Συνέδριο "Φαντάσματα της φιλοξενίας" στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Στο πλαίσιο της έκθεσης «ΑΓΟΡΑ & ΔΩΡΟΝ, φαντάσματα της φιλοξενίας» –που συνεχίζεται μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, στη Βίλα Καπαντζή– διοργανώνεται διεθνές συνέδριο φιλοσοφίας από το Goethe-Institut Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και με επιστημονική επιμέλεια της Σοφίας Παντελιάδου. Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (αίθουσα συνεδρίων), Εγνατία 156, στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2015.

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, στο οποίο συμμετέχουν οι διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες:

Ειρήνη Αθανασάκη, Μπέρνχαρτ Bάλντενφελς, Σωκράτης Δεληβογιατζής, Γεράσιμος Κακολύρης, Βασιλική Καραβάκου, Ίρις Λάνερ, Σπύρος Μακρής, Σοφία Παντελιάδου, Ελίζαμπετ φον Σάμσονωφ και Ματτίας Φλάτσερ.

Επίσκεψη και ξενάγηση στην έκθεση του ΜΙΕΤ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 στις 11.30.

Το θέμα της έκθεσης είναι ένα είδος καλλιτεχνικού πειραματισμού πάνω στην πράξη του «δίνω και λαμβάνω» καθώς και της «ανταλλαγής». Συμμετέχουν 25 καλλιτέχνες, Αυστριακοί, Γερμανοί ή δραστηριοποιούμενοι σε γερμανόφωνες χώρες, αλλά και Έλληνες.