Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2010 17:12

Kριτικοί και ιστoρικoί της τέχνης

Γράφτηκε από τον 

Αναζητώντας το κείμενο που θα φιλοξενούσε η στήλη μας "κλειδαρότρυπα", πέσαμε πάνω σε ένα αρκετά ενδιαφέρον PDF της Εφημερίδας "Καθημερινή" με ημερομηνία έκδοσης 8 Μαρτίου 1998. Μας ήταν δύσκολο να το μεταφέρουμε και να το παρουσιάσουμε ώς άρθρο οπότε σας το παραδίδουμε όπως ακριβώς το βρήκαμε, σε μορφή PDF.

H θεματολογία των συνολικά 12 άρθρων που φιλοξενεί αυτό το αρχείο έχει ειδικό ενδιαφέρον και αφορά τους Κριτικούς και Ιστορικούς Τέχνης, με εκτενείς αναφορές και ιστορικά στοιχεία για τους πρώτους τεχνοκρίτες των τελευταίων δεκαετιών του 19ου αιώνα. Επίσης υπάρχει ένα άρθρο για την τεχνοκριτική στον μεσοπόλεμο, τα σωματία των τεχνοκριτικών στη Ελλάδα, τα περιοδικά για τα εικαστικά απο το 1901 μέχρι το 1974, αφιέρωμα για την Ιστοριογραφία στην Ελλάδα και την τεχνοκριτική στην Θεσσαλονίκη.

Κατεβάστε το αρχείο πατώντας  ΕΔΩ!
Γιώργος Δρακάκης

Σπούδασα Γραφικές Τέχνες και Προγραμματισμό εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα ενώ έκανα ένα πολύχρονο πέρασμα απο μουσικές σπουδές. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με βασικό αντικείμενο την  κατασκευή πρότυπων και απαιτητικών εφαρμογών για το διαδίκτυο. Έχω διδάξει τις αρχές Ψηφιακού Ραδιοφώνου σε Ιδιωτικό ΙΕΚ και ειμαι ο σχεδιαστής/προγραμματιστής όλων των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Artspot.