Καλοκαιρινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Υποδεχόμαστε τον Ιούλιο στο λιμάνι, 12-15.07 & 19-22.07, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με δύο αλλιώτικα καλοκαιρινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, ξεκινώντας....από το Μηδέν!

Το πρόγραμμα, που έχει οργανωθεί από τους μουσειοπαιδαγωγούς του ΚΜΣΤ και τους συνεργάτες τους, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών και μας υποδέχεται στον κόσμο του design, της αρχιτεκτονικής, της κίνησης, του φωτός και των κυκλωμάτων.

Οι μικροί μας φίλοι –συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα, να έχουν μαζί τους καπέλο, παγούρι, και δεκατιανό για το ενδιάμεσο μικρό διάλειμμα!

Αναλυτικά το πρόγραμμα & πληροφορίες εγγραφής

Α’ κύκλος: Τρίτη 12 - Παρασκευή 15 Ιουλίου

Το θέμα το πρώτου εργαστηρίου θα κινηθεί γύρω από τον κόσμο του design και της αρχιτεκτονικής. Με σημείο εκκίνησης την έκθεση με αντικείμενα design της συλλογής του Στέργιου Δελιαλί που θα φιλοξενείται εκείνο το διάστημα στο ΚΣΤΘ, θα εμπνευστούμε μέσα από διάφορα αντικείμενα-εκθέματα για να φτιάξουμε απλές αλλά και πολύπλοκες κατασκευές, που έχουν να κάνουν με καθημερινά αντικείμενα μικρής και μεσαίας κλίμακας (π.χ. φωτιστικά, μακέτες επίπλων κ.ά).

Β’ κύκλος: Τρίτη 19 - Παρασκευή 22 Ιουλίου

Το δεύτερο εργαστήριο θα είναι επίσης κατασκευαστικό και θα εμπλέξει την τεχνολογία. Φτιάχνουμε κυκλώματα με μπαταρίες, κατασκευές με χαρτιά και ανακυκλώσιμα υλικά , μηχανές που κινούνται, δονούνται, αναβοσβήνουν παίρνουν μορφές και φτιάχνουν σχηματισμούς και πορείες.

Γενικές Πληροφορίες

  • Πότε: 12-15.07 & 19-22.07 / 11:00-14:00
  • Συμμετοχή: 45 / το παιδί, ανά κύκλο εγγραφής. Έκπτωση 10% για αδέρφια
  • Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2310 593270 (Τρίτη-Παρασκευή 11:00-16:00
  • Ομάδα εργασίας: Εύη Παπαβέργου & Κατερίνα Παρασκευά / Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΚΜΣΤ Κατερίνα Μπακαλιού / Αρχιτέκτονας , Ιωάννα Μυρτώ Χατζηγεωργίου / Ηλεκτρολόγος Μηχανικός