Έκθεση ζωγραφικής στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος

Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος θα εγκαινιάσει έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Αρμύρα και Φως» την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19:00. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.


Παρουσιάζονται 41 πίνακες, τους οποίους η ζωγράφος δώρησε στο Μουσείο. Βασικό γνώρισμα της έκθεσης είναι τα θαλασσινά τοπία της Ελλάδας. Στα έργα απεικονίζονται νησιωτικές και στεριανές ακτές, μικρές βάρκες αλλά και μεγάλα, επιβλητικά πλοία, ναυπηγεία με γερανούς, λιμάνια και αποβάθρες με αλυσίδες και κάβους. Η Μαρίνα Ζωγραφάκη περιγράφει με πιστότητα και ακρίβεια τον κόσμο της θάλασσας ως τόπο αναψυχής και οπτικής απόλαυσης αλλά και ως τόπο εργασίας και μόχθου, χώρο όπου εκτυλίσσεται η περιπέτεια της ναυσιπλοΐας. Τα θέματα αποδίδονται με πλούσια χρωματική κλίμακα που εκτείνεται από ποικίλες αποχρώσεις του μπλε έως θερμά, έντονα χρώματα και με το λαμπρό, μεσογειακό φως που διαχέεται σε όλα τα τοπία.

 

πρόσκληση Page 2


Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος, που περιλαμβάνει χαιρετισμό του Υπουργού Πολιτισμού κυρίου Κωνσταντίνου Τασούλα, πρόλογο της Προέδρου του Μουσείου κυρίας Αναστασίας Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη και εισαγωγικό κείμενο του ιστορικού της τέχνης κυρίου Σωκράτη Λούπα.
Από την αρχή της δράσεώς του και πάντοτε τα μέλη του Μουσείου και του Διοικητικού του Συμβουλίου εργάζονται με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τη θαλασσινή Ελλάδα και την ανάδειξη της πλούσιας ναυτικής της παράδοσης και κληρονομιάς. Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών και τη συνέχιση της λειτουργίας Μουσείου.

αφίσα τελικό

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 9:00 – 14:00Πληροφορίες: τηλ: 2104516822, 2104516264e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Ναυτικόν Μουσείον της Ελλάδος, Ακτή Θεμιστοκλέους, Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς