TinT gallery - Left overs & Expand Relations

Εγκαινιάζονται στις 30 Μαϊου έως 29 Ιουνίου 2013 στην γκαλερί TinT. Συγκεκριμένα στην Αίθουσα Α' :Απομεινάρια: Η κοιλιά μιας πόλης BLAQK-DANIEL EGNEUS-VERSAWEISS-ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ-ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ. Στο Project Room: Εγκατάσταση - Expand Relations του Αλέξανδρου Τουλιόπουλο.

 Αίθουσα Α' :Απομεινάρια: Η κοιλιά μιας πόλης BLAQK-DANIEL EGNEUS-VERSAWEISS-ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ-ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ.

Έχοντας μια μακρά θητεία στο χώρο της γραφιστικής και της Street Art, οι Blaqk, Daniel Egneus, Versaweiss, Φίλιππος Θεοδωρίδης και Πάρις Κούτσικος, προσαρμόζουν τη δουλειά τους σε ένα καθαρά εικαστικό πλαίσιο, παρουσιάζοντας στο χώρο της TinT ψηφιακές εκτυπώσεις, ζωγραφική και τοιχογραφίες.

Left Overs Philippos Theodoridis Olympia I

Με αφορμή το βιβλίο του Italo Calvino "Aόρατες Πόλεις", οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν μια εναλλακτική προσέγγιση για το πως αντιλαμβανόμαστε τις πόλεις, πώς σχηματίζονται και πώς λειτουργούν, χωρίς να περιορίζονται από τους νόμους της φυσικής ή απο την σύγχρονη αστική θεωρία.

Οι Blaqk παρεμβαίνουν στο εσωτερικό της γκαλερί και δημιουργούν μια τοιχογραφία που αποτελείται απο γεωμετρικά σχήματα και στοιχεία καλλιγραφίας ενώ ο Daniel Egneus εξετάζει μια ερειπωμένη πόλη που κατοικείται απο ζώα.
Οι Versaweiss παρουσιάζουν μια σύνθεση η οποία αποτελείται απο τοπία, κατασκευές και φυσικούς οργανισμούς και έχουν σαν στόχο την δημιουργία ενός εννοιολογικού ιστού που ενώνει το "τρίγωνο" φυσικό περιβάλλον-άνθρωπος-αρχιτεκτονική.

Left Overs Versaweiss Untitled 2013 Digital print gold paper  80x45cm
Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης επιννοεί την "Υδρία", μια πόλη που στηρίζεται σε σκαλωσιές και αιωρείται ανάμεσα σε μεγάλες σκάλες και νερό.
Τέλος, ο Πάρις Κούτσικος δημιουργεί ένα αστικό περιβάλλον που το ονομάζει "Paracity" και χαρτογραφεί τις πιθανές διαδρομές ενός φανταστικού ταξιδιώτη.

Project Room: Εγκατάσταση - Expand Relations του Αλέξανδρου Τουλιόπουλο.

Η γλυπτική του Αλέξανδρου Τουλιόπουλου περιστρέφεται ως έρευνα γύρω από την σύσταση της ύλης, την ανακύκλωσής της ως ουσία αλλά και ως έννοια, μέχρι το σημείο που αυτή θα ξεδιπλώσει τα πραγματικά της χαρακτηριστικά και θα αποκτήσει μια νέα οργανικότητα. Εκεί τα νέα στοιχεία συναρμολογούν μια ιδιόμορφη αρμονία και συνδιαλέγονται μεταξύ τους με τρόπο δυναμικό. Στοιχεία του έργου του είναι η αρμονία των αντιφάσεων, η ένταση που καλύπτει την ουσία, το σκωπτικό στοιχείο, η ελαφρότητα, η ενέργεια πίσω από το δημιούργημα και η λειτουργικότητα ως μέσο εξέλιξης.

Expand Relations A. Touliopoulos  1

Ο Αλέξανδρος Τουλιόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ζωγραφική πάνω σε υφάσματα στο Saint Martin's College του Λονδίνου (2004). Από το 2008 ως σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου με αντικείμενο την γλυπτική και το σχέδιο. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό -11th International Biennial of Miniature art of Milanovic (2012), Κόδρα Fresh (2010 & 2011) , Transform (Βαλκάνιαδα) (2011 & 2012), Biennial Νέων καλλιτεχνών ΜΙΕΤ (2010), Μουσείο σύγχρονης τέχνης Φλώρινας (2010), Μουσείο «Βάσω Γ. Κατράκη» (2009)-. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Γκαλερί TinT
Χρυσ. Σμύρνης 13, 546 22 Θεσσαλονίκη
τηλ. +30 2310 235 689 - τηλ./fax +30 2310 220 191 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.