CAMP Contemporary Art Meeting Point

Στην καρδιά της Αθήνας, στο πραγματικό κέντρο της πόλης στο σημείο συνάντησης ανθρώπων και πολιτισμών δημιουργείται το CAMP. Η πλατεία Κοτζιά μπροστά από το δημαρχείο έζησε στιγμές δοξας όταν το Δημοτικό Θέατρο προσκαλούσε τους ενθουσιασμένους αθηναίους να δουν τη Σάρα Μπερνάρ, αλλά και στιγμές θλίψης όταν το ιδιο θέατρο φιλοξένησε πρόσφυγες που οδήγησαν σε ανεπανόρθωτες φθορές με αποτέλεσμα την απόφαση για την κατεδάφισή του. Εκεί η σύγχρονη τέχνη απόκτησε μια νέα στέγη, ένα καινούριο σημείο συνάντησης καλλιτεχνών σε μια από τις πιο γνωστές γωνιές της Αθήνας.

Το πρόγραμμα του CAMP ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου 2011 με την cheapart 17 όπου συμμετέχουν 150 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και λήγει 23 Δεκεμβρίου 2011.


Φέτος μετά από πολυετείς προσπάθειες ένας καινούριος χώρος στην καρδιά της Αθήνας ανοίγει και φιλοξενεί την cheapart17. Πρόκειται για το CAMP, Contemporary Art Meeting Point. 200 τετραγωνικά μέτρα σε νεοκλασικό κτίσμα του 1890 επάνω στην ιστορική πλατεία Κοτζιά ανάμεσα από το δημαρχείο της Αθήνας και το εμβληματικό κτίριο της Εθνικής Τραπεζας. Το CAMP φιλοδοξεί να φέρει και πάλι το φιλότεχνο κοινό στην ιστορική πλατεία στο κέντρο της Αθήνας. Σκοπός ειναι η συνάντηση καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στα εικαστικά, τη μουσική, το θεάτρο και τον κινηματογράφο για την παραγωγή καινοτόμων προτάσεων, ιδεών και των εφαμογών τους. Φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης του φιλότεχνου κοινού με τους καλλιτέχνες, τις καλλιτεχνικές ομάδες και οργανισμούς παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της σύγχρονης δημιουργίας.

campcheapart 17
Καυκούλα Βάσω, Μπουτανιώτης Ηλίας, Παλαιολόγος Νίκος, Σπύρου Βασιλική, Γιώργος Τσεριώνης


Με κύριο βάρος το χώρο των εικαστικών, οι εκθέσεις πλαισιώνονται από την πειραματική μουσική σκηνή, ερευνητικά θεατρικά δρώμενα και καινοτόμες προβολές. Η πολυετής εμπειρία της cheapart στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συναντά αυτή του Coti Κ. και Γιώργου Κωνσταντινίδη από τον χώρο της μουσικής, του Γιώργου Ζαμπουλάκη από το θεάτρο, και των Μαρίας Λούκα και Κωνσταντίνας Βούλγαρη από τον κινηματογράφο.

CAMP-buildingΜε το κλείσιμο των δεκαέξι χρόνων της cheapart κοιτάζοντας πίσω η ιστορία αυτή μοιάζει με παραμύθι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας της τέχνης, κοιτάζοντας μπροστά φαίνεται τόσο φρέσκια και επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Από το 1995 μέχρι σήμερα έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο διεθνές δίκτυο εκθέσεων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βιέννη, τη Λεμεσσό και το Αμστερνταμ όπου ίσως για πρώτη φορά έλληνική καλλιτεχνική τεχνογνωσία έχει εξαχθεί με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό. Η μεγάλη συμμετοχή καλλιτεχνών, οι επιλεγμένες εκθέσεις, η υποστήριξη του κοινού και του εικαστικού χώρου, αλλά και η εξάπλωση στον εκτός των συνόρων κόσμο δείχνουν έναν οργανισμό ζωντανό που σχεδιάζει χωρίς φόβο το μέλλον.

Η cheapart προσκαλεί πάνω από 150 ευρωπαίους καλλιτέχνες όπου ο καθένας παρουσιάζει μία ενότητα 20 έργων. Το κάθε έργο έχει μία χαμηλή επικοινωνιακή τιμή ώστε να προσελκύσει τον μέγιστο αριθμό επισκεπτών για να δουν και να πλησιάσουν την τέχνη. Στόχος είναι η άμεση επικοινωνία του κοινού με τον καλλιτέχνη και το έργο του, του κάθε ξεχωριστού επισκέπτη με τον καλλιτέχνη ως φυσικό πρόσωπο, αλλά και η εμβάθυνση της συνεργασίας των καλλιτεχνών και φορέων σε ένα βάθος χρόνου.

Η cheapart 17 θα ανοίξει τις πόρτες στο κοινό την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, 2011 στις 20:00 στα κοινά εγκαίνια στην cheapart, στο CAMP Contemporary Art Meeting Point και στην γκαλερί Α. Αντωνοπούλου.

cheapart
Ανδρέου Μεταξά 25, Εξάρxεια, 106 81 Αθήνα

CAMP Contemporary Art Meeting Point
Ευπολίδος 4 & Απελλού 2, Πλ.Κοτζιά, 105 51 Αθήνα

a.antonopoulou.art
Αριστοφάνους 20, Ψυρρή 105 54 Αθήνα

Info:
CAMP Contemporary Art Meeting Point
Ευπολίδος 4 & Απελλού 2, Πλ.Κοτζιά, 105 51 Αθήνα
Δευτέρα - Κυριακή 14:00 - 21:00
t: 210 3247679, 6944219474
e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
e: http://campoint.gr
CAMP Directors:
Γιώργος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Φωτεινή Καπίρη
CAMP Events Manager: Δημήτρης Φαρμάκης