Μουσικές Βραδιές στη Λίμνη της Βουλιαγμένης

Μανώλης Μητσιάς Μανώλης Μητσιάς

Βραδιές ατμοσφαιρικής, απαλής μουσικής ακρόασης προσφέρει στους επισκέπτες της αυτό το καλοκαίρι η Λίμνη της Βουλιαγμένης, απόλυτα εναρμονισμένες με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της. Από 15 Ιουλίου έως 30 Ιουλίου 2015.

Σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού τραγουδιού, και όχι μόνο, παρουσιάζουν τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματά τους γι’ αυτό το ζωντανό σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς.

Λίμνη Βουλιαγμένης: Ένα φυσικό διατηρητέο μνημείο, με ιαματικά νερά, από πηγές βάθους έως και 100 μέτρων, περιτριγυρισμένο από βράχους και πεύκα, σε ελάχιστη απόσταση από το κέντρο της πόλης.

Πρόγραμμα εμφανίσεων έως τέλη Ιουλίου

Τετάρτη 15 Ιουλίου
Μανώλης Μητσιάς
«Εν αρχή ην ο Λόγος»

Πέμπτη 16 Ιουλίου
Αρλέτα & Λάκης Παπαδόπουλος
«η ώρα των τρελών»

Τετάρτη 22 Ιουλίου
Μίμης Πλέσσας–Δάκης
«Στιγμές»

Πέμπτη 23 Ιουνίου
Αλέκα Κανελλίδου
«Ταξίδι στο Όνειρο»

Τετάρτη 29 Ιουλίου
Γιώργος Κατσαρός
«Μουσικά Φεγγάρια»

Πέμπτη 30 Ιουλίου
Nolose feat. Christos Rafaelides & Hector Martigon
«Latin New York»

Τετάρτη 5 Αυγούστου
Νότης Μαυρουδής & Αναστασία Μουτσάτσου
«Τα μυστικά της λίμνης»

Πέμπτη 6 Αυγούστου
Ευανθία Ρεμπούτσικα
«Κόντρα στον καιρό»

Πληροφορίες
Μουσικές Βραδιές
στη Λίμνη της Βουλιαγμένης

Έναρξη: 22.30
Διοργάνωση: Half Note Jazz Club

Τιμές Εισιτηρίων:
10€, 15€, 20€, 25€

Κρατήσεις:
210 92 13 310, viva.gr, halfnote.gr
Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Media Markt

Μανώλης Μητσιάς
«Εν αρχή ην ο Λόγος»
Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

«Εν αρχή ην ο Λόγος». Αυτός ο κανόνας καθόρισε τη καριέρα του Μανώλη Μητσιά, καταξιώνοντάς τον ως ιδανικό ερμηνευτή των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών και των κορυφαίων ποιητών μας.

Με βαθύ σεβασμό στο έργο τους, ποιώντας ήθος και κοινωνώντας ελληνική ψυχή, ο Μανώλης Μητσιάς σφράγισε και με τη δική του προσωπικότητα τη σύγχρονη δημιουργία της πατρίδας μας, ως “τραγουδιστής – συνδημιουργός”. Το απέριττο ύφος και η δωρικότητα της ερμηνείας του, έλκουν την καταγωγή τους από τα Δουμπιά της Χαλκιδικής όπου γεννήθηκε. Στην εκκλησία του χωριού όπου έψελνε, στα πρώτα του ακούσματα, τους βυζαντινούς ύμνους και τα μακεδονίτικα παραδοσιακά τραγούδια. Για να φτάσει στους ήχους του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, που χάραξαν ανεξίτηλα το σκηνικό του χαρακτήρα και το ερμηνευτικό του ήθος.

Ο Μανώλης Μητσιάς, προσφιλής και απλός, παραμένει και σήμερα ένας αθεράπευτος χρυσοθήρας της ουσίας, ένας «ερασιτέχνης» με την έννοια της αυθεντικότητας και της αγάπης προς την τέχνη του. Παραμένει ο φοιτητής που φυλακίστηκε για την αντιδικτατορική του δράση, ο πρωτεργάτης του μουσικού κινήματος των μπουάτ στη Θεσσαλονίκη, ο σεμνός πιτσιρικάς που κατέβασε ο Αλέξανδρος Πατσιφάς στην Αθήνα για να ηχογραφήσει στη Lyra, αλλά ξεκίνησε τελικά την καριέρα του με τον Τάκη Λαμπρόπουλο στην Columbia, ηχογραφώντας την «Ελευσίνα» του Δήμου Μούτση.
Από τότε «έχει τραγουδήσει την άμμο ... της θάλασσας».

Περίπου 1700 τραγούδια υπογεγραμμένα απ’ τους Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Γιώργο Ζαμπέτα, Μάνο Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλο, Στάυρο Ξαρχάκο, Δήμο Μούτση, Θάνο Μικρούτσικο, Σταμάτη Κραουνάκη, Άκη Πάνου, Θόδωρο Δερβενιώτη, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Ηλία Ανδριόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Χρήστο Νικολόπουλο, Μάριο Τόκα, Γιάννη Σπανό, Γιώργο Χατζηνάσιο, Σταμάτη Σπανουδάκη, σε στίχους των Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Κωνσταντίνου Καβάφη, Νίκου Καρούζου, Νίκου Γκάτσου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Κώστα Τριπολίτη, Λίνας Νικολακοπούλου, Κώστα Βίρβου, Μανώλη Αναγνωστάκη κα.

Αυτές λοιπόν, οι πολυταξιδεμένες μελωδικές αποσκευές του Μανώλη Μητσιά, στην ελληνική οικουμενικότητα των πέντε ηπείρων, γεμάτες με το πολύτιμο υλικό των 75 δίσκων του, θα ακουστούν στη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Για να διακονηθούν ξανά μέσω της μουσικής έκφρασης και της εκφοράς λόγου ενός ακούραστου κομιστή της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας, έννοιες που διατρέχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια τον ελληνικό πολιτισμό, όπως η αρμονία, η αισθητική, το μέτρο και το κάλλος!

Αρλέτα & Λάκης ΠαπαδόπουλοςΑρλέτα & Λάκης Παπαδόπουλος

Αρλέτα &
Λάκης Παπαδόπουλος
«Η Ώρα των Τρελών»
Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Με έναν τίτλο εμπνευσμένο από τον καλό της «Λύκο», η Αρλέτα, με τη χαρισματική φωνή, έρχεται στη λίμνη της Βουλιαγμένης. Άλλωστε τι κι αν μετρά σχεδόν 50 χρόνια στο τραγούδι; Η πολυτάλαντη Αρλέτα, επιφυλάσσει πάντα μία έκπληξη, στην τέχνη, όπως και στη ζωή.

Όταν δε έχει στην... πλάτη της τον αγαπημένο της Λάκη Παπαδόπουλο, οι αισθήσεις απογειώνονται και κάθε όριο στη μουσική εμπειρία που χαρίζουν, καταργείται. Το έχουν αποδείξει από την αρχή της συνεργασίας τους, με τις αμέτρητες επιτυχίες τους. Θα το αποδείξουν για άλλη μια φορά, επί σκηνής.

Αρλέτα και Λάκης Παπαδόπουλος, δύο καλλιτέχνες που ποτέ δενσυμβιβάστηκαν με «δεδομένα» και «πρέπει», ενώ με τη διαφορετικότητά τους έκαναν την ελληνική μουσική πιο πλούσια και πιο συναρπαστική. Και είναι αυτή η εκπληκτική τους χημεία που τους φέρνει κοντά μας.

Τι θα ακούσουμε; Από αγαπημένες επιτυχίες μέχρι ανέκδοτα καινούρια τραγούδια τους (βλ. Κτήνος, Αχ Ωραία μου Πατρίδα, Με σημάδεψες, Παγωμένη Σούπα και άλλα). Αλλά «και ό, τι προκύψει» όπως διευκρινίζει κι η ίδια η Αρλέτα η οποία με νόημα εξηγεί: «Γιατί εμείς είμαστε τζαζ, όχι μόνο στη μουσική, γενικώς τζαζ».
Και, τι θα δούμε; Ο Λάκης Παπαδόπουλος, δεν έχει ιδέα. Αλλά απορεί και μονολογεί:
«Η Αρλέτα λοιπόν, όποτε και όταν επιτέλους αποφασίσει να εμφανιστεί, μου έρχεται ντυμένη, πότε χριστουγεννιάτικο δέντρο, πότε ξωτικό, αμαζόνα, χορεύτρια, με τα πέδιλα του σκι• παίζοντας τένις, βόλους• παρέα με τον γορίλα της. Ξεκάλτσωτη, αλλοπαρμένη, δυστυχοευτυχισμένη, αθλήτρια.
Προ ημερών εθεάθη σε παιδική χαρά της Κυψέλης να κάνει τσουλήθρα, μονόζυγο, κρίκους και κατοστάρι με κάτι συμμαθήτριές της από το Κατηχητικό του Ορχομενού.
Θα τη χαρώ κι εγώ μαζί σας, στη λίμνη της Βουλιαγμένης, όπως και να είναι ντυμένη. Για μένα η Αρλέτα είναι πάντα κεντημένη».

Μίμης ΠλέσσαςΜίμης Πλέσσας

Μίμης Πλέσσας & Δάκης
«Στιγμές»
Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015
Φιλική Συμμετοχή Έλενα Περβαινά

Πέρασαν "Τόσα Καλοκαίρια" από "Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά" που ο Δάκης μας ταξίδεψε με τις μελωδίες του Μίμη Πλέσσα ....
"Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα..." τo περιμέναμε όλοι ....αφού μας το χρωστάνε από το 1968 να συναντηθούν επί σκηνής , ο κορυφαίος συνθέτης με τον διαχρονικό ερμηνευτή!

Ο Δάκης ερμηνεύει "Στιγμές" του Μίμη Πλέσσα....
"Στιγμές" που γέννησαν τη συνεργασία τους
"Στιγμές" από τη μουσική πορεία του Συνθέτη αλλά και
"Στιγμές" σε 7 γλώσσες αφού ο Δάκης θα ερμηνεύσει από το album "Moments" κορυφαία τραγούδια του Μίμη Πλέσσα όπως το "Ποια νύχτα σ'έκλεψε" και το "Ένας Ουρανός μ'αστέρια "στα αγγλικά , "Ποιος το ξέρει " και "Αν σ'αρνηθώ αγάπη μου " στα γαλλικά, "Η πρώτη μας νύχτα" στα ιταλικά, "Αστέρι αστεράκι" στα βραζιλιάνικα, "Τις χάντρες" στα αραβικά και πολλές άλλες επιτυχίες όπως δεν τις έχετε ξανακούσει !!!

  • Μίμης Πλέσσας: πιάνο
  • Πάνος Δέρβος: πλήκτρα
  • Δάκης: Ερμηνεία
  • Επιμέλεια προγράμματος: Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα

Αλέκα ΚανελλίδουΑλέκα Κανελλίδου

Αλέκα Κανελλίδου
«Ταξίδι στο όνειρο»
Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Η Αλέκα Κανελλίδου μας καλεί στη Λίμνη της Βουλιαγμένης να ανασύρουμε με οδηγό τα τραγούδια, συναισθήματα αυθεντικά και πρωταρχικά, που θα ξεπηδήσουν μέσα από τις νότες και τους στίχους και θα πλημμυρίσουν τις ψυχές μας.
Η μεγάλη ερμηνεύτρια μάς ξεναγεί σε ιδιαίτερα μουσικά τοπία, όπου το ελληνικό τραγούδι συναντά τις τζαζ αρμονίες.
Η μουσική και ο λόγος ρέουν αβίαστα με στόχο να φορτίσουν τις αισθήσεις μας. Μια άκρως μυσταγωγική ατμόσφαιρα. Ένα ισορροπημένο πρόγραμμα, φτιαγμένο με πολλή φροντίδα από τον Θοδωρή Κοτεπάνο, με όλα τα τραγούδια της που αγαπήθηκαν και που της έγραψαν συνθέτες όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μάριος Τόκας, ο Σπύρος Βλασσόπουλος, ο Γιώργος Μανίκας, η Νινή Ζαχά, ο Αλέξης Παπαδημητρίου αλλά και άλλοι, όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πιο πρόσφατα.
Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με χαρακτηριστικά τραγούδια από την εργογραφία του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη. Και φυσικά δε θα λείψουν και κάποια ξενόγλωσσα, όπως το «Killing Me Softly» της Roberta Flack.
Αλέκα Κανελλίδου. Εκεί όπου η ρομαντική τραγουδοποιΐα υποστηρίζεται με τον καλύτερο τρόπο, παρέχοντάς μας τη δυνατότητα ν’ απολαύσουμε τραγούδια με αρχή, μέση και τέλος, είτε πρόκειται για μελωδικές μπαλάντες, είτε για ρυθμικά κομμάτια με μια παιγνιώδη διάθεση.
Ένα ταξίδι στο όνειρο που αγκαλιάζει με θέρμη τις αισθήσεις κάθε ακροατή.

Γιώργος ΚατσαρόςΓιώργος Κατσαρός

Γιώργος Κατσαρός
«Μουσικά φεγγάρια»
Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

O Γιώργος Κατσαρός είναι ένας συνθέτης και μουσικός που έχει διαγράψει τη δική του ιστορία στον καλλιτεχνικό χώρο και συνεχίζει και σήμερα με ιδέες και μουσικές προτάσεις.
Συνθέσεις του έχουν τραγουδήσει η Μαρινέλλα, ο Γιάννης Πάριος, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και πολλοί άλλοι.
Τα τραγούδια του αγαπήθηκαν από όλους μας, τα πιο πολλά σε στίχους του Πυθαγόρα: «Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε», «Κάθε λιμάνι και καημός» και άλλα.
Στη λίμνη της Βουλιαγμένης ο Γιώργος Κατσαρός θα μας ταξιδέψει με το σαξόφωνό του.

Με τη λυρική φωνή της Ελένης Σταμίδου και με τους μουσικούς σολίστες του θα ερμηνεύσουν... φεγγαροτράγουδα.

Παίζουν οι μουσικοί:

  • Κώστας Νικολόπουλος: κιθάρα
  • Κώστας Αναδιώτης: πλήκτρα
  • Γιάννης Σαρόγλου: μπάσο

NoloseNolose

Nolosé
feat. Christos Rafaelides and Hector Martignon
“Latin New York”
Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Οι Nolosé, Latin-jazz μπάντα που εδρεύει στην Ελβετία αλλά έχει κουβανέζικες καταβολές, συμπράττει με τον Έλληνα βιμπραφωνίστα, που έχει έδρα του τη Νέα Υόρκη, Χρήστο Ραφαηλίδη, και τον κορυφαίο πιανίστα της Latin-jazz, Hector Martignon, σε ρυθμούς που ακροβατούν ανάμεσα στη τζαζ, την κουβανέζικη σάλσα και τις ελληνικές μελωδίες...
Οι Nolosé, που ιδρύθηκαν το 2004 στη Λωζάνη, είναι τώρα μια από τις πιο αναγνωρισμένες και δημοφιλείς salsa και Latin-jazz μπάντες στην Ελβετία, αλλά και την Ευρώπη. Την τελευταία δεκαετία, το σχήμα έχει κάνει εκατοντάδες συναυλίες, με σημαντικότερους σταθμούς το Montreux Jazz Festival και το Havana Jazz Festival. Το ταξίδι στην Κούβα ήταν μια ευκαιρία για την μπάντα να ηχογραφήσει τον τέταρτο δίσκο της με τίτλο “Que Cuenta la Havana?”, το οποίο ήταν υποψήφιο και κέρδισε το βραβείο στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό Cubadisco.
Ο Χρήστος Ραφαηλίδης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μια από τις σημαντικότερες φιγούρες της Νεοϋορκέζικης jazz σκηνής, όπου ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια, δημιουργεί έναν ήχο γεμάτο ενέργεια, συνδυάζοντας ήχους jazz, funk και latin. Ιδρυτής και leader των Manhattan Vibes, παίζει και ηχογραφεί με καταξιωμένους μουσικούς παγκόσμιας εμβέλειας όπως τους Ravi Coltrane, Antonio Sanchez, Donny McCaslin, Joe Locke, Ron Affif και τον τρομπετίστα θρύλο Randy Brecker.
Όσο για τον γενημμένο στην Κολομβία Hector Martignon, ειναι ένας από τους πιο περιζήτητους Latin-jazz πιανίστες στη Νέα Υόρκη σήμερα. 5 φορές υποψήφιος για Grammy, συμπεριλαμβανομένων των δύο τελευταίων του CD, "Refugee" και "Second Chance", ο Hector έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα, όπως είναι οι Paquito D'Rivera, Ray Barretto, Paul Simon, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ρωσίας και πολλοί άλλοι.

Νότης Ναυρουδής - Αναστασία ΜουτσάτσουΝότης Ναυρουδής - Αναστασία Μουτσάτσου

Νότης Ναυρουδής
Αναστασία Μουτσάτσου
«Τα μυστικά της λίμνης...»
(Συμπράτουν: Γιώργος Τοσικιάν-Μαρίνα Τσοκάνη)
Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Οι λίμνες κρύβουν τα μυστικά των ανθρώπων. Τραγούδια, μελωδίες, στίχους, παραμύθια και μαγείες...
Η μουσική μπορεί και καταφέρνει να μετατρέψει την κόλαση σε παράδεισο, να γίνει φώς και να φωτίσει την γκρίζα καθημερινότητα, να δώσει αξία στη στιγμή και να μας θεραπεύσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αυτό είναι κάτι που ο λαός μας το γνωρίζει από την αρχαιότητα και δεν αποτελεί είδηση. Αρκεί να έχουμε ανοιχτή την καρδιά μας και να αφεθούμε στην μαγεία της.

Αυτό προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια με επιμονή και αγάπη, ο Νότης Μαυρουδής και η Αναστασία Μουτσάτσου και υπάρχουν πολλοί που μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι το καταφέρνουν σε κάθε τους κοινή εμφάνιση.

Οι δύο καλλιτέχνες, με την γνωστή τους ευαισθησία και την εξαιρετική τους ερμηνεία προτείνουν στους φίλους του τραγουδιού μια μουσική περιπλάνηση στα πιο όμορφα τοπία της μουσικής δημιουργίας, αλλά και στα δικά τους ξεχωριστά κομμάτια. Μια περιπλάνηση που εκκινεί από την περίοδο του Νέου Κύματος, για να περάσει στην έντεχνη μπαλάντα και από εκεί στη γοητευτική ατμόσφαιρα σύγχρονων τραγουδιών που σημάδεψαν το κοινό συναίσθημα:

Τραγούδια του Νότη Μαυρουδή, τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο της Αναστασίας Μουτσάτσου, τραγούδια κορυφαίων συνθετών, μουσικές του κόσμου, υπέροχα κιθαριστικά ντουέτα με τον Νότη Μαυρουδή και τον Γιώργο Τοσικιάν, με την Μαρίνα Τσοκάνη στα πλήκτρα, αλλά και απρόσμενες διασκευές, συνθέτουν ένα μοναδικό ηχητικό πανόραμα...

Ευανθία ΡεμπούτσικαΕυανθία Ρεμπούτσικα

Ευανθία Ρεμπούτσικα
“Κόντρα στον καιρό»
Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Οι μελωδίες της μας μεταφέρουν από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, στα ονειρικά σοκάκια του Παρισού και από κει σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο.

Το μουσικό αυτό ταξίδι περιλαμβάνει μουσικές από πολυβραβευμένα soundtracks όπως η "Πολίτικη Κουζίνα", το "Babam ve oglum" και το "Ulak", συνθέσεις από την πιο πρόσφατη δουλειά της για την ταινία "Birleşen Gönüller", ορχηστρική μουσική από το δημοφιλές άλμπουμ "Το Aστέρι και η Eυχή"καθώς και έργα από θεατρικές παραγωγές, όπως η "Φθινοπωρινή Iστορία", το "Συρανό ντε Μπερζεράκ" το οποίο ενθουσίασε το κοινό για δύο συνεχόμενες χρονιές και “Το Τρίτο Στεφάνι”.

Μαζί με τις πολυαγαπημένες μελωδίες της Ευανθίας, οι ταλαντούχοι μουσικοί που είναι στη σκηνή μαζί της, φέρνουν ο καθένας το μοναδικό του στυλ στη συναυλία: ο Ανδρέας Συμβουλόπουλος με το τζάζ άγγιγμα του στο πιάνο, ο Πάνος Δημητρακόπουλος ο οποίος θα σας μαγέψει στο κανονάκι και ο Νίκος Παπαναστασίου στο ακορντεόν.

Η ενέργεια που δημιουργείται επί σκηνής μεταξύ της Ευανθίας και του κοινού είναι γνωστή και μαζί με τους τέσσερις σολίστες στη σκηνή, κάνουν κάθε παράσταση μια μοναδική εμπειρία!

  • Ανδρέας Συμβουλόπουλος – πιάνο
  • Πάνος Δημητρακόπουλος – κανονάκι
  • Νίκος Παπαναστασίου - ακορντεόν
  • Νίκος Βεκύρης – ήχος