Έκθεση του design studio Objects of Common Interest στο παλαιοπωλείο Μαρτινός

Ο ΜΑΡΤΙΝΟΣ με χαρά παρουσιάζει την έκθεση «Memory Acts», με έπιπλα και αντικείμενα σχεδιασμένα από τους χαρισματικούς αρχιτέκτονες και σχεδιαστές, Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδα Τραμπούκη και το στούντιό τους Objects of Common Interest.

Ο τίτλος της έκθεσης παραπέμπει σε αφηρημένες αναμνήσεις στιγμών και αντικειμένων καθημερινής χρήσης, όπως τα fer forgé έπιπλα στις αστικές βεράντες. Η υλοποίηση τους αποτελεί μια συνθετική άσκηση, με στόχο την εξερεύνηση της αλληλεπίδρασης των υλικών, στο χρώμα και στη διαφάνεια, στην άρθρωση και την αντιπαράθεση των μορφών. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία εργονομικών επίπλων και χρηστικών αντικειμένων, όπου τα φυσικά υλικά, όπως το μάρμαρο, το γυαλί και το σίδερο συνυπάρχουν με το χυτό ακρυλικό.

Η Ελένη Πεταλωτή και ο Λεωνίδας Τραμπούκης είναι ιδρυτές της αρχιτεκτονικού γραφείου LOT με βάσεις τη Νέα Υόρκη, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Το γραφείο τους συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό Wallpaper* (7/2014), στη λίστα των ανερχόμενων αρχιτεκτονικών γραφείων παγκοσμίως. Το 2015 ίδρυσαν το design studio Οbjects of Common Interest στη Νέα Υόρκη, με στόχο τη δημιουργία αντικειμένων και εγκαταστάσεων (Flatiron Skyline, NY & Musée National des Beaux-Arts, Quebec, 2016, Athlos, Art Athina 2017,New Reflections, MATTER, ΝΥ έως 9/12/2017).
  • Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017.
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00-15:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-20:00.