"Το Μπαρόκ και ο Καραβάτζο" στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη

Σεμινάριο ανοιχτό για το κοινό, με θέμα "Το Μπαρόκ και ο Καραβάτζο", διοργανώνει η Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (ΕΕΙΤ) το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Ρούντολφ Πράιμεσμπεργκερ, ομότιμο καθηγητή στο Freie Universitat του Βερολίνου, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

Ο κ. Rudolf Preimesberger θα επικεντρώσει αρχικά στις έννοιες που έχουν συνδεθεί με το καλλιτεχνικό αυτό φαινόμενο. Στη συνέχεια θα αναφερθεί στο έργο του Caravaggio και, τέλος, σε ένα τρίτο μέρος, θα επιχειρήσει να εξετάσει συγκεκριμένα έργα του ζωγράφου σε συνάρτηση με τις βασικές έννοιες που θα έχει αναπτύξει στο πρώτο μέρος του «Σεμιναρίου». Ο αυστριακός καθηγητής έχει διατελέσει διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας της Τέχνης του Μονάχου και θεωρείται διεθνώς αυθεντία στο ιταλικό Μπαρόκ και τη ζωγραφική του Caravaggio.

St Francis in Ecstasy

Η Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης στοχεύοντας στην εξοικείωση του ελληνικού κοινού με τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά καλλιτεχνικά ρεύματα προσκαλεί ιστορικούς τέχνης διεθνούς κύρους οι οποίοι πραγματοποιούν ολοήμερα σεμινάρια που εστιάζονται στην παρουσίαση της καλλιτεχνικής παραγωγής μιας περιόδου ή και στο έργο ενός σημαντικού καλλιτέχνη. Το πρόγραμμα σεμιναρίων της Ε.Ε.Ι.Τ εγκαινιάσθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2011 με το «Σεμινάριο για τον Ρέμπραντ» με εισηγητή τον καθηγητή Έρνστ βαν ντε Βέτερινγκ, έναν από του κορυφαίους ειδικούς για το έργο του ολλανδού ζωγράφου. Ο επόμενος προσκεκλημένος της Ε.Ε.Ι.Τ τον ερχόμενο Δεκέμβριο του 2013 είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Μπέρκλεϋ, T. J. Clark. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη χορηγία της Αυστριακής Πρεσβείας και την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη.

Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 130)
Γλώσσα σεμιναρίου: Αγγλικά
Ημερομηνία/Ώρες σεμιναρίου:
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013
11.30-14.00, 16.00-18.00
Eίσοδος ελεύθερη