Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 00:24

Ζώντας με δύο πρόσωπα// Doublefaced

Γράφτηκε από την 
Doublefaced by Sebastian Bieniek Doublefaced by Sebastian Bieniek

Η ζωή μιας γυναίκας με δύο πρόσωπα αποκαλύπτεται μέσα από τη σειρά φωτογραφιών "doublefaced" του Sebastian Bieniek.

Χρησιμοποιώντας μόνο ένα μολύβι ματιών και ένα κραγιόν ο Βieniek απλά σκιτσάρει ένα πρόσωπο στο προφίλ του μοντέλου του. Στο σκίτσο σχεδιάζει μόνο ένα μάτι. Χτενίζοντας προσεκτικά το μοντελο κρύβει το υπόλοιπο πρόσωπο κατάλληλα δημιουργώντας μια σύγχυση στο θεατή, μια ψευδαίσθηση ότι αντικρύζει έναν ανθρωπο που ζει με δύο πρόσωπα, ενα προσωπο που βρίσκεται σε περίεργη (αλλόκοτη θα έλεγε κανείς) γωνία ή μια παράξενη κούκλα.

Με την κάμερα του ο δημιουργός απαθανατίζει σε 22 φωτογραφίες μια ιστορία: την καθημερινότητα του κοριτσιού με τα δύο πρόσωπα. Μια καθημερινότητα που απαρτίζεται από εικόνες τόσο πρωτότυπες όσο και αλλόκοτες σχεδόν ανατριχιαστικές. Πολλές φορές η τέχνη κρίνεται από την αίσθηση που αφήνει στο θεατή και η δύναμη του συγκεκριμένου project είναι ακριβώς αυτή: το ότι με δύο απλά υλικά και την κάμερα του στο χέρι ο Bieniek καταφέρνει να αναδείξει το πόσο εύπλαστη τελικά είναι η ταυτότητα που δημιουργεί και δείχνει ο καθένας για τον εαυτό του.

Στις φωτογραφίες του Bieniek η κοπέλα με τα δύο πρόσωπα κοιμάται, ξυπνάει, πίνει καφέ, στέκεται στο μετρό. Στην πραγματική ζωή πόσα πρόσωπα άραγε έχουμε εμείς; Πόσο διπρόσωποι τελικά είμαστε και πόσο γνωρίζουμε αυτόν που είναι δίπλα μας;


Περισσότερα για το δημιουργό μπορείτε να βρείτε στο:

https://www.facebook.com/bienieksebastian

http://www.designboom.com/art/portraits-of-the-double-faced-girl-by-sebastian-bieniek/

http://www.sebastianbieniek.com/index.html

 

Έκθεση εικόνων


Ετικέτες