Η συμμετοχή των συμπολιτών μας στα workshops είναι τις περισσότερες φορές υπερδιπλάσια από τις προσφερόμενες θέσεις. Τα προγράμματα που προσφέρονται στα πλαίσια του RE-culture 1 δεν λειτουργούν μόνο εκπαιδευτικά αλλά και θεραπευτικά• αναδεικνύοντας τη σημαντική επενέργεια της τέχνης στον ανθρώπινο ψυχισμό.»

Η θέληση για ανάπτυξη και προώθηση του πολιτισμού από μια ομάδα συμπολιτών μας – δίχως την οικονομική βοήθεια από τους δημόσιους φορείς της πόλης - αποτελεί την απαρχή δημιουργίας ενός επιβλητικού πολιτιστικού συμβάντος στο σύγχρονο εικαστικό χάρτη της χώρας.

«Η πραγματοποίηση του RE-culture 1 συναντά πολλούς σημαντικούς καλλιτεχνικούς θεσμούς και ιδρύματα της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού. Αποφάσισαν να συνδράμουν επειδή πείστηκαν ότι θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας, να την κάνουμε εξωστρεφή και πιο αισιόδοξη.
Ο κόπος ήταν μεγάλος αλλά με τη βοήθεια των εθελοντών του Art in Progress και ιδιωτών συμπολιτών μας, που εμπιστεύτηκαν το σκοπό μας, καταφέραμε να διοργανώσουμε στην πόλη μας μία τόσο εμπεριστατωμένη σύγχρονη έκθεση που παρόμοια δεν έχει φιλοξενηθεί ποτέ πριν στην Πάτρα».

Δείτε το αναλυτικό Δ.Τ. εδώ.

Η έκθεση RE-culture 1 καθώς και workshops συνεχίζονται στην Αγορά Αργύρη μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2012. Οι ώρες επισκεψιμότητας είναι καθημερινά Σάββατα και Κυριακές από τις 10:00 μέχρι της 20:00.
Μην το χάσετε!