Το Συμπόσιον στην Επίδαυρο

Αφίσα, Το Συμπόσιον στην Επίδαυρο Αφίσα, Το Συμπόσιον στην Επίδαυρο

Στα πλαίσια του 6ου Επιδαύριου Δρόμου 2015, στην τελετή λήξης θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Στάδιο του Ασκληπιείου, την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 στις 21:00, το μουσικό δρώμενο Συμπόσιον του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή με ερμηνευτή το Θοδωρή Βουτσικάκη και συμμετοχή της ηθοποιού Βερόνικας Ηλιοπούλου.

Το Συμπόσιον είναι ένας κύκλος τραγουδιών με θέμα τον Οίνο & τον Έρωτα μέσα από διαφορετικές εποχές της ελληνικής ποίησης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ένα έργο με τραγούδια αποκλειστικά για το συμβολισμό και τον πολιτισμό του κρασιού έτσι όπως εκφράστηκε μέσα από την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας στο μάκρος είκοσι πέντε αιώνων αδιάκοπης πορείας.

Mελοποιείται αρχαία, ελληνιστική, βυζαντινή, δημοτική, φαναριώτικη, μεσοπολεμική και σύγχρονη ελληνική ποίηση, η οποία αντλεί τη θεματική της μέσα από αιώνια ελληνικά σύμβολα όπως ο οίνος, το αμπέλι, το σταφύλι, ο Διόνυσος και η ηδύτητα του έρωτα.

Ποιήματα και κείμενα των Ομήρου, Ευριπίδη, Ανακρέοντα, Εύβουλου, Άλεξις, Eυαγγελιστή Ιωάννη, Ακριτικά Δημοτικά, Αθ. Χριστόπουλου, Εμ. Ροϊδη, Γ. Δροσίνη, Κ. Π. Καβάφη, Κ. Κρυστάλλη, Λ. Πορφύρα, Ν. Λαπαθιώτη, Γ. Ρίτσου και άλλων ποιητών αποτελούν τις ψηφίδες που συνθέτουν το Συμπόσιον.

Διοργανωτές του 6ου Επιδαύριου Δρόμου 2015 είναι οι Δήμος Επιδαύρου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και ο ΣΕΓΑΣ Ναυπλίου.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας για το Συμπόσιον: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ
Το Σ Υ Μ Π Ο Σ Ι Ο Ν στην ΕΠΙΔΑΥΡΟ
Ερμηνευτής:
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ
Στο πιάνο ο συνθέτης

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015, ώρα: 21:00
[Είσοδος Ελεύθερη]

ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
(6ος ΕΠΙΔΑΥΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2015)

Έκθεση εικόνων

Θοδωρής ΒουτσικάκηςΔημήτρης Μαραμής