Ο Jonathan Franzen στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός, η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) και τα βιβλιοπωλεία Public παρουσιάζουν τον διεθνούς φήμης, πολυβραβευμένο Αμερικανό συγγραφέα Jonathan Franzen.

Ο Jonathan Franzen θα συναντήσει το ελληνικό αναγνωστικό κοινό την Τρίτη 28 Απριλίου 2015, στις 19:30 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) και θα συζητήσει με τον διακεκριμένο δημοσιογράφο και συγγραφέα Αναστάση Βιστωνίτη. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά.

Ο Jonathan Franzen γεννήθηκε στο Ιλινόι το 1959 και μεγάλωσε στα προάστια του Σεντ Λούις. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Σουάρθμορ το 1981, σπούδασε με υποτροφία στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και κατόπιν εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, σε σεισμολογικό εργαστήριο. Σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη.
Η συγγραφική ιδιοφυία του αναγνωρίστηκε από την πρώτη κιόλας εμφάνισή του στα αμερικανικά γράμματα, αλλά η καθιέρωση και η μεγάλη επιτυχία ήρθε με το τρίτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Οι διορθώσεις».
Στη συνέχεια, ο Franzen απέσπασε ποικίλες διακρίσεις και έχει τιμηθεί με το σπουδαιότερο λογοτεχνικό βραβείο της Αμερικής, το National Book Award. Έχει κατακτήσει επανειλημμένα την κορυφή της παγκόσμιας λίστας των ευπώλητων βιβλίων ενώ έχει επιλεγεί και στο εξώφυλλο του περιοδικού TIME ως «Σπουδαίος Αμερικανός Μυθιστοριογράφος». Η παγκόσμια κριτική καθώς και εκατομμύρια αναγνώστες μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανός Πρόεδρος, αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Jonathan Franzen έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς των ΗΠΑ και του κόσμου. Το πιο πρόσφατο έργο του με τίτλο "Purity" αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2015.
Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν στα Ελληνικά τα έργα του «Η εικοστή έβδομη πολιτεία» και «Κραδασμοί». Περισσότερες πληροφορίες για τα μυθιστορήματα στην σελίδα 2.

  • Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.
  • Η διανομή των δελτίων ξεκινά στις 17:30 την ημέρα της εκδήλωσης στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.