Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonico

Σαβίνα Γιαννάτου Σαβίνα Γιαννάτου

Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico εμφανίζονται στο Half Note Jazz Club για δύο μοναδικές παραστάσεις, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016.

Υπό τον τίτλο «Souvenir de Salonique» και με αφορμή το νέο τους δίσκο με τίτλο «Τραγούδια της Θεσσαλονίκης» που κυκλοφόρησε σε παγκόσμια κλίμακα την Άνοιξη από την ECM, η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico παρουσιάζουν τραγούδια από τη Θεσσαλονίκη αλλά και ολόκληρη τη Μεσόγειο. Τραγούδια σαν ηχητικές καρτ-ποστάλ που δημιουργούν σύγχρονες μουσικές αφηγήσεις πάνω σε παλαιούς μύθους. Τραγούδια ελληνικά, τούρκικα, αρμένικα, ισπανοεβραϊκά, βουλγαρικά, τραγούδια των προσφύγων από τον Πόντο και την Σμύρνη, ερμηνευμένα στις γλώσσες των κατοίκων κάθε περιοχής, μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.

Τραγούδια που έχουν ήδη παρουσιαστεί από την Σαβίνα Γιαννάτου και τους «Primavera en Salonico» σε διάφορες πόλεις της Ελβετίας, Αυστρίας, Ολλανδίας και Βελγίου, ενώ από τον Μάρτιο της νέας χρονιάς θα ταξιδέψουν στο Χονκ Κονγκ, την Αυσταλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρωσία, την Αγγλία και έπεται συνέχεια.

Για δύο βραδιές στο Half Note, ένα συναρπαστικό ταξίδι με αφετηρία και αφορμή τα τραγούδια της Θεσσαλονίκης, με την σπάνια φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου και των ευρηματικών Primavera en Salonico, μόνιμων συνεργατών της στη δισκογραφία και στα ταξίδια της σε ολόκληρο τον κόσμο για περισσότερα από 20 χρόνια.

Μαζί της οι μουσικοί:

  • Κώστας Βόμβολος: ενορχηστρώσεις, κανονάκι, ακορντεόν
  • Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί
  • Χάρης Λαμπράκης: νέυ
  • Αντώνης Μαράτος: κρουστά
  • Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο

Οργάνωση παραγωγής: PROSPERO, www.prospero.com.gr

Πληροφορίες
ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ
& PRIMAVERA EN SALONICO
«Souvenir de Salonique»

Πέμπτη 14 & Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: Πεμ: 21.30 & Παρ: 22.30
Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (Β’ Ζώνη), 20 ευρώ (Α’ Ζώνη)
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310

www.halfnote.gr
www.viva.gr
http://www.facebook.com/halfnote.gr
https://twitter.com//Half_Note

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια αποσπάσματα από κριτικές του διεθνούς Τύπου:

“.... Η φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου μοιάζει να αναδύεται από τον μυθικό κόσμο του θαλάσσιου θεού Φόρκυ: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια τραγουδάει τόσο σαγηνευτικά και εξώκοσμα, όσο και οι σειρήνες του σ' εκείνα τα βραχώδη νησιά. Είναι εκπληκτικό το πώς οι μουσικές-τραγουδιστικές παραδόσεις των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, της Ισπανίας ακόμη και της Ιρλανδίας ρέουν ως ένα ενιαίο οργανικό σύνολο σε αυτή την παγκόσμια-βαθιά στοχαστική, υπέροχη μουσική.....”

(DE VOLKSKRANT, Ολλανδία 25-03-2015)

“Τα μουσικά κομμάτια παλαιών αιώνων εμβαπτίσθηκαν μέσα σε ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς, δημιουργώντας μια στέρεη σχέση με το παρόν.. Η τραγουδίστρια ήταν στο μέγεθος καλλιτεχνών όπως η Μέρεντιθ Μονκ και η Ντιαμάντα Γκαλάς.”

(JAZZNU, Ολλανδία, 29/11/2015)

“... η Γιαννάτου και το γκρουπ της μάγεψαν την κατάμεστη αίθουσα του Korzo. Όχι με μεγάλες χειρονομίες, αλλά με μια καθαρή, ειλικρινή μελαγχολία που αργά και αβίαστα διαπερνάει τον ακροατή για το γεγονός ότι αυτή η πολυπολιτισμική πλούσια Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει πια.”

(TROUW, Ολλανδία, 1/12/2015)

“Οι Primavera en Salonico είναι ένα γκρουπ δεξιοτεχνών βιρτουόζων [...] Η ερμηνεία της Σαβίνας Γιαννάτου, παραμένει μακριά από κάθε ανταγωνισμό.”

(DE STANDAARD, Βέλγιο, 24/3/2015)

“....μια σπουδαία μουσική Εσπεράντο που η Γιαννάτου με το γκρουπ Primavera en Salonico ξαναερμηνεύουν με εντυπωσιακό τρόπο.”

(SAMSTAG, Ελβετία, 7/11/2015)

Επίσης, ο δίσκος «Τραγούδια της Θεσσαλονίκης» της Σαβίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico κατατάχθηκε στο Νο 42 των καλύτερων δίσκων όλων των κατηγοριών μουσικής παγκοσμίως, από τους κριτικούς της έγκριτης εφημερίδας VOLKSKRANT της Ολλανδίας.