Μεγάλη αναδρομική έκθεση για την «Ανθρώπινη Μορφή στην Τέχνη» από ΕΕΤΕ

Μία μεγάλη αναδρομική έκθεση, τη μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, πραγματοποιεί από τις 21 Δεκεμβρίου, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, για να γιορτάσει τα 65 του χρόνια. Η «Ανθρώπινη μορφή στην τέχνη» θα φέρει το κοινό κοντά στο έργο 1.200 καλλιτεχνών, ενώ η Τεχνόπολις θα πλημμυρίσει από 2.000 έργα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2010.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της έκθεσης έγκειται στο γεγονός οτι δένει τις γενιές μεταξύ τους. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η διοργάνωση μιάς τέτοιας έκθεσης, λαμβανομένου υπ'όψιν ότι συμμετέχουν 1.200 εικαστικοί καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί, καθηγητές της ΑΣΚΤ παλαιότεροι και νεότεροι.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της ιστορικής και διαχρονικής διαδρομής του Επιμελητηρίου, η οποία είναι ταυτισμένη με την ιστορία της τέχνης στην νεότερη Ελλάδα, δεδομένου οτι το ΕΕΤΕ το 2010 συμπληρώνει τα 65 του χρόνια.

Επίσης, γίνεται μία προσπάθεια προκειμένου να αναβιώσει ο θεσμός της Πανελλήνιας Έκθεσης, η οποία λάμβανε χώρα ανά διετία μέχρι το 1987.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν πάνω από 2.000 έργα σε όλες τις αίθουσες και τον περιβάλλοντα χώρο της Τεχνόπολις, ενώ μεταξύ των εικαστικών καλλιτεχνών μελών του ΕΕΤΕ που θα παρουσιάσουν έργα τους περιλαμβάνονται και καλλιτέχνες που συνθέτουν την ιστορία της τέχνης για την σύγχρονη Ελλάδα.

Θα παρουσιαστούν έργα των Νικολάου, Τέτση, Μυταρά, Μπότσογλου, Κεσσανλή, Αρμακόλα, Παπαγιάννη, Σκλάβο, Παππά, Καλαμάρα, Νικολαίδη, Μουστάκα, Απάρτη, Καπράλο, Σώχο, Μπουζιάνη, Παρθένη, Παπαλουκά, Ιακωβίδη, Γουναρόπουλο, Βικάτο, Γαίτη, Αργυρό, Κοκκινίδη, Γραμματόπουλο, Κεφαλληνό, Κατράκη, Τάσσο, και πολλών άλλων.

734_PARTHENHS_KWNSTANTINOS
Κωνσταντίνος Παρθένης
tetsis
Παναγιώτης Τέτσης

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης θα εκτεθεί υλικό από τα αρχεία του Επιμελητηρίου, με ιδιόγραφα βιογραφικά, αιτήσεις και υπογραφές των ιδρυτικών μελών του, όπως: Παρθένη, Βικάτου, Σώχου κ.λπ.

Ο κατάλογος-λεύκωμα της έκθεσης, 640 σελίδων, αποτελεί αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή.

 

Info:

Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι