Εικαστικό Project Removement από το Santorini Arts Factory

To Santorini Arts Factory παρουσιάζει με χαρά το εικαστικό project Removement και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης το Σάββατο 13.06.2015 και ώρα 20.30μ.μ. Η έκθεση θα έχει διάρκεια απο 13.06.2015 εως 20.09.2015.

To “Removement” αποτελεί μία εικαστική έκθεση, η οποία στοχεύει στην ερμηνεία, απόδοση και συνθετική παρουσίαση της κίνησης ή/ και της μεταβολής, η οποία διακρίνει ένα τόπο, μέσω της δημιουργικής αξιοποίησης των mixed media. Κάθε εκδήλωση αλλαγής, δύναμης, αντίδρασης ή /και μεταβολής εκφράζεται ως μία άφιξη ή αναχώρηση μίας κατάστασης, ενός συναισθήματος ή μίας εικόνας. Η παραπάνω δράση και ενέργεια ισοδυναμεί με τη λέξη «κινητικότητα», η οποία με τη σειρά της έχει άπειρες κατευθύνσεις και προοπτικές, τόσο εννοιολογικά, όσο και πρακτικά.

Η Σαντορίνη αποτελεί μία συμβολική αφετηρία για το «Removement», καθώς το ίδιο το νησί γεννά συνθήκες ταυτόσημες με την αέναη κίνηση και μεταβολή. Η κινητικότητα του υπεδάφους, η μεταμόρφωση του τοπίου και η αναδιαμόρφωση του σχήματος του νησιού, οι μετακινήσεις πληθυσμών από τα βάθη της ιστορίας έως σήμερα, αλλά και η άνευ προηγουμένου τουριστική ροή τα τελευταία χρόνια, καθιστούν τη Σαντορίνη έναν τόπο με διάχυτη την αίσθηση της διαρκούς άφιξης, αναχώρησης, κίνησης και μεταβολής.

Στον εικαστικό κύκλο του «Removement» θα παρουσιαστούν δύο ατομικές εκθέσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών, του Zilvinas Kempinas που έχει αναγνωριστεί από το περιοδικό Art Review Magazine ως ένας από τους 25 καλύτερους, σύγχρονους, δυναμικότερους και ανερχομένους καλλιτέχνες παγκοσμίως, και η ατομική έκθεση με τίτλο «STILL» του Έλληνα Γιώργου Μαραζιώτη. Ακόμη, η Ελληνίδα εικαστικός Στέλλα Μπολωνάκη παρουσιάζει μία in situ φωτιστική εγκατάσταση με τίτλο «Time Slots» καθώς και το video-art «Removement». Τέλος, οι Γεωργία Δαμιανού, η Όλγα Μπογδάνου, η Άννα Μαρία Σαμαρά και φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας, συμμετέχουν με μία συνεργατική εγκατάσταση (installation) εσωτερικού χώρου και μία εγκατάσταση εξωτερικού χώρου.

Τη μουσική το βράδυ των εγκαινίων της έκθεσης θα επιμεληθεί ο Χρήστος Κοντός, φωτογράφος και εκδότης του περιοδικού Kennedy, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια συλλέγει δίσκους και έχει επιμεληθεί την μουσική για πολλά clubs σε όλον τον κόσμο.

https://www.facebook.com/events/1599707860307133/