Διοργάνωση ημερίδας από το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση – ημερίδα διοργανώνει το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου. Η ημερίδα που θα ξεκινήσει στις 18.00 στη Μονή Λαζαριστών έχει θέμα «Νέες προοπτικές στη διοργάνωση κινηματογραφικών φεστιβάλ – Ένα σχεδίασμα για κινηματογραφικές προβολές στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών».

 

Αναζητώντας τις κοινές εμπειρίες και παρουσιάζοντας τα νέα δεδομένα τόσο στην κινηματογραφική παραγωγή, όσο και στη διαδρομή και διανομή της στα φεστιβάλ, αλλά και αναλύοντας τις τάσεις που επικρατούν διεθνώς στη διοργάνωση ανάλογων projects, οι εισηγητές της ημερίδας θα ανοίξουν μια συζήτηση για τη φύση, τους στόχους και τη στρατηγική ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ σήμερα.

Στην ημερίδα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους οι

Χρήστος Προσύλης, σκηνοθέτης, παραγωγός και διευθυντής του London Greek Film Festival.
Νίκος Κουτσογιάννης, δήμαρχος Νάουσας και διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας.
Κωνσταντίνος Κουλουζάκης, υπεύθυνος του In Edit Greece και της Parenthesis.
Λάζαρος Κωνσταντινίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.

Συντονίζει ο κριτικός κινηματογράφου, γενικός γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Τάσος Ρέτζιος.

Στην εκδήλωση θα προσκληθούν άνθρωποι και φορείς του κινηματογραφικού χώρου, οι οποίοι θα συμμετέχουν με παρεμβάσεις, ενώ θα προβληθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα και αποσπάσματα από ταινίες που συμμετείχαν στα φεστιβάλ των εισηγητών και θα ακολουθήσει συζήτηση. Επίσης, στο τέλος της ημερίδα θα υπάρχει ένας μικρός μουσικός επίλογος – έκπληξη.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό, που μπορεί να συμμετέχει με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.