Ρίτα Αντωνοπούλου, Πολυξένη Καράκογλου & Έλενα Παπανικολάου - Λογιάδη στον Ιανό

Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ του Καρδιά μισή από την Μικρή Άρκτο, συνεργάζεται με τις εξαιρετικές ερμηνεύτριες Ρίτα Αντωνοπούλου, Πολυξένη Καράκογλου (η οποία διακρίθηκε μέσα από την 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου) και Έλενα Παπανικολάου-Λογιάδη και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με αέρα καλοκαιρινό, με τραγούδια του συνθέτη καθώς και διασκευές γνωστών ελληνικών και ξένων τραγουδιών.

Μία διαδρομή μέσα από τις συνθέσεις του Χρίστου Θεοδώρου πάνω σε στίχους του Μιχάλη Γελασάκη, αλλά και ποιημάτων όπως του Ναπολέωντα Λαπαθιώτη, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, του Ζαχαρία Παπαντωνίου, του Μιλτιάδη Μαλακάση και άλλων Ελλήνων ποιητών.
Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με πρωτότυπες διασκευές όπως το "Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι" του Απόστολου Καλδάρα και το "Θα κλείσω το παράθυρο" του Μάνου Λοΐζου και του Λευτέρη Παπαδόπουλου μέχρι ξένο ρεπερτόριο όπως το "I wanna dance with somebody" της Whitney Huston,το “Hymne a l΄amour” τηςEdith Piaf, τραγούδια των Beatles κ.ά. Όλες οι διασκευές είναι αναδημιουργίες των τραγουδιών του συνθέτη με μία φρέσκια διάθεση.​
Μαζί τους οι εξαιρετικοί μουσικοί Γιώτης Παρασκευαΐδης (κιθάρες) και ο Αντώνης Αρβανίτης (κόντρα μπάσο).

 

Λίγα λόγια για την έκδοση "Καρδιά μισή"

Η Μικρή Άρκτος καλωσορίζει στην εκδοτική της οικογένεια το νέο συνθέτη και ενορχηστρωτή Χρίστο Θεοδώρου, παρουσιάζοντας τη νέα του δισκογραφική εργασία, με τίτλο Καρδιά μισή, την οποία και κυκλοφορεί αυτές τις μέρες σε ψηφιακό δίσκο.
Ο Θεοδώρου πιστός στο λυρικό του καλλιτεχνικό στίγμα, εξελίσσεται ενορχηστρωτικά και παρουσιάζει μια ενότητα οκτώ συγκινητικών τραγουδιών, μακριά από ευκολίες και κλισέ νόρμες. Άλλες φορές βαθύτατα εσωτερικός και άλλες πάλι εξωστρεφής, κρατάει σταθερό το σήμα κατατεθέν της πορείας του που είναι η ευαισθησία και η αγάπη του για το τραγούδι.
Τους στίχους υπογράφουν σε τέσσερα τραγούδια ο Μιχάλης Γελασάκης, με τον οποίο ο συνθέτης συνεργάστηκε και στον προηγούμενο δίσκο «Τετράδιο» αλλά και στα μιούζικαλ «Μυστικά» και «Τα μάγια της πεταλούδας» του F.G.Lorca και σε ένα ο Πάνος Σουρούνης. Στο δίσκο επίσης, μελοποιούνται τρία ποιήματα. Ένα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, ένα του Ζαχαρία Παπαντωνίου και ένα της Διαλεχτής Ζευγώλη-Γλέζου.

Τα τραγούδια αυτού του κύκλου, ο συνθέτης επέλεξε να τα ερμηνεύσουν επτά νέες ερμηνεύτριες, που με το δικό τους μοναδικό τρόπο η κάθε μία, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό : Ρίτα Αντωνοπούλου, Πολυξένη Καράκογλου, Μαρία Παπαγεωργίου, Έλενα Παπανικολάου, Χριστίνα Μαξούρη, Βικτωρία Ταγκούληκαι η Nalyssa Green.
Ως καθηγητής μουσικής και θεατρικού τραγουδιού στις δραματικές σχολές «Δήλος», της Δήμητρας Χατούπη και «Νέο Ελληνικό Θέατρο», του Γιώργου Αρμένη και έχοντας στενή επαφή με το θέατρο και τη θεατρική μουσική, ο Θεοδώρου φιλτράρει με έναν καθαρά προσωπικό τρόπο τις εικόνες των τραγουδιών και τους δίνει μία φανταστική σκηνική διάσταση. Τοποθετεί έτσι τις ερμηνεύτριες/ηρωίδες ώστε να «παίζουν» η κάθε μία το δικό της ρόλο κάτω από το μοτίβο «Καρδιά μισή».

  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στον εξαιρετικό ζωγράφο Χ. Λάμπερτ για την ευγενή παραχώρηση του έργου του που κοσμεί το εξώφυλλο του cd.

Γενικές Πληροφορίες

Τετάρτη 24 Μαΐου, ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24 Αθήνα
Ώρα έναρξης : 21.00, Τιμή εισιτηρίου: 10€, ελάχιστη κατανάλωση 6€
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Athens Tango Ensemble Big Bang Festival 3 »