Λυκόφως: Έκθεση του Ηλία Αηδονίδη στην Γκαλερί Cube

Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 την καινούρια δουλειά του Ηλία Αηδονίδη με τίτλο “Λυκόφως”.

Πέρα από την απεικόνιση οικείων αστικών αποσπασμάτων, ο εικαστικός έχει σκοπό να εξερευνήσει τη σχέση του θέματος με το περιβάλλον του, υπό συνθήκες έντονου κοντράστου ή χαμηλού φωτισμού, όπως κατά τη διάρκεια του λυκόφωτος, ενώ παράλληλα στρέφει το ενδιαφέρον στο δεύτερο πλάνο και καθιστά το πρωτεύον (θέμα – οικοδομήματα) σχετικά αδιάφορο, έως και μέσο ανάδειξης του δευτερεύοντος.

Κεντρικό άξονα της ενότητας αυτή, αποτελεί η “ανάποδη ματιά”, όπου η παραδοσιακή εφαρμογή των εικαστικών αξιών ανατρέπεται μετατοπίζοντας τη χρήση των χρωμάτων και την απόδοση του φωτός στο φόντο, ανάγοντάς το σε πρώτο θέμα.

Συνδετικό ρόλο, ανάμεσα στο εμπρός και πίσω επίπεδο του έργου, κατέχουν οι κεραίες και τα ηλεκτρικά καλώδια.

Τα φεγγάρια που εντάσσονται σε όλα τα έργα δεν εντείνουν μόνο τη συνοχή του συνολικού εκθεσιακού υλικού, ούτε τυγχάνουν απλά διακοσμητικά στοιχεία, αλλά καθίστανται κομβικοί λειτουργικοί παράγοντες, απαραίτητοι για τη συνθετική αρτιότητα του κάθε έργου ξεχωριστά.

Τέλος, η δουλειά αυτή χαρακτηρίζεται ως εξέλιξη της προηγούμενης ενότητας “ορίζοντες”, όπου το ακρυλικό χρώμα και ο καμβάς παίρνουν τη θέση της ακουαρέλλας και το βλέμμα στρέφεται ψηλά στο φεγγαρόφωτο ουρανό υπενθυμίζοντας τη φύση της ύπαρξής μας ως “άνω θρώσκοντες”.

Γενικές Πληροφορίες

  • Τοποθεσία: cube gallery, Μιαούλη 39, Πάτρα
  • Ημερομηνία: Εγκαίνια: Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στις 20.00
  • Διάρκεια: 13 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2015
  • Ώρες λειτουργίας: Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00, Τετάρτη Σάββατο 10.00 – 14.00
  • Πληροφορίες: τηλ. 2611110069