New York Acting Studio: Προγράμματα Σπουδών για Θέατρο και Κινηματογράφο

Με νέα και ολοκληρωμένα Προγράμματα Σπουδών για Θέατρο και Κινηματογράφο στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα ξεκινάει δυναμικά τον Οκτώβριο του 2012 τη νέα χρονιά το New York Acting Studio (NYAS), που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του σκηνοθέτη & ηθοποιού Νίκου Κατή.
Στο NYAS, το οποίο φέρνει ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, θα διδάξουν και φέτος καταξιωμένοι καλλιτέχνες του θεάτρου και του κινηματογράφου (Κέννυ Μακ Λέλλαν, Θεμιστοκλής Παυλής, Χάρης Γεωργιάδης, Βιβιάννα Γιαννάκη, Κυριακή Δοξαρά, Ανθή Κοκκίνου, Σάκης Μπιρμπίλης κ.ά.).



NYAS-nikos-katisΙδρυτής & διευθυντής του είναι ο σκηνοθέτης & ηθοποιός Νίκος Κατής, που στις ΗΠΑ συνεργάστηκε με γνωστούς ηθοποιούς (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Τζον Τορτούρο, Λίαμ Νίσον, Κρίστοφερ Γουόκεν κ.ά.), σκηνοθέτησε θεατρικά έργα σε Ν.Υόρκη, Βοστώνη κ.λπ. και πρωταγωνίστησε στο θέατρο σε Ν.Υόρκη (Broadway & off-Broadway), Βοστώνη, Λονδίνο, Δουβλίνο, Κολωνία κ.α. Σπούδασε υποκριτική στη Royal Academy of Dramatic Arts στο Λονδίνο & σκηνοθεσία δίπλα στον πολυβραβευμένο Gene Feist, σκηνοθέτη & ιδρυτή του Roundabout του Broadway (Ν.Υόρκη). Επίσης κοντά στους: Ούτα Χάγκεν, Μαρσέλ Μαρσώ, Στέλλα Άντλερ κ.ά., έχει διδάξει υποκριτική σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Λονδίνο, Λιλ, Λάρνακα, Αλεξάνδρεια, Πάτρα, Θεσσαλονίκη κ.λπ.

Το New York Acting Studio λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2010 στο κέντρο της Αθήνας και απευθύνεται σε ηθοποιούς (αρχάριους, προχωρημένους, επαγγελματίες), σπουδαστές υποκριτικής, αλλά και σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μαθήματα υποκριτικής κ.λπ.
Προγράμματα και Τμήματα 2012-2013:
Πρόγραμμα Σπουδών Υποκριτικής: τριετής φοίτηση (δίπλωμα NYAS), μονοετής φοίτηση (δίπλωμα NYAS), επιλογή μαθημάτων, σεμινάρια και private coaching.
Το Πρόγραμμα Υποκριτικής συμπεριλαμβάνει σύγχρονο χορό, κίνηση, yoga, θεατρική ξιφασκία/πάλη, φωνητική, τεχνική για οντισιόν, ερμηνεία κειμένου, σκηνική παρουσία, υποκριτική για κινηματογράφο κ.λπ.
Από το Πρόγραμμα Υποκριτικής, το NYAS δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν μαθήματα μεμονωμένα ή συνδυασμό τους (υποκριτική θεάτρου, film acting, χορό, yoga, φωνητική, ξιφασκία, κίνηση, τεχνική για οντισιόν).
NYAS-09Υποκριτική για ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ με τον Νίκο Κατή
Κάθε μορφή τέχνης έχει τις δικές της ιδιαίτερες μεθόδους. Σε τι διαφέρει το θέατρο από την τέχνη μπροστά στην κάμερα; Πώς αποφεύγονται τα στερεότυπα; PERSONALITY and CHARACTER roles. "How not to act".

Τμήμα Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας με τον Kenny MacLellan (Κέννυ Μακ Λέλλαν) και Guest Artist τον Σάκη Μπιρμπίλη (μονοετής φοίτηση ή 3μηνιαίοι κύκλοι και σεμινάρια).
Διδάσκονται Ιστορία θεάτρου, ιστορία σκηνογραφίας και ενδυματολογίας, σχεδιασμός σκηνικών & κοστουμιών, κατασκευή πλαστικής μακέτας, μάσκας, θεατρικών στοιχείων και ενδυματολογικών αξεσουάρ κ.ά.
Κατασκευή Μάσκας με τον Kenny MacLellan.
Διδάσκονται: Ιστορία της μάσκας από τις αρχαίες τελετές μέχρι την εισαγωγή και ανάπτυξή της στο θέατρο. Οι τεχνικές και τα υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή της. Κατασκευή και διακόσμηση τριών διαφορετικών ΕΙΔΩΝ μασκών: Τρισδιάστατη, Δύο διαστάσεων, Συναρμολογούμενη από διάφορα έτοιμα αντικείμενα.

Σχεδιασμός Φωτισμού Σκηνής με τον Σάκη Μπιρμπίλη.
Έμπνευση και πρωταγωνιστής του μαθήματος είναι το φως. Ο φωτισμός ως ακόμη ένα εκφραστικό μέσο της τέχνης. Δυνατότητες φωτισμού, σύγχρονα μέσα, νέες τεχνολογίες. Αρχές του φωτός και του χρώματος, διαφορετικά στυλ και είδη σκηνικού φωτισμού.

Κουκλοθέατρο (κατασκευή και εμψύχωση) με την Κυριακή Δοξαρά [ηθοποιό, κουκλοπαίχτρια, σκηνοθέτη].
Διαδραστικό σεμινάριο που ζωντανεύει την κούκλα και το θέατρο, μέσα από την δημιουργική μύηση των συμμετεχόντων σε πολλές εκδοχές θεατρικών κουκλών (γαντόκουκλες, muppet, μαρότες, μαριονέττες, εμψυχούμενα αντικείμενα, επιτραπέζιες κούκλες) και άλλων μέσων παραστατικής και εικαστικής έκφρασης. Ιδανικό για ηθοποιούς, θεατρολόγους, εικαστικούς και εκπαιδευτικούς και όσους αγαπούν το θέατρο για παιδιά.

Θεατρικά Παιχνίδια από όλο τον κόσμο με την Ανθή Κοκκίνου [ηθοποιό, εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής]
Αυτοσχεδιασμοί, δημιουργία μιας δράσης, το θεατρικό παιχνίδι ως μέσο εξωτερίκευσης συναισθημάτων και σκέψεων και ως σημείο στήριξης της προσωπικότητας καθενός. Αφήγηση Παραμυθιών.
NYAS-02Δραστηριότητα του N.Y.A.S. 2010-2012:
Το N.Y.A.S. για την περίοδο 2010-2011 εστιάστηκε κυρίως στην υποκριτική και κατέληξε στην παρουσίαση ολοκληρωμένης θεατρικής παράστασης από τους σπουδαστές που ανέβηκε τον Ιούνιο 2011 στο Θέατρο Ροές, τους «20 Ήρωες του Θεάτρου»: Από την «Μήδεια» του Ευριπίδη στην «Ψύχωση» της Σάρα Κέην (Ευριπίδης-Σοφοκλής-Σαίξπηρ-Στρίντμπεργκ-Τσέχωφ-Ιονέσκο-Μπέκετ-Μίλερ-Ζιν-Ντουκόβσκι-Άλμπι-Κέην).
Την περίοδο 2011-2012 η δραστηριότητα του N.Y.A.S. εμπλουτίσθηκε με τμήμα σπουδών σκηνογραφίας-ενδυματολογίας-μάσκας, στο οποίο δίδαξε ο καταξιωμένος σκηνογράφος-ενδυματολόγος Kenny MacLellan (Κέννυ Μακ Λέλλαν) με Guest Artist τον σχεδιαστή φωτισμών θεάτρου Σάκη Μπιρμπίλη. Έργα των σπουδαστών από το project παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό και επαγγελματίες του θεάτρου. Η ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση του Studio «Life is a Cabaret» παρουσιάστηκε και πάλι στο Θέατρο Ροές και αποτέλεσε ένα ταξίδι σε ήρωες από αριστουργήματα του θεάτρου, όπως: «Η Εβραία» Μ.Μπρεχτ, «Πάρτυ γενεθλίων» Χ.Πίντερ, «Ολεάννα» και «Το δάσος» Ν.Μάμετ, «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια» Α. Κασόνα, «Other Side» Ν.Ντουκόβσκι, «Περιμένοντας τον Γκοντό» Σ.Μπέκετ, «Ο έμπορος της Βενετίας» Ο.Σαίξπηρ, «Τρεις αδελφές» Α.Τσέχωφ, «Ο Θάνατος του εμποράκου» και «Το τίμημα» Α.Μίλλερ, «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» και «Το γλυκό πουλί της νιότης», Τ.Γουίλλιαμς, «Φαλακρή Τραγουδίστρια» Ε.Ιονέσκο, «Οι αγρότες πεθαίνουν» Φ.Ξ.Κρετς, «Υπόθεση 69» Γ.Κομητόπουλος, «Το σκυλί του Ωρίωνα» Τ.Τσαρδάκας, «Guess who is coming to dinner» Γ.Ρόουζ, «I love an Idiot», ανώνυμ.

Ταυτότητα του NYAS
Σκοπός του NYAS είναι να διαμορφώσει ηθοποιούς-ερμηνευτές εφοδιασμένους με όλα τα δυνατά μέσα της δραματικής έκφρασης, ικανούς να ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. Ηθοποιούς ικανούς όχι μόνο να παρακολουθούν και να συμμετέχουν σ' αυτές τις αλλαγές, αλλά και να τις επηρεάζουν με την εφευρετικότητά τους.
Η μέθοδος του NYAS αξιοποιεί την ιδιαιτερότητα και την προσωπικότητα του καθενός, δίνει έμφαση στη ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ και τον ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟ, την ΦΑΝΤΑΣΙΑ και την ΤΕΧΝΙΚΗ, την πνευματική ανάπτυξη, την προθυμία για ρίσκα και την συναισθηματική ειλικρίνεια.
NYAS-00Ανοιχτά Μαθήματα γνωριμίας των ενδιαφερομένων και των διδασκόντων θα πραγματοποιηθούν τέλος Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου 2012.
Το New York Acting Studio πρωτοπορεί με:
- Mαθήματα για Θέατρο ΚΑΙ Κινηματογράφο
- Μαθήματα στην Ελληνική ΚΑΙ Αγγλική γλώσσα
- Παρουσίαση της δουλειάς ΟΛΩΝ των σπουδαστών στο θέατρο στο τέλος του χρόνου, ενώπιον κοινού & καλεσμένων από το χώρο του θεάτρου & του κινηματογράφου

Στο New York Acting Studio διδάσκονται τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ:
Υποκριτική για ΘΕΑΤΡΟ και ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ (Ελληνική ΚΑΙ Αγγλική γλώσσα)
Σύγχρονος Χορός | Κίνηση | Alexander Technique | Yoga | Θεατρική Ξιφασκία/Πάλη |
Φωνητική | Ορθοφωνία | Ερμηνεία κειμένου | Σκηνική Παρουσία | Χοροθέατρο |
Τεχνική για ΟΝΤΙΣΙΟΝ | Private COACHING |
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ | Ενδυματολογία | Κατασκευή ΜΑΣΚΑΣ |
Σχεδιασμός Φωτισμού Σκηνής | Κουκλοθέατρο κατασκευή και εμψύχωση |
Θεατρικά Παιχνίδια από όλο τον κόσμο | Αφήγηση Παραμυθιών
Προετοιμασία για σπουδές στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ:
-τριετή (δίπλωμα NYAS)
-μονοετή (δίπλωμα NYAS)
-επιλογή μαθημάτων
-σεμινάρια
-private coaching

Λειτουργούν ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ Τμήματα 6-10 ατόμων.
Σε κάθε μάθημα δουλεύουν ΟΛΟΙ οι μαθητές
NYAS-06ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ:
Νίκος Κατής | υποκριτική
Kenny MacLellan (Κέννυ Μακ Λέλλαν) | σκηνογραφία, ενδυματολογία, μάσκα
Σάκης Μπιρμπίλης, σχεδιασμός φωτισμών σκηνής
Βιβιάννα Γιαννάκη | φωνή, τραγούδι [φωνητική ενεργοποίηση - μουσική ενσωμάτωση]
Θεμιστοκλής Παυλής | σύγχρονος χορός & γιόγκα
Χάρης Γεωργιάδης | θεατρική ξιφασκία, πάλη
Κυριακή Δοξαρά | κουκλοθέατρο [κατασκευή - εμψύχωση]
Ανθή Κοκκίνου | θεατρικά παιχνίδια από όλο τον κόσμο, αφήγηση παραμυθιών

Kenny MacLellan (Κέννυ Μακ Λέλλαν), σκηνογραφία, ενδυματολογία, μάσκα
Είναι γνωστός από τη συνεργασία του με μεγάλα φεστιβάλ (Αθηνών και Επιδαύρου, Εδιμβούργου, Βιέννης, Παρισιού), & θέατρα (Royal Shakespeare Company, The Royal Court, Opera De Montpellier, Εθνικό Θέατρο, Κ.Θ.Β.Ε., Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής κ.λπ.), με σκηνοθέτες όπως: Danny Boyle (Trainspotting), Μ.Μαρμαρινός, Ρ.Πατεράκη, Κων.Ρήγος, Γ.Ιορδανίδης, N.Milivojevic κ.ά.).
Σάκης Μπιρμπίλης, σχεδιασμός φωτισμών σκηνής
Από τους σημαντικότερους φωτιστές του θέατρου, έχει δουλέψει με: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Εθνικό Θέατρο, Μέγαρο Μουσικής, ΚΘΒΕ, Θέατρο Τέχνης, Θέατρο Νέου Κόσμου κ.λπ. με τους: Κωνσταντίνο Ρήγο, Νίκο Μαστοράκη, Γιάννη Κακλέα, Μάγια Λυμπεροπούλου, Nikita Milivojevic κ.ά.

Βιβιάννα Γιαννάκη, φωνή, τραγούδι
Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, στο Εργαστήρι για την Όπερα και το Θέατρο του Σπ.Ευαγγελάτου και στο Εργαστήριο της Μ.Πανούτσου (Μέθοδος J. Grotowski). Συνέχισε σπουδές με τον Ιταλό F.Corelli, τους Φρ. Βουτσίνο, G.Dimitrova, I.Cotrubas M.Lilova, Κ.Πασχάλη, καθώς και τους N. Denize, Y. Sotin, J. Reiss και R. Ketelsson στο Παρίσι. Βραβεύθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς. Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Ζάππειο Μέγαρο κ.ά., καθώς και στο εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία κ.λπ.). Έχει διδάξει στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης.

Θεμιστοκλής Παυλής, σύγχρονος χορός & γιόγκα
Απόφοιτος και χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Κινησιολογία / χορογραφία σε παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Nabucco, Ωδείο Ηρώδου Αττικού). Έχει εμφανιστεί ως χορευτής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Εθνικό Μπαλέτο Κούβας, όπερα Άττις), Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης κ.λπ.

Χάρης Γεωργιάδης, θεατρική ξιφασκία, πάλη
Έχει συνεργαστεί με: Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος., Εθνική Λυρική Σκηνή, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Ρούμελης, Σερρών, ελεύθερο θέατρο. Έχει δουλέψει στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και διδάσκει από το 2005 σε δραματικές σχολές και workshops.

Κυριακή Δοξαρά, Κουκλοπαίχτρια, Σκηνοθέτης
Σπούδασε στο Central School of Speech and Drama, Λονδίνο, και στα Theatre de Complicite, Wooden Head Theatre, USA κ.ά). Εργάστηκε στην Αγγλία, την Αυστρία, Τσεχία και την Ελλάδα (Θέατρο Πολιτεία, ίδρυμα Κακογιάννη, Βρετανικό Συμβούλιο). Με την Jack Morton Company εργάστηκε στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων/ Αθήνα 2004. Έχει πάρει μέρος στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Πράγας (Τσεχία) και στο το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κούκλας και Μιμικής στην Ελλάδα- Κιλκίς. Διδάσκει στο Διεθνές Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA)

Ανθή Κοκκίνου, θεατρικά παιχνίδια από όλο τον κόσμο, αφήγηση παραμυθιών
Σπούδασε στη σχολή "Αρχή" της Ν.Καρρά και επιμορφώθηκε από τους Γ.Κέντρο, Γ.Ιορδανίδη, Μ.Λυμπεροπούλου, Δ.Καταλειφό. Έχει παίξει σε παραστάσεις όπως "Το Γάλα" σκην. Α. Βαγενά, "Ποιος ανακάλυψε την Αμερική"- Θέατρο Vacheningen Ολλανδίας, "Η Δύναμη Του Σκοταδιού" σκην. Λ. Φιλλίποβα κ.λπ. Έχει κάνει σεμινάρια στο Vacheningen Ολλανδίας, στο Αμφιθέατρο Παν/μίου Πειραιά κ.α.

NYAS-13

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ:

ΠΡΩΙ | ΑΠΟΓΕΥΜΑ | ΒΡΑΔΥ

Δευτ.-Παρ. 11πμ-11μμ

Σάβ.-Κυρ. 11πμ-8μμ

(Λεπτομέρειες κατόπιν επικοινωνίας και εκδήλωσης ενδιαφέροντος)

Οι Εγγραφές ξεκίνησαν και γίνονται ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.


Πληροφορίες και Εγγραφές:
τηλ: 6977-90.61.66 | email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες επικοινωνίας: 10:00πμ-10:00μμ.

New York Acting Studio, Μιαούλη 11, Ψυρρή, μετρό Μοναστηράκι
www.newyorkactingstudio.gr

blog: http://newyorkactingstudio.blogspot.com
facebook: http://www.facebook.com/pages/New-York-Acting-Studio/282059245143088

Μηνιαίο Πρόγραμμα Υποκριτικής


Κάθε Τετάρτη 8μμ-11μμ, από Τετ.24 Οκτ. έως Τετ.21 Νοεμβ. 2012 (σημείωση: Το studio ενδέχεται να αλλάξει την Τετάρτη σε Παρασκευή)

Τίτλος Μαθήματος: «HOW not TO ACT»

Περιγραφή μαθήματος:

- Γιατί ξεχωρίζουν κάποιοι ηθοποιοί;

- Ερμηνεία κειμένου

- Σκηνική παρουσία

- Σχέση ηθοποιού-σκηνοθέτη

- Βρες το στίγμα σου

- Μίλα με τη φωνή σου

- Να είσαι ευάλωτος !

«Η Υποκριτική είναι μια νευρωτική παρόρμηση»

Διδάσκων: σκηνοθέτης & ηθοποιός Νίκος Κατής
Ιδρυτής & διευθυντής του New York Acting Studio. Στις ΗΠΑ συνεργάστηκε με γνωστούς ηθοποιούς (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Τζον Τορτούρο, Λίαμ Νίσον, Κρίστοφερ Γουόκεν κ.ά.), σκηνοθέτησε θεατρικά έργα σε Ν.Υόρκη, Βοστώνη κ.λπ. και πρωταγωνίστησε στο θέατρο σε Ν.Υόρκη (Broadway & off-Broadway), Βοστώνη, Λονδίνο, Δουβλίνο, Κολωνία κ.α. Σπούδασε υποκριτική στη Royal Academy of Dramatic Arts στο Λονδίνο & σκηνοθεσία δίπλα στον πολυβραβευμένο Gene Feist, σκηνοθέτη & ιδρυτή του Roundabout του Broadway (Ν.Υόρκη). Επίσης κοντά στους: Ούτα Χάγκεν, Μαρσέλ Μαρσώ, Στέλλα Άντλερ κ.ά., έχει διδάξει υποκριτική σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Λονδίνο, Λιλ, Λάρνακα, Αλεξάνδρεια, Πάτρα, Θεσσαλονίκη κ.λπ.
Το Art magazine ως χορηγός επικοινωνίας του New York Acting Studio και φέτος, προσφέρει στους αναγνώστες του τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα Προγράμματα Υποκριτικής και συγκεκριμένα το Μηνιαίο Πρόγραμμα Υποκριτικής.
Το μάθημα γίνεται 1 φορά την εβδομάδα και είναι τρίωρο.
Σύνολο: 12 ώρες ο κάθε νικητής.

Οι κληρώσεις θα γίνουν 17/10/12, ημέρα Τετάρτη στις 13:00μ.μ