Traditional & modern Jazz

Ξένια Ντάνια Ξένια Ντάνια

Το κυριακάτικο βράδυ 5 Απριλίου 2015 στο Αντίσκηνο του Τρένου γνωστοί μουσικοί της ελληνικής τζαζ σκηνής με τη νεοσύστατη μπάντα τους Sera Bellos & P.P. 69 μας καλούν με μπρίο, παιχνιδιάρικη διάθεση, χιούμορ και μία ζεστή, «μαύρη» φωνή, να δώσουμε μαζί τους τον ρυθμό και να απολαύσουμε mainstream jazz και την αναβίωση του Great American Songbook, μέσα από gospel και hard bop επιρροές.

Με αγάπη στην παραδοσιακή και σύγχρονη Jazz και επιρροές από bebop, gospel και soul, δημιουργούν πρωτότυπες μουσικές προσεγγίσεις αγαπημένων jazz standards. To γκρουπ έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ και μετρά πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθηνάς και της περιφέρειας.

Το σχήμα αποτελείται από τους:

  • Ξένια Ντάνια (φωνή)
  • Παντελή Μπενετάτο (πιάνο)
  • Σεραφείμ Μπέλλο(ντραμς)
  • Ηλία Καρκαβέλια (κοντραμπάσο)

Η Ξένια Ντάνια, αν και μόλις 20 ετών, διαθέτει μία αισθαντική, βαθιά και δυναμική φωνή, που αντικατοπτρίζει τις μουσικές της καταβολές από την τζαμαϊκανή μητέρα της, αλλά και το ερμηνευτικό της ταλέντο, κληροδότημα του πατέρα της, καλλιτέχνη Ζανό Ντάνια. Η Ξένια σπουδάζει τεχνική φωνής και τζαζ τραγούδι με τη Σοφία Νοητή, ενώ παίρνει μαθήματα τζαζ πιάνου και θεωρίας με τον Γιώργο Βούρο.. Είναι μόνιμο μέλος του σχήματος Sera Bellos & P.P. 69 και όσοι την ακούν, απολαμβάνουν την ώριμη φωνή της και αντιλαμβάνονται αμέσως ότι έχουν μπροστά τους μία ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη τζαζ ερμηνεύτρια.

Παντελής ΜπενετάτοςΠαντελής Μπενετάτος

Ο πειραιώτης Παντελής Μπενετάτος από τα τέλη της δεκαετίας του '70 συμμετείχε σε διάφορα ροκ συγκροτήματα ως πιανίστας. Συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες, όπως τους Χ. Αλεξίου, Γ. Χατζηνάσιο, Δ. Γαλάνη, Γ. Πάριο, Μ. Λιδάκη, Α. Πρωτοψάλτη κ.α. Με τη τζαζ ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια, έχοντας συμπράξει με πολλούς διακεκριμένους μουσικούς (Γ. Τρανταλίδη, Γ. Φιλιππίδη, Γ. Φακανά, Β. Ρακόπουλο, Ralph Peterson, Bobby Watson, Chuck Berry, Trilok Gurtu, David Lynch, Jimmy Cobb, Miles Griffin, Tony Remy κ.α.) και έχει υπάρξει μέλος γνωστών τζαζ συγκροτημάτων, όπως τα Γιώργος Τρανταλίδης Quintet, Jazz Workshop, Mode Plagal, Τάκης Μπαρμπέρης Quintet, New Edition κ.α. Σήμερα διδάσκει τζαζ πιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και μοντέρνο πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου. Έχει κυκλοφορήσει δύο δισκογραφικές δουλειές, το άλμπουμ Stepping Out Vol. 1, σε συνεργασία με τον Σ. Παναγιωτόπουλο και το cd Ανάφλεξις με το συγκρότημα Πυρός Αιθήρ, ενώ έχει λάβει μέρος και σε πολλές ηχογραφήσεις, όπως στη δισκογραφική δουλειά του Γ. Τρανταλίδη Global Vision.

Σεραφείμ ΜπέλλοςΣεραφείμ Μπέλλος

Ο ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλος, ιδρυτής των Sera Bellos & P.P. 69, ξεκίνησε παίζοντας σε ερασιτεχνικά ροκ συγκροτήματα και αργότερα στην ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού. Από το 1991 άρχισε να ασχολείται με τη τζαζ, αρχικά σπουδάζοντας στο εργαστήρι κρουστών των Λ. Πλιάτσικα και Ν. Τουλιάτου και συμμετέχοντας στο γκρουπ κρουστών του και συνεχίζοντας στο φημισμένο παρισινό ΙACP με γάλλους και αμερικάνους δασκάλους της τζαζ και παίζοντας σε διάφορα σχήματα. Αργότερα σπουδάζει στη Νέα Υόρκη δίπλα σε σημαντικούς μουσικούς της παγκόσμιας τζαζ σκηνής, όπως τους Joe Chambers, "Jabali" Billy Hart, Ali Jackson, Bruce Cox, Vanderlei Pereira, Jimmy Cobb, Bobby Durham, Ralph Peterson, Eric Harland, Gregory Hutchinson, E. J. Strickland κ.α. ενώ παίρνει μαθήματα από τους Elvin Jones και John Hicks.
Επιστρέφοντας στην Αθήνα ιδρύει το λάτιν-τζαζ γκρουπ Cubana Bop και συμμετέχει στο γκρουπ Tierra Brava, ενώ συνεργάζεται με αμερικανούς τζαζίστες και περιοδεύει με συνθέτες και τραγουδιστές όπως τους Λ. Κόκκοτο, Γρ. Μπιθικώτση, Μ. Λίντα και άλλους. Η δισκογραφική δουλειά του περιλαμβάνει συνεργασίες με τους Tierra Brava, Ανάκατα, Down Town Beat, Γιώργο Ψυχογιό και Big Band Guru. Σήμερα παίζει στα δικά του σχήματα, συμπράττει με διάφορους καλλιτέχνες και συμμετέχει σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ, ενώ διδάσκει ντραμς στα Εθνικά Ωδεία.

Ηλίας ΚαρκαβέλιαςΗλίας Καρκαβέλιας

Τέλος, ο Ηλίας Καρκαβέλιας, νεοσύστατο μέλος του Sera Bellos & P.P. 69, ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική σε πολύ μικρή ηλικία, παίζοντας κλασικό πιάνο. Συνέχισε μελετώντας ηλεκτρικό μπάσο, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε funk-soul μπάντες. Τα τελευταία δύο χρόνια παίζει κοντραμπάσο, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα με τον Παρασκευά Κίτσο και τον Περικλή Τριβόλη.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
Traditional & modern Jazz

Κυριακή 5 Απριλίου 2015 στις 21.00
Γενική Είσοδος: 5€
Μπύρα 3,5 € / Ποτό 5,5 € / φαγητό από € 4,5

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «το Τρένο στο Ρουφ»
Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988
καθημερινά εκτός Δευτέρας 10.00–14.00 & 18.00–22.00
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
10' με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός
FREE WI-FI / ΔΩΡΕΑΝ PARKING
www.totrenostorouf.gr
www.facebook.com/ToTrenoStoRoufRailwayCarriageTheater
https://twitter.com/ToTrenoStoRouf