Έκθεση ζωγραφικής «Άγιον Όρος»

Έκθεση ζωγραφικής «Άγιον Όρος» Έκθεση ζωγραφικής «Άγιον Όρος»

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΓΑΒΡΑΣ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής «ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ», του Κωνσταντίνου Κερεστετζή, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014.

Ο Κωνσταντίνος Κερεστετζής μετά την διαμονή του στην Κωνσταντινούπολη και την ολοκλήρωση των έργων εκεί, επισκέφθηκε το Άγιον Όρος σε μια μακράς διάρκειας επίσκεψη, που κρατάει μέχρι σήμερα... Στη νέα του δουλειά, αποτυπώνει στιγμές της μοναχικής ζωής.

«Όσες φορές ανέβηκα στο Άγιο Όρος πάντα μια βαθειά υπαρξιακή αγωνία και ανάγκη με οδηγούσε εκεί προς αναζήτηση της βοήθειας εκείνης, που θα μου έδειχνε τον δρόμο που θα έπρεπε να πάρω.
Εκεί βρέθηκα την άνοιξη του 2012 μετά από μια πολύμηνη και ανέλπιδη προσπάθεια για να μπορέσω να ισορροπήσω και να ησυχάσω μέσα μου. Η προηγουμένη έκθεση με θέμα την Κωνσταντινούπολη με είχε κυριολεκτικά εξαντλήσει στην προσπάθεια να την πραγματώσω με τρόπο πειστικό. Έτσι, ακόμα και μια πρόσκληση στην Βενετία δεν μπορούσε να μου δώσει καμιά ελπίδα και χαρά. Καταλάβαινα ότι χρειαζόμουν πλέον την βοήθεια του Όρους, ένιωθα βαθειά μέσα μου ότι ήταν ο μόνος τρόπος που πραγματικά θα μπορούσε να με αναπαύσει.
Και έτσι και έγινε. Έμεινα εκεί περίπου τρεις μήνες ζωγραφίζοντας ασταμάτητα και συνάμα ακολουθούσα τις συμβουλές των μοναχών για την νοερά προσευχή. Αυτή η τόσο ιδιαίτερη συνθήκη ήταν τόσο ζωογόνα και καθαρτική, που μπόρεσα τελικά να βρω τον άξονα μέσα μου και να σταθώ ξανά στα πόδια μου ως άνθρωπος και ως ζωγράφος. Το 2013 επέστρεψα στο Άγιο Όρος συμπληρώνοντας την ενότητα αυτή. Τα έργα που προκύψανε είναι έργα αναζήτησης αυτής της άμεσης και απροσποίητης αίσθησης του εαυτού και της φύσης με τρόπο βιωματικό, απαλλαγμένο από φιλολογίες περί πνευματικότητας και συμβολισμούς. Είναι έργα από το Άγιο Όρος καμωμένα με ταπεινότητα και αγάπη προς δόξα θεού.»

Κωνσταντίνος Κερεστετζής

 

Πληροφορίες
«ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ»
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΕΡΕΣΤΕΤΖΗ
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΓΑΒΡΑΣ

Από την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 έως το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις εξής ημέρες και ώρες :
Δευτέρα και Σάββατο : 11:00 – 14:00
Τρίτη έως Παρασκευή : 11:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΓΑΒΡΑΣ
Ηροδότου 17- Κολωνάκι, τηλ: 210 7215194

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης,
Hλεκτρονική Διεύθυνση : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έκθεση εικόνων

Τα έργα του ζωγράφου Κωνσταντίνου Κερεστετζή,