Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 18:04

O Χρήστος Νικολέρης για τα κομμένα "Άγρια παιδιά" του Mega

Γράφτηκε από τον 
Ο Χρήστος Νικολέρης είναι ο σκηνοθέτης της νεανικής σειράς του Mega "Άγρια Παιδιά". Φρέσκια αντίληψη, ιδιαίτερο γύρισμα, ενδιαφέρουσα μουσική επένδυση και ένα διαφορετικό, αλλά ίσως όχι τόσο εμπορικό σενάριο είναι τα βασικά γνωρίσματα της σειράς.

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε το κόψιμο της σειράς και θελήσαμε να μάθουμε το γιατί. Επικοινωνήσαμε μαζί του και τελικά καταφέραμε να τον συναντήσουμε "στα κλεφτά" ένα βροχερό απόγευμα στο Γκάζι.

- Πόσα επεισόδια ήταν να γίνουν κανονικά;
Ήταν να γίνουν 28 και τελικά έγιναν 20.

- Το ότι είναι αυτοτελή διευκόλυνε το ''κόψιμο'';

Η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε μερικά επεισόδια αέρα για να κλείσουμε κάποιες ανοιχτές υποθέσεις που υπήρχαν.

-Tο σενάριο και ο τρόπος γυρίσματος δεν ακολουθούν τα κλασικά τηλεοπτικά μοτίβα. Δεν ήταν γενικά ένα ρίσκο για τα Ελληνικά δεδομένα;
Ήταν ρίσκο ναι. Και για το κανάλι ήταν ρίσκο. Ξέραμε ότι δεν είναι κάτι εύκολο και εμπορικό και όλοι ελπίζαμε ότι θα πήγαινε πολύ καλύτερα. Μας λένε μάλιστα από το κανάλι ότι δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί "δεν πήγε".

- Ο λόγος που κόπηκε αυτή η σειρά ήταν το κόστος παραγωγής του ή τα νούμερα που έκανε;
Όχι, το κόστος δεν ήταν κάτι εξωφρενικό. Ο λόγος είναι ότι στην συγκυρία της οικονομικής κρίσης ελπίζαμε να πάει καλύτερα από πλευράς αριθμών. Παραμένει μυστήριο για το τι δεν πήγε καλά.

- Βλέπω συνέχεια νέα πρόσωπα ανά κάποια επεισόδια. Πείτε μας γι' αυτό.
Τα επεισόδια είναι αυτοτελή. Ο βασικός πυρήνας μένει, οι βασικοί πρωταγωνιστές δεν αλλάζουν, αλλάζουν όμως οι συμπρωταγωνιστές ανάλογα με το σενάριο, οπότε γενικά αλλάζουν συχνά τα πρόσωπα.

agria-paidia-mega


- Οι πρωταγωνιστές είναι νέοι ηθοποιοί. Πως είναι να δουλεύεις με νέους ανθρώπους;
Πολύ ωραία, πολύ το ευχαριστήθηκα. Δεν έχεις αυτές τις δυσκολίες που σου προξενούν - δικαιολογημένα ή μη - κάποιοι γνωστοί ηθοποιοί, είναι πολύ ανοιχτά τα παιδιά. Μαζί το φτιάξαμε.

- Με τον σεναριογράφο της σειράς Παναγιώτη Ιωσηφέλη έχετε ξανά-συνεργαστεί;

Με τον Παναγιώτη έχουμε κάνει πολλά πράγματα μαζί. Έχουμε κάνει βίντεο κλίπ, τρείς ταινίες μικρού μήκους και ετοιμάζεται αυτή την περίοδο και μια μεγάλου μήκους. Γενικά ότι θέλουμε να κάνουμε το κάνουμε παρέα.

- Σκεφτόμουν ότι μια καλή ιδέα θα ήταν να φτιάξετε ένα low budjet (οικονομικό) επεισόδιο και να παιχτεί μέσω διαδικτύου, δεδομένου ότι απευθύνεται σε νέους. Θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο;
Ναι, το έχουμε σκεφτεί αλλά θα πρέπει να είναι πολύ οικονομικό, θέλει γενικότερα ένα στήσιμο διαφορετικό. Υπάρχουν σειρές στο εξωτερικό που "τρέχουν" αποκλειστικά στο διαδίκτυο, αλλά αυτό το πράγμα δεν το κατέχουμε ακόμα εδώ. Θέλει ένα στήσιμο διαφορετικό, ως προς την οικονομική βιωσιμότητα.

- Κρίμα πάντως, περίμενα καλύτερη κατάληξη για το συγκεκριμένο σίριαλ.
Για όλους μας είναι πολύ κρίμα και κυρίως γιατί το χαρήκαμε πάρα πολύ όλοι. Πραγματικά το ευχαριστιόμασταν πολύ όταν το κάναμε. Δεν ξέρουμε τι πήγε στραβά. Κάναμε κάτι που ήτανε καλό αλλά τελικά κόπηκε. Δεν ξέρω τι πρέπει τελικά να κάνεις για να μην κοπεί.

- Μπορεί τελικά το πρόβλημα να ήταν ότι είχε πολύ περιορισμένο κοινό ηλικιακά;
Μέχρι τα 25 ήμασταν πολύ καλά. Αλήθεια δεν ξέρω τι φταίει και δεν ξέρω και αν πρέπει να μπω σε αυτή τη λογική. Εμείς κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, το φτιάξαμε όπως το θέλαμε ακριβώς.

- Θα μπορούσαμε να το δούμε και σε ταινία; Με το σενάριο αυτό και την σκηνοθεσία σας ίσως να βόλευε καλύτερα.
Η αλήθεια είναι ότι οι καταβολές μας είναι περισσότερο κινηματογραφικές παρά τηλεοπτικές οπότε ναι, θα μπορούσε να γίνει. Έχει την δομή και την εμφάνιση, το look για κάτι τέτοιο.

agria-cover


- Ένα από τα πράγματα που μου έκαναν εντύπωση ήταν τα χρώματα. Πολύ καθαρά και κορεσμένα. Τα πειράζατε στο μοντάζ;
Όχι ιδιαίτερα. Πιο πολύ θέμα κάμερας και γυρίσματος ήτανε το συγκεκριμένο που παρατηρήσατε. Θέμα φωτισμού κυρίως. Γενικά είχαμε καλό εξοπλισμό, μικρές αλλά τελευταίας τεχνολογίας κάμερες. Όταν μας το επέτρεπε το budjet είχαμε και μερικούς γερανούς. Είχα περιορισμό έναν κάθε δύο επεισόδια ας πούμε (γέλια).

- Αλήθεια, είχατε τέτοιο περιορισμό; Κάθε δύο επεισόδια ένας γερανός;
Ναι, τον έβαζα με φειδώ και σκέψη.

- Μάλιστα! Κάποιος σκηνοθέτης που θαυμάζετε και σας έχει επηρεάσει;
Επηρεαζόμαστε από πάρα πολλά πράγματα. Υπάρχουν πάρα πολλοί, δεν ξέρω τι να πρώτο πω. Ένα πρόσφατο παράδειγμα που είδα τελευταία και εντυπωσιάστηκα ήταν του Clint Eastwood το "GRAN TORINO". Η λιτότητα και η ατμόσφαιρά του ήταν τρομερή.

- Κλείνουμε με το τι έρχεται. Ποιά τα σχέδια σας; Γυρνάτε Θεσσαλονίκη;
Ναι επιστρέφω και ξεκινάμε την μεγάλου μήκους, έχει εγκριθεί απο το Κέντρο Κινηματογράφου και είναι σε εξέλιξη. Είμαστε βέβαια στην αρχή, για να καταλάβετε δεν έχουμε κάνει ούτε καν casting.

 

Τελευταίο επεισόδιο την Τρίτη 24 Μαρτίου 2009.

Περισσότερες πληροφορίες για την σειρά ''Άγρια Παιδιά'' δείτε εδώ

Γιώργος Δρακάκης

Σπούδασα Γραφικές Τέχνες και Προγραμματισμό εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα ενώ έκανα ένα πολύχρονο πέρασμα απο μουσικές σπουδές. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με βασικό αντικείμενο την  κατασκευή πρότυπων και απαιτητικών εφαρμογών για το διαδίκτυο. Έχω διδάξει τις αρχές Ψηφιακού Ραδιοφώνου σε Ιδιωτικό ΙΕΚ και ειμαι ο σχεδιαστής/προγραμματιστής όλων των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Artspot.