Μικρή Αναδρομική Έκθεση του Γιώργου Τσακίρη:«I can have your bid»

Στους δύο εικαστικούς χώρους-συγκοινωνούντα δοχεία, γκαλερί Λόλα Νικολάου και στο project space Kalos&Klio Showroom, θα λάβει χώρα μία μικρή αναδρομική έκθεση του τακτικού καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Γιώργου Τσακίρη, με έργα από την τριανταπεντάχρονη μέχρι τώρα πορεία του.

Οι τέσσερεις αίθουσες της γκαλερί Λόλα Νικολάου και οι τρεις του Kalos&Klio Showroom, που θα εγκαινιαστούν στις 12 Ιανουαρίου 2012 και 14 Ιανουαρίου 2012 αντίστοιχα, θα φιλοξενήσουν η κάθε μία, έργα από μία πενταετία της εικαστικής παραγωγής του καλλιτέχνη.

tsakirisΤα έργα του Γιώργου Τσακίρη πάντα έχουν ως εκκίνηση τη φύση ως κοινό τόπο με τη τέχνη του. Έργα από τη γνωστή εικαστική παραγωγή του με το έμπειρο εικαστικό του βλέμμα και ιδίωμα, με ένα υποδόριο εννοιολογικό ιστό μνήμης και καταγωγής, που ενέχει εικαστικά τα πάθη της φόρμας, μέσα απ' τη νοσταλγία για την προσέγγιση της φύσης, αναζητώντας σ΄ αυτή, την αγνότητα, την καθαρότητα και την αμεσότητα.
Με το εγχείρημα «I can have your bid» θα επιχειρηθεί ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό παιχνίδι αγοράς και πώλησης έργων για το φιλότεχνο κοινό της πόλης μας.

Στους χαλεπούς καιρούς μας, η γκαλερί Λόλα Νικολάου και το project space Kalos&Klio Showroom δημιουργούν ένα εναλλακτικό διέξοδο, για την απόκτηση αγαπημένων έργων, ώστε το άγγιγμα της τέχνης που σήμερα στην κρίσιμη αυτή μεταβατική περίοδο είναι τόσο επιτακτική ανάγκη, να γίνει εφικτό.

Σας προσκαλούν με το bid σας (χτύπημα έργων τέχνης στις δημοπρασίες), να πάρετε μέρος, προσφέροντάς σας το κίνητρο, να καθορίσετε την τελική αξία του έργου, γνωστοποιώντας την προσφορά σας στο χρονικό διάστημα επίσκεψής σας στην έκθεση. Απλά θα πρέπει να προτείνετε μια ελάχιστη προσφορά με το ποσό που θέλετε να προσφέρετε. Έτσι δίνεται η δυνατότητα να εμπλουτίσετε ή και να ξεκινήσετε την συλλογή σας με έργα, που σε διαφορετική περίπτωση, ίσως για τους περισσότερους να ήταν απλησίαστα.

Πληροφορίες:

Maria Kenanidou, art historian-curator
Διάρκεια Έκθεσης: 12 Ιανουαρίου – 12 Φεβρουαρίου 2012
Εγκαίνια
:
Lola Nikolaou gallery, 12 Ιανουαρίου 2012, 18.00 -23.00
Kalos&Klio Showroom, 14 Ιανουαρίου 2012, 12.00 -17.00
Lola Nikolaou Gallery | Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη
t. +30 2310 240416, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ωράριο λειτουργίας: Τρ, Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00
Kalos&Klio Showroom | Τσιμισκή 96, Θεσσαλονικη
t. +30 2314 007167, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ωράριο λειτουργίας: Δε. – Πα: 17.00 – 21.00 / Σα.: 11.00 – 14.00