Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 23:06

Food Festival Θεσσαλονίκη 2011

Γράφτηκε από την 

Η 15η Μπιενάλε Νέων έριξε την αυλαία της την Κυριακή 6/11. Την σκυτάλη έδωσε στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τη δράση Gastronomy-Symbiosis?. 9 chef από το Λίβανο, Ιταλία, Ισπανία, Παλαιστίνη, Κόσσοβο,  και τον Άγιο Μαρίνο, μαγείρεψαν μπροστά στο κοινό επιθυμώντας να μοιραστούν την αγάπη τους για την κουζίνα της πατρίδας τους.Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία στοχεύει στην ανάδειξη ενός θεσμού, ο οποίος θα σηματοδοτήσει τόσο την πόλη αλλά όσο και τον πολιτισμό αυτής.

Το Thessaloniki Food Festival μας προτείνει έναν μήνα με νόστιμα μαγειρέματα, γευστικές δοκιμές, εργαστήρια γεύσης, εκθέσεις γαστρονομίας και κρασιού, δείπνα, γαστρο-εικαστικές παρεμβάσεις και ποικίλες δράσεις σε όλη την πόλη. (

Θα ακολουθήσει ένας μήνας με ποικίλες δράσεις σε όλη την πόλη, όπως:

  1. Έκθεση τοπικών προϊόντωνStreet food στη ΘεσσαλονίκηΠαιδιά & γεύσειςThessaloniki Food Festival στα Μουσεία και στις βιβλιοθήκες.
  2. Τα Μονοπάτια της Γεύσης στη ΘεσσαλονίκηΓευστικά ΣταυροδρόμιαCooking masterclasses με γνωστούς chef.
  3. Παράλληλες εκδηλώσεις σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, deli, κάβες, δρόμους, συνοικίες κλπ. Η αυλαία του Thessaloniki Food Festival θα πέσει το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου, θέτοντας υπό την αιγίδα του την έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων «Χάρτης των Γεύσεων», που εδώ και εννέα χρόνια διοργανώνεται στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

 Η Θεσσαλονίκη μας προσκαλεί στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της και δηλώνει αποφασισμένη να κατακτήσει τη θέση της στο σύγχρονο, παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: http://foodfestival.thessaloniki.gr/
Eυτυχία Δασκαλοπούλου

Σπούδασα Αρχαιολογία-Ιστορία της Τέχνης στο Α.Π.Θ. και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στην Α.Ε.Α.Θ. στο Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων. Παράλληλα φοιτώ και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (MBA-Management). Από το 2009 ασχολούμαι ενεργά με τη σύνταξη κειμένων που αφορούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό.