Μουσικές Εκδηλώσεις στο Floral

Sugahspank & Swing Shoes Sugahspank & Swing Shoes

Το Floral συνεχίζει να υποδέχεται γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα σε live εμφανίσεις στο γνώριμο και φιλόξενο χώρο του στα Εξάρχεια, από 30/12/2014 έως και 10/1/2015.

ΤΡΙΤΗ 30/12/2014: SUGAHSPANK & SWING SHOES
Η μόνιμη πλέον συνεργασία των Swing Shoes με την Sugahspank! έχει σημαδέψει και τους δύο. Όλες οι προηγούμενες εμφανίσεις τους στο Floral ήταν εκρηκτικές με πολλά απρόοπτα «τζαμαρίσματα». H χημεία μεταξύ μουσικών, χώρου και κοινού είναι πια δοκιμασμένη και πετυχημένη. Η τελευταία συναυλία της χρονιάς την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου είναι από αυτές που δεν χάνονται! #Βlack music #Folk #Gypsy Swing #Gospel #Blues

  • Sugahspank! – Φωνητικά
  • Άδωνις Γουλιέλμος - Κιθάρα
  • Γιώργος Κούτρας – Κιθάρα, Κλαρινέτο
  • Πάνος Τομαράς - Μπάσο
  • Βαγγέλης Κασβίκης – Ντραμς
  • Ιάκωβος Κρόκος – Φυσαρμόνικα

Στις 22:00 | Είσοδος 5 ευρώ

ΠΕΜΠΤΗ 01/01/2015: DIMITRIS TASENAS & THE SOUL VIBRATORS

Δημήτρης Τάσαινας & the Soul Vibrators

Η συμβατότητα της μνήμης με τον χρόνο.
"Το λογοπαίγνιο του χρόνου σαν μια μονάδα μέτρησης μιας ορισμένης χρονικής περιόδου και ο χρόνος μιας αόριστης και υποκειμενικής κατάστασης που η μνήμη ανακαλεί"
Α.Κ.

Την 1η Ιανουαρίου, ανήμερα Πρωτοχρονιάς οι Soul Vibrators δεν πρόκειται να ασχοληθούν με τις παραπάνω εννοιολογικές αναζητήσεις, αφήνοντας τον Προυστ αυτή τη φορά στο συρτάρι. Θα στήσουν όμως μια γιορτή για όσα ζήσαμε και όσα έρχονται. Οι ευχές για το νεο έτος θα έχουν χρώμα rock n roll , με τον Garage ήχο και την ψυχεδελική ουτοπία να καθορίζουν τη διάθεση της βραδιάς. Μέσα σε αυτό το κλίμα καλοσωρίζουν επί σκηνής τους φίλους Σοφία Φίλωνος, Κωνσταντίνο Κόκκινο και Ρένα Ρασούλη αλλά και τις Prudence Tapes στα decks για το warm up and after party!!! O παλμός από το ερχόμενο πάρτυ θα αποτελέσει μια στιγμή αδιάβλητη από τη λήθη του χρόνου αποτυπωμένη στη μνήμη για την επόμενη ετήσια ανασκόπηση σου. Καλή Χρονιά!!!

  • Δημήτρης Τάσαινας, φωνή
  • Αλέξανδρος Καραδήμος, ηλεκτρική κιθάρα
  • Δημήτρης Γρηγοριάδης, τύμπανα
  • Παύλος Μαραγκός, ηλεκτρικό μπάσο
  • Χρήστος Σπηλιόπουλος, τρομπόνι
  • Special Guests: Κωνσταντινος Κόκκινος
  • Σοφία Φίλωνος
  • Ρένα Ρασούλη
  • Guest Dj: "Τhe Prudence Tapes"
  • Επιμέλεια Ήχου: Στέφανος Μπάμπης

Στις 22:00 | Είσοδος 3 ευρώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02/01/2015: ME WEATHERS

Me Weathers

Οι Me Weathers είναι μια blues μπάντα που παίζει blues και αξίζει να το τονίσουμε διότι έχουν πολύ σοβαρούς λόγους γι'αυτό.

Όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι:
Το καλοκαίρι του '64 στη μέση της παγκόσμιας περιοδείας του Κώστα Νταλάρα έπεσε το αεροπλάνο του στα βάθη της Σαχάρα. Μοναδικοί επιζώντες ο Μάνος και η Τζένη που βγήκαν σόι επειδή η ξαδέρφη του Γιώργου είναι κουμπάρα με τη γυναίκα του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας.
Ο Γιώργος που περνούσε τυχαία από το σημείο έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες. Δεν πρόλαβε όμως γιατί του μάσησε το πόδι ένας κροκόδειλος.
Η Τζένη που δεν είχε πάθε τίποτα από τη σύγκρουση έφαγε τον κροκόδειλο, ο οποίος όμως είχε προλάβει να σπάσει με την ουρά του το χέρι του Μάνου, προκαλώντας αδιόρθωτη βλάβη.
Η τραγική αυτή εξέλιξη που ένωσε τις μοίρες των τριών ανθρώπων τους οδήγησε στην απόφαση να ιδρύσουν την εταιρεία The Me Weathers κατασκευής ελαστικών για μηχανές chopper. Η συνέχεια της ιστορίας και της πτώσης της εταιρείας κολοσσού είναι γνωστή από τις κυριακάτικες αθλητικές εφημερίδες, το κεντρικό δελτίο του Mega και την εκπομπή "Αξίζει να το δεις".

Τον Ιανουάριο του 2010 οι τρεις πάλαι ποτέ συνεργάτες συναντήθηκαν στο επισκεπτήριο του αυτοφωράκια φίλου τους Δημήτρη και αποφάσισαν να μιλήσουν στον κόσμο για όλον αυτό τον πόνο του παρελθόντος.
Στις εμφανίσεις γίνεται λαχειοφόρος που κληρώνει κάθε Πέμπτη με Μεγάλο Δώρο λάστιχα MeWeathers για την chopper σας. Μην πετάτε τα κουπόνια σας!

Στις 22:00 | Είσοδος 3 ευρώ

ΣΑΒΒΑΤΟ 03/01/2015: BELLEVILLE

Belleville

Οι Belleville είναι ένα γκρούπ που μετράει σχεδόν τρία χρόνια ζωής. Γεννήθηκε στις αρχές του 2011 . Έμπνευση του ονόματος φυσικά αποτέλεσε η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Sylvain Chomet, les Triplettes de Belleville. H σκοτεινή ατμόσφαιρα των cabaret του μεσοπολέμου, η μελαγχολική και νοσταλγική διάθεση, οι λεπτές πινελιές χιούμορ, συνοδεύουν αισθητικά τη μουσική τους. Οι επιρροές τους ξεκινούν από την jazz και την blues, το swing του μεσοπολέμου, την μουσική για το θέατρο, και κάθε μορφή σύγχρονης προσέγγισης όλων των προηγουμένων. Αγαπημένοι καλλιτέχνες ,ενδεικτικά, οι Django Reinhardt, Muddy Waters, Ella fitzgerard, Billie Holiday,Tom Waits, Tiger Lillies, Jill Tracy , καθώς και πολλοί ακομα.

Έχουν εμφανισθεί σε πολλές σκηνές και μαγαζιά εντός και εκτός Αθηνών όπως Faust Bar, Half Note,Gazarte,Σταυρός του Νότου, Cabaret Voltaire, Dizzy Miles, Darling , Piquet, After Dark , κ.α . Πρώτη εμφάνιση έκαναν στο project RETROPOLIS 1 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , πέρσυ άνοιξαν μαζί με άλλες μπάντες τη συναυλία των Pupini Sisters στο Gagarin205 , συμμετείχαν στο φετινο φεστιβάλ Μικρό Παρίσι των Αθηνών καθώς και στο Φεστιβαλ Χρωμάτων , τους είδαμε και δύο φορές στο φεστιβάλ Μέρες Ρεθύμνου στην Κρήτη καθώς και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα .

Οι Belleville, ξεκινούν το ταξίδι τους προσεγγίζοντας δικές τους συνθέσεις και διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και ήχο. Πιστεύοντας πως σύμφωνα με την σημερινή μουσική πραγματικότητα, τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο σύγχρονο από το ρετρό, οι Belleville δίνουν rendez-vous με την

Μαφία του δρόμου, το κομψό στυλ και πάνω από όλα με την μουσική να παίζει το ρόλο του «οργανωτή» του εγλήματος. Σας περιμένουν με τα τσιγάρα κολλημένα στο στόμα σας..

Τα υπόλοιπα επί σκηνής..

Οι Belleville είναι:

  • Δώρα Τσίγκα : Φωνή
  • Πέτρος Λαμπρίδης : Κόντρα μπάσο
  • Ειρήνη Αναστασίου : Tσέλο
  • Γιάννης Καφετζόπουλος : Πιάνο
  • Σωτήρης Πέπελας : Τρομπέτα
  • Θοδωρής Χριστοδούλου : Tύμπανα

Στις 22:00 | Είσοδος 5 ευρώ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/01/2015: HRACH ALTUNYAN

Hrach Altunyan

Οι Hrach Altunyan Band (Χρατς Αλτουνιάν) είναι μια blues/rock μπάντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2013. Στον ένα χρόνο της ενεργής τους παρουσίας έχουν παίξει σε μεγάλα μαγαζιά της Αθήνας και έχουν συμμετάσχει σε καταξιωμένα φεστιβάλ και συναυλίες.

Με τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, ο οποίος περιέχει δυναμικά κομμάτια όπως "I'm Gonna Leave You" αλλά και αυθεντικά blues όπως το "Long Way Home", ο Hrach Altunyan με την ενέργεια του και πλαισιωμένος από την καταπληκτική μπάντα του έρχεται να μας γεμίσει αισιοδοξία και να επαναφέρει ξεχασμένες μουσικές από τα Blues του Muddy Waters, και του John Lee Hooker μέχρι τα γρέζια του Bruce Springsteen.
Οι Hrach Altunyan Band με τον Hrach Altunyan (Κιθάρα-Φωνή), τον Γιώργο Ζαρκαδούλα (Τύμπανα), τον Γιάννη Παναγόπουλο (Μπάσο) και τον Νίκο Καπετάνογλου (Κιθάρα) καταφέρνουν, με την δική τους μοναδική αισθητική, όχι μόνο να ζωντανέψουν τα κομμάτια της αληθινής Blues εποχής αλλά και να τα διασκευάσουν σε μια πιο ενεργητική και δυναμική πραγματικότητα.

Στις 22:00 | Είσοδος 5 ευρώ

FLORAL
Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων
Τ: 210 3800070 / www.floralcafe.gr

www.facebook.com/floral.exarhia
www.twitter.com/FloralExarhia
www.instagram.com/FloralExarchia
www.youtube.com/FloralExarchia