Σεμινάριο σωματικού θεάτρου 'Η έκφραση του σώματος΄

Η έκφραση του σώματος Η έκφραση του σώματος

Το Politheatro φιλοξενεί την εμψυχώτρια Μαρία Στεφανίδου σε ένα διήμερο σεμινάριο σωματικού θεάτρου με τίτλο 'Η έκφραση του σώματος΄. Το σεμινάριο θα γίνει το Σάββατο 4 Οκτωβρίου και ώρες 16:00 – 22:00 και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 και ώρες 16:00 – 22:00.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, ηθοποιούς, performers, σε εκπαιδευτικούς και όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν ή να διευρύνουν το σωματικό εκφραστικό δυναμικό τους.
Το ταξίδι έρευνας περιλαμβάνει αρχές του Ensemble Physical Theatre, αυτοσχεδιασμού, κινησιολογίας, τεχνικές σύγχρονου χορού με στόχο την εξερεύνηση των εκφράσεων και των αισθήσεων του βασικότερου εργαλείου μας.
Στόχος της έρευνας αυτής είναι η δημιουργία, η παρατήρηση, η εξέλιξη, η διαφοροποίηση στα πλαίσια μίας ομαδικής διαδικασίας.

Το σώμα μας μιλάει.
Έχει τη δική του γλώσσα.
Τη γλώσσα του σώματος.
Είναι το βασικό εργαλείο για τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας, την τέχνη μας. Είναι το βασικό υλικό του performer.
Ένα βιωματικό σεμινάριο έρευνας, αφιερωμένο στο σώμα μας, τις αισθήσεις του και τις εκφράσεις του. Μία βαθύτερη επικοινωνία συνείδησης του σώματος μας και πως αυτή επιδρά στην ψυχοσωματική κατάσταση του performer.
Που μπορεί να μας οδηγήσει αυτή η έρευνα?
Τι γίνεται όταν απελευθερωθούμε και αγαπήσουμε το σώμα μας?
Τι συμβαίνει όταν μάθουμε να δουλεύουμε με ευχαρίστηση?

Βιογραφικό σημείωμα Μαρίας Στεφανίδου (Performer, χορεύτρια, ηθοποιός, εμψυχώτρια και εκπαιδεύτρια ομάδων)
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Με συγκίνησαν οι παραστατικές τέχνες από πολύ μικρή ηλικία. Είμαι σπουδάστρια της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος». Αποφοίτησα στο τμήμα Ανθοκομίας-Αρχιτεκτονικής Τοπίου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου, Άρτα. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σωματικού θεάτρου με τους Θεόδωρο Τερζόπουλο, Σάββα Στρούμπο, Αλίκη Δουρμάζερ, John Britton, Eilon Morris και χορού με τους Γεράρδο Κωνσταντίνο, Eddie Lame, Damien Jalet. Επίσης παρακολούθησα τη BIODANZA ELLAS, σχολή σεμιναριακού τύπου στη μέθοδο του Rolando Toro. Αυτή τη χρονική περίοδο βρίσκομαι σε συνεργασία με τους Αλέξη Τσάφα και Γιάννη Φώτου για την ταινία Zenaida. Επίσης είμαι ιδρυτικό μέλος και εμψυχώτρια της ομάδας Πτώση/πτήση και έχω συμμετάσχει στην ομώνυμη performance που έχει δοθεί σε τρεις εκδοχές με θέμα την αναπηρία. Τελευταίες δραστηριότητές μου ήταν, η εμψύχωση στο Βιωματικό σεμινάριο επαφής κι επικοινωνίας στο Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας, Σ.Θ.Ε., 03/2014 και παρουσίαση της performance Καθρέφτες με θέμα τα ταμπού και τα πρότυπα. Επιμελήθηκα την κινησιολογία της παράστασης ΑΝΑΜΟΝΗ και συμμετείχα ως performer σ' αυτήν την παράσταση σωματικού θεάτρου της επινόησης σε σκηνοθεσία Δήμητρας Τσάκου., Θέατρο Αυλαία, Θεσ/νίκη, 01-02/2014.

Πληροφορίες
Σεμινάριο σωματικού θεάτρου
"Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ"
με την εμψυχώτρια Μαρία Στεφανίδου

• Ημερομηνίες διεξαγωγής σεμιναρίου: Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014
Ώρες διεξαγωγής: 16.00μμ-22.00μμ
• Θέατρο Πολυθέαμα, Σικελιανού 3 Ιωάννινα
Κόστος σεμιναρίου: 40ευρω και 30ευρω για φοιτητές και ανέργους
25ευρω για παρακολούθηση μόνο της μίας μέρας

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα
τηλ.: 2651003492 – 6955416236
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Politheatro Ioannina

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 3, Τ.Κ. 454 44 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλέφωνα: 2651003492- 6955416236
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.