Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 14:49

Φιλόδοξη Ελληνο-γαλλο-βελγική παραγωγή γυρίζεται στην Ελλάδα!

Γράφτηκε από  Δ.Τύπου
Το «Καλοκαίρι στο Αιγαίο» (?Un Ete Grec?) είναι η νέα διεθνής παραγωγή με κορυφαίους συντελεστές, η οποία γυρίζεται στην Ελλάδα. Η είδηση που στρέφει το κινηματογραφικό ενδιαφέρον στη χώρα μας ανακοινώθηκε από την Feelgood Entertainment και τον εκπρόσωπό της, Πάνο Μαρτάκη, στα πλαίσια της Συνέντευξης Τύπου του Γαλλόφωνου Φεστιβάλ.

Το «Καλοκαίρι στο Αιγαίο» ("Un Ete Grec") βασίζεται στη νουβέλα του Eric Boisset, ?Nicostratos? και θα φέρει στην Ελλάδα τον πολυβραβευμένο Emir Kusturica στον πρωταγωνιστικό ρόλο, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Olivier Horlait, του γάλλου δημιουργού, που έχει να επιδείξει στο πλούσιο βιογραφικό του την επιτυχημένη συνεργασία του με τον Milos Forman στο "Valmont". Στο καστ συναντάμε και τον απόλυτο σταρ του γαλλικού box-office, Francois Xavier Demaison.

Πρόκειται για μια βαθιά ανθρώπινη και τρυφερή νεανική ιστορία που καταγράφει τη ζωή ενός έλληνα έφηβου, μέσα από τη φιλία του με έναν πελεκάνο, τη σχέση με τον πατέρα του (Emir Kusturica), αλλά και τον πρώτο του έρωτα.

Οι συντελεστές της ταινίας θα βρεθούν στην Ελλάδα από τον Απρίλιο έως τις αρχές Ιουνίου και θα πραγματοποιήσουν γυρίσματα στη Σίφνο, τη Μήλο και την Αθήνα.

Την υπογραφή της διεύθυνσης φωτογραφίας έχει ο καταξιωμένος Michel Amathieu, φίλος του Emir Kusturica, με τον οποίο έχει συνεργαστεί ξανά στις ταινίες «Μαύρος Γάτος, Άσπρος Γάτος» και «Η Ζωή είναι ένα Θαύμα».

Παραγωγός της ελληνό-γάλλο-βελγικής (FIVE 2 ONE ? Γαλλία, BLACK ORANGE - Ελλάδα, NEXUS FACTORY - Βέλγιο) αυτής ταινίας είναι ο Philip Gautier, ενώ για την Ελλάδα την παραγωγή έχει αναλάβει ο Γ. Ιακωβίδης. Τη διανομή στη Γαλλία ανέλαβε η Warner, ενώ σε Ελλάδα και Κύπρο η διανομή θα πραγματοποιηθεί από την Feelgood Entertainment.

Emir_Kusturica_2

Στο πλευρό των καταξιωμένων συντελεστών θα βρεθούν και πελεκάνοι, ειδικά εκπαιδευμένοι από την ομάδα των ειδικών της ταινίας «Ταξιδιάρικα Πουλιά» του Jacques Perrin.

Το «Καλοκαίρι στο Αιγαίο» θα προβληθεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες την άνοιξη του 2011.

Aναλυτικά στοιχεία για την ταινία

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Olivier Horlait
Σενάριο: Olivier Horlait & Eric Boisset
Πρωταγωνιστούν: Emir Kusturica, Thibault le Guellec, Jade Rose Parker, Γεννάδιος Πάτσης, Francois ? Χavier Demaison, Ντίνος Ποντικόπουλος, Valeriane de Villeneuve, Σωκράτης Πάτσικας, Δημήτρης Σαρακίζογλου, Βίκυ Μαραγκάκη κ.α

Λεπτομέρειες για τα γυρίσματα

Το κυρίως μέρος των γυρισμάτων της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στη Σίφνο και στη Μήλο και ένα μικρό μέρος αυτών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και στο λιμάνι του Πειραιά. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν 8 εβδομάδες, από αρχές Απρίλη ως τις αρχές του Ιουνίου 2010.