«DOSTLUK – ΦΙΛΙΑ» Μια έκθεση για την ελληνοτουρκική φιλία

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας Αθηνών - Πειραιώς διοργανώνουν, σε συνεργασία με τις γκαλερί Artis causa της Θεσσαλονίκης και Τεχνοχώρος Art Gallery της Αθήνας, την έκθεση «Dostluk – Φιλία», από 15 έως 26 Φεβρουαρίου 2013 στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Mustafa Özel, Füruzan Şimşek, Ayşecan Kurtay, Arda Yalkın, Hande Şekerciler, Didem Ünlü, Beyza Boynudelik, Μιχάλης Αρφαράς, Στάθης Βατανίδης , Άρις Γεωργίου, Μανόλης Γιανναδάκης, Βασίλης Καρακατσάνης, Γιάννης Κουτρούλης, Αλεξάνδρα Μαράτη, Σταύρος Παναγιωτάκης, Γιώργος Τσακίρης, Δήμητρα Χανιώτη.

Πρόκειται για μια έκθεση γεμάτη συναισθήματα αλληλεγγύης και φιλίας, η οποία, με επίκεντρο την εικαστική τέχνη, απλώνει γέφυρες στους δύο λαούς.
Επτά Τούρκοι και δέκα Έλληνες καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε μία έκθεση φιλίας και αλληλογνωριμίας των δύο λαών.

Νέοι καλλιτέχνες που ζουν κι εργάζονται στην Κωνσταντινούπολη, με διαφορετικά εκφραστικά μέσα ο καθένας, αντλούν την έμπνευσή τους από τη νοσταλγική ατμόσφαιρα της Πόλης. Ένας πηγαίος συνδυασμός μιας σύγχρονης γραφής με την παράδοση της Ανατολής, βαριά σε μύθους, ιστορία, συναισθήματα και τεχνοτροπίες. Η σύγχρονη τέχνη ανθεί στην Τουρκία, κατά έναν περίεργο όμως τρόπο, αφομοιώνεται μέσα στο κλίμα της χώρας και αποκτά έναν ιδιαίτερο, προσωπικό, έως και αναγνωρίσιμο χαρακτήρα.

Παράλληλα δέκα γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες πλαισιώνουν και στηρίζουν την έκθεση αυτή και με τη δική του καλλιτεχνική γραφή ο καθένας απαντά και υποδέχεται τους φιλοξενούμενους φίλους μας.

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ.: 210 72 24 028
Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 –20.00, Κυριακή 10.00 – 14.00
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Έκθεση εικόνων